Friday, 30 January 2015

Tryin' a kinda marvellous thing...Ik vroeg met altijd al af hoe mensen op Pintereset en Instagram hun draws zo netjes kregen. Is het 'gewoon' supernetjes en precies verven? Of is er een magisch trucje?
I say: Maskeervloeistof. Maskeervloeistof? Maskeervloeistof.
Hahah, het is best een raar woord. Maarja, maskeervloeistof dus. Een wondermiddel als het om waterverf gaat. En nu even duidelijk: Het is een soort spulvloeistofverfachitgiets, okay ik hou het op een vloeistof die nadat je ermee hebt geverft hard en rubberachtig word (wel even wachten, hoor) Dan kan je er met waterverf overheen en daarna kan je het er weer afhalen, doordat het zo rubberachtig is.
Het nut? Waar maskeervloeistof zat, blijft je papier wit!!!
Welkom in de walhalla der quotes, mooie waterverftekeningen en Pinterestwaardige creaties. Welkom! 
Ik zag het voorbijkomen op youtube en dacht: heee... dat is eigenlijk bestwelsuperfreakin handig! Ik ben gelijk naar de hobbywinkel (in mijn geval een Crea-Art) gerent en, wonder boven wonder, lag het in de winkel! Meestal vind ik dingen op youtube die niet echt in de winkels liggen en die je dan ingewikkeld moet bestellen op een of andere Amerikaanse site. Maar hiervan hadden ze zelfs een stuk of zeven soorten! In penvorm, wit, doorzichtig, in stiftvorm, grijs...
Ik heb voor iets van 8 euri's grijze vloeistof, dat leek me wel handig want je ziet het goed.
Ik ben gelijk aan de slag gegaan! Is het je nog niet helemaal duidelijk wat de maskeervloeistof doet en kon je mijn gebrabbel niet helemaal volgen? Hier volgt een soort stripje genaamd 'Arjanne probeert de maskeervloeistof...'

Het zit erop!

Verf eroverheen...

En hoppaaaa, het is er weer af!


Handig toch!? Handig? Neuh, in mijn ogen een soort wondermiddel! ;)

liefs,
Arjanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

 1. Zoals je zegt, een wondermiddel, haha! Ik gebruik geen waterverf en dergelijk, maar anders zou dit zeker wel een soort van 'hebbe-dingetje' zijn. :-)

  ReplyDelete
 2. Wat een mooie tekening heb je gemaakt! Echt heel leuk! Dit wondermiddeltje kende ik al, maar heb het zelf niet echt in huis. De eerste keer (en dan ook snel de laatste keer) gebruikte ik dit tijden een les creatie. We moesten dit gebruiken om netjes te schilderen. Vrij handig, maar toch vond ik het een beetje eng, haha! Vraag me niet waarom! Maar misschien moet ik het eens opnieuw een kans geven als ik zie wat jij er mee hebt gemaakt! Veel liefs, X

  ReplyDelete
 3. Wat gaaf gedaan! Echt super leuk eindresultaat x

  ReplyDelete
 4. Erg mooie tekening heb je gemaakt!

  ReplyDelete
 5. Zo te zien inderdaad een wondermiddel, hahah! Zelf schilder ik niet vaak, maar dit zal ik zeker onthouden! Mooie tekening trouwens!

  ReplyDelete
 6. Omg, i need this! Dit is zo cool!

  ReplyDelete
 7. Wow, wat handig zeg! Bedankt voor de tip!
  x

  ReplyDelete
 8. Dit is echt een wondermiddeltje! Je creatie is trouwens erg mooi geworden!

  ReplyDelete
 9. Superhandig dit, ik was er inderdaad ook heel nieuwsgierig naar en kwam er toen ook achter dat er manieren voor zijn. Ook wasco helpt volgens mij! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh! Ik ga ook een keer met witte wasco uitproberen, misschien is dat wel veeeel handiger! Ik vraag me af of je dat er ook weer afkrijgt...

   Delete
 10. Wow, het resultaat is echt supermooi geworden! Het is inderdaad een wondermiddel :) Als ik dit zie wil ik ook weer eens creatief bezig gaan want dat doe ik eigenlijk amper.

  ReplyDelete
 11. Wauw! Echt super gaaf gedaan! Tof!

  ReplyDelete
 12. Wat VET! Dit geeft echt een waanzinnig gaaf resultaat. En ja: dit wil ik óók proberen. Dankjewel voor het delen.

  ReplyDelete
 13. Je schrijft erg grappig! Zo losjes en leuk! Prachtige tekening!

  ReplyDelete
 14. Wat een superleuke DIY! En blog! En lay-out!
  (heb je de laatste zelf gemaakt?) (Je bent echt té getalenteerd)

  Ik volg je nu via Bloglovin', maar dat snapte je vast al wel.

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...