Monday, 12 January 2015

I'M ADDICTED TO U....

Ach, ze zijn toch leuk, die GIF'jes...

Sommige mensen liggen nog tot 12 uur in hun bed met hun phone foto's op tumblr te plaatsen, te netflixen of te candy crushen (dûh). Ik ben het soort persoon dat tot 1 uur ligt te lezen. Oh, het is half 12, euh... Even dit hoofdstuk uitlezen. 12 uur: Arjanne, je moet nu echt gaan slapen! Zo haat het dan door tot 1 uur, okay, 1 uur is een extreem, maar het gaat om het idee.Na dit uitgebreide wetenschappelijke verslag van 4/10 van mijn nachten nu mijn verslaving:
To Read.

Heerlijk even wegdromen, me verstoppen in iemand anders en in een totaal andere wereld leven! Bij (een van) mijn verslaving(en) horen natuurlijk mijn boekentips! 

Allereerst, een boek dat ik net heb gelezen."Ik heet August, en ik ga niet beschrijven hoe ik eruitzie. Wat je ook denkt, ik weet bijna zeker dat het erger is."
Zo begint Wonder  Het maakte me gelijk nieuwsgierig. Het is niet erg moeilijk om te lezen, maar het gaat over 'iets' grotere problemen dan OMG-mn-haar-zit-niet-goed-vandaag. August gaat naar de middelbare school. Met die wat-je-ook-denkt-ik-weet-bijna-zeker-dat-het-erger-is look.

Zoals deze zijn er 7 delen, en in elk deel bekijk je Augusts wereld vanuit iemand anders, superleuk!  Het boek staat vol met prachtige quotes en stukjes tekst. Zoals aan het begin:

Docters have come from distant cities
Just to see me
Stand over my bed
Disbelieving what they're seeing

They say I must be one of the wonders
Of god's own creation
And as far as they can see they can offer
No explanation

Natalie Mechant, 'Wonder'

Ik hou van mooie woorden.
"Een prachtig en grappig verhaal dat je soms ook tot tranen roert." - The Wall Street JournalEigenlijk vind ik dat iedereen Het Achterhuis een keer moet lezen. Het is zo'n bijzonder boek! Ik zou zeggen: lees het nu. Nu-nu, want nu ben je (gok ik) ongeveer Anne's leeftijd. Nog leuker is om elke dag dat ze schrijft, op de dag zelf te lezen, zodat je echt met Anne meegroeit!


De 'Wie heeft ze niet gelezen (of de films gezien)'-boeken: Divergent, The Maze Runner, The Hunger Games. Bijna de Harry Potters van nu. Je vindt ze allemaal hier in ons huis. Dus ja, ik heb zo ook gelezen. En ja, ik vind ze ook super! Ik hou van de werelden die de schrijvers hebben gecreëerd, ookal zijn ze niet bepaald luilekkerland.Een ander boek over de toekomst is Vrees me, dat is ook een aanrader. Het is het eerste deel van een vijfologie (Euh... Is daar een naam voor? Google heeft geen antwoord op deze vraag...). De andere boeken hebben titels zoals 'Breek me' en 'Verwoest me'.Minder bekend maar echt GEWELDIG! Dit keer gaan we niet de toekomst in, maar terug in de tijd. Gwyndelon kan tijdreizen. En tja, daar kan je wel een triologie over schrijven...

Ik graag nog meer lezen van John Green, in het Engels denk ik. 'Looking for Alaska', 'Will Grayson, Will Grayson' (Will Grayson, Will Grayson is op het moment in bezit van mijn zus. Voor het geval je dit leest: lees, lees, lees! Ik wil 'm ook lezen!), 'Papertowns' en 'An Abundance of Katherines' lijken me allemaal zo leuk! Ook wil ik The Lord Of The Rings gaan lezen. Engels? Ik zeg vaak: le-hees eerst de boeken en kijk dan de films, dat is veel leuker... Bij The Lord Of The Rings heb ik dat niet gedaan, dus eigenlijk mag ik dat niet zeggen.

Hebben jullie nog boekentips?

Credits voor de witte achtergrond: mijn nieuwe kast. Wat vinden jullie ervan? Wel lekker rustig. Misschien wil ik ook een keer hout proberen (niet van dat geelachtige, maar echt bruin hout)...

Liefs, 
Arjanne


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

 1. Aah ik ben precies zo! Ik kan echt nachten liggen lezen! Super leuk artikel. En leuke foto met die op stapelende boeken. ^^

  ReplyDelete
 2. Boeken zijn echt heerlijk om te lezen. Ik lees altijd in de trein, nu iets minder voor het slapen.

  ReplyDelete
 3. Ik ben ook een echte boekenwurm die tot 's avonds laat ligt te lezen. Het achterhuis wil ik dolgraag een keer lezen! Leuke schrijfstijl heb je trouwens! (:

  ReplyDelete
 4. Wat een super leuk artikel! Lezen kan echt zo fijn zijn, als je een tof boek hebt<3

  ReplyDelete
 5. Wat schrijf je leuk. Ik heb last van precies dezelfde ziekte te lang lezen i♥it. Ik raad je lord of te rings zeker aan hij (alle vier Want je moet echt eerst de hobbit lezen) is super leuk. Ik geef je ook groot gelijk met het eerst het boek dan de film doe ik ook altijd. en mischien vind je dit nog een leuk boek/film The Golden compas.
  http://thestylekittenlovesstyle.blogspot.nl/

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...