Saturday, 27 December 2014

Hii! Bonjour! Hola! Privjet!


Stel je eens voor:
Warme damp uit een theebeker in mijn hand, terwijl mijn voeten fluffysockloos zijn, word der rest van mijn lichaam warm gehouden een sterrenpyama en sterrenochtendjas. Boogielights in de kersboom stralen gezellig goudachtig licht uit. Lekker op de bank genesteld, terwijl het buiten zachtjes sneeuwt (! Ik zit hier nog net niet tegen het raam geplakt om te kijken, maar het is natte sneeuw (welkom in Nederland!). Ik dacht eerst: waarom zijn wij Nederlanders gedoemd om wittekerstloos door het leven te gaan? Blijkbaar niet (vandaag is het namelijk 3e kerstdag)).
Ik gebruik Instagram natuurlijk om mijn eigen foto's op te zetten, maar ik geniet ook van foto's en tekeningen van anderen. Naast Kristina Webb, DrawberryArt en JosephineDrawings, hou ik ook van AnaVictoriana. Dit is 1 van haar tekeningetjes, zo leuk!

Dat is ongeveer hoe ik die blog, waar je nu op kijkt, begin op derde kerstdag. Nu. Hier. Een 14-jarig meisje die tekenend, hardlopend, zingend, springend, fotograferend, huppelend, dansend, tekenend, simsend, (heel eruug veel) lezend (het liefst in een hangmat, in een bikini en met een versgeplukte (pluk je die dingen of sla je ze uit gewoon een palmboom?) kokosnoot in mijn hand op een tropisch eiland. Maar een warm bed of de achtertuin zijn ook perfecte plekken), longboardend, muziek luisterend en bloggend door het leven gaat. Ook hou ik van zomer, kadootjes geven, vakantie, eten, pyjamadag (hey! ik zit nu toevallig in mijn pyjamaatje ), familie & vrienden, zon, douchen (luidkeels zingend), buiten zijn, de herfst (zonder regen, please!) en niks-doen. Ook ben ik vegetarisch, officieel (door mijn vriendinnen erkent als) Pinterestverslaafde (geen We Heart It, wel Pinterest & Tumblr. Pinterest is gewoon in 1 woord INSPIRATIE, en daar heb je nooit teveel van. Op Tumblr heerst zo'n Tumblrsfeertje, en bij Tumblr gaat het me ook om het creëren van een fijn sfeertje), gymnasiast (jaja, een GEEK hiero!) en hou ik ervan om er af en toe was Engels doorheen te gooien en dingen in italics the zetten (be prepaired!). Ach, rare gewoontes...

Sinds mijn uhhh.... *rent naar boven, de trap van haar hoogslaper op, pakt een sleuteltje van 'de geheime plaats' die mijn zus nooit kon vinden, maakt een kastje open met de sleutel, vind een oud verstoft boekje uit het jaar 2011, rent weer terug* 10e schrijf ik al in mijn dagboek (5 januari 2011 om precies te zijn... Rara, wanneer ben ik jarig? 26 juni? BINGO!). Klink suf? Was het ook. In mijn eerste boekjes staat ongeveer dit:

"Vandaag was echt leuk! Toen ik opstond eerst aankleden, ontbijten en tandenpoetsen. Toen had ik school. Ik heb heel hard gewerkt (soms somde ik al mn taakjes op.) en het was heel gezellig. Daarna ging ik spelen met ....... en had ik voetbal. Ik ben nu heeeeeeel moe dus ik ga slapen..."


En dat elke dag... Misschien schreef ik nog wel wat meer 'en toen.... Soms was het ook alleen maar:


"Ik ben zoooooooooooo (veel o's, dat was ongeloofelijk cool) moe, dus ik schrijf niet meer, DOEIII"


Natuurlijk had ik nog wel tijd om een prachtige (al zeg ik het zelf) tekening van mezelf te maken, terwijl ik lag te slapen. Wat ik hieraan over heb gehouden? De gewoonte om nu nog steeds in "MY ADVENTURE BOOK" (ja, ik had net UP gekeken toen ik dat erin schreef) te schrijven, tekenen en plakken, maar natuurlijk niet meer op de "en toen..." manier en het feit dat ik van schrijven hou.

Lekker de tijd wegtikken op een typemachine, ik wou dat ik er 1 had!

Don't worry, deze blog word geen "en toen blablablabla..."-blog waar ik jullie met mijn o-zo goed gemaakte rekentaakjes ga vervelen. Hier kan je DIY's, inspiratie (ik zeg het nu alvast: bron? Pinterest!) en Favorites verwachten, artikelen over Fashion en Lifestyle, ook schrijf ik een blog als foto's heb genomen, tragical stories of my wallet (onder de gewone mensen ook wel 'shopblogs' genoemd) zullen hier ook verschijnen en als ik ooit nog een wereldreis ga maken *droomt*, verschijnt die hier natuurlijk ook! Ik hou ervan om dingen mooi neer te leggen, en zo werd 'favorites in a frame' geboren: ik leg mijn favorieten mooi neer en photoshop/leg er een lijst omheen, ik heb zonet besloten dat food eigenlijk niet onder lifestyle valt, *poef* de categorie "omnomnomnomnom" is geboren, ook word photography 'captured moments' en DIY 'take it easy, make it easy' (het moet wel leuk blijven!).  Zo geef ik mijn eigen draai aan de zoveelste fashion-lifestyle-DIY-photography-blog. 


Een een blognaam verzinnen, poeh, dat is niet zo easypeasy als het soms lijkt. Na een (laaaaaange, geloof me) tijd dacht ik: hmm... 'Stars' is wel een mooi woord! En na een nog langere tijd kwam in op "flyin' trough a sky full of stars", zoiets als dat in het donker altijd duizenden kleine lichtpuntjes zijn, en dat je daar eigenlijk middenin zit! Dan heb ik mijn eigen sterrenbeeld (It's made by me), de grote beer (die wijst je de weg) en 'n zelf gecreërd sterrenbeeld erbij staan.

Ik weet nog niet precies hoeveel tijd alles gaat kosten, dus ik begin met 2 ongeveer minifeestjes op papier je scherm per week. 

En, ohja:
MERRY CHRISTMAS, IEDEREEN!

Liefs,
Arjanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

  1. Ik vind het ook zoo leuk dat het sneeuwt! Wel jammer dat jullie apart gestopt zijn met bloggen, maar ik vind je nieuwe blog nu al super! :)

    ReplyDelete
  2. Oh, zo enthousiast geschreven allemaal! Super! Ik krijg er gelijk een leuk gevoel bij! Ik ben echt ontzettend benieuwd naar de feestjes die je hier op magische wijze zal laten verschijnen op je blog. (De food tag: omonom.. GEWELDIG!) Complimenten voor je header trouwens!

    ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...