Tuesday, 3 February 2015

HANG ON THOSE NECKLACES!


's Ochtends. Veel te vroeg. Ik klim (letterlijk: hoogslaper!) mijn bed uit en doe mijn kleren aan. Maar als ik een ketting om wil doen, vind ik alleen een hoopje kettingen. Tangled. Vervolgens gaat het zo:
2 min: de ketting zoeken.
5 min: gevonden! Let's get it untangled!

Een beetje onhandig. Gelukkig heeft Pinterest voor alles een oplossing: een 'kettinghanger'! Natuurlijk dacht mijn brein gelijk door over het 'Hang on those necklaces!'-idee: het was tijd voor mijn eigen versie!Okay, firstly heb je natuurlijk een tak nodig. Uit het bos? Uit je tuin? Van de eerste de best boom die je ziet afgezaagd? Verzin iets leuks.
Ik heb mijn tak eerst geschuurd, voor een lichtere kleur hout, en daarna op maat gezaagd. Het is ietsiepietsie slimmer om eerst te zagen, want dan weer je wat je moet schuren. Dat schuren was best een leuk klusje, keihard zingend ging ik aan de slag met mijn vaders schuurmachine (een driehoekige, zodat je alle bobbeltjes en kuiltjes kan schuren). Denkend dat niemand me hoorde, door die schuurmachine.
I was wrong.
Na het schuren (+ lekker zingen, ofcourse) en je tak op de gewenste maat zagen is het painting timeeee! Verzamel een hand vol kwasten en verf. Als je van plan bent je tak superstrak te verven is schilderstape ook wel handig. Zelf ben ik daar na een tijdje mee gestopt, want tja... het kost veel tijd. Het is trouwens ook aan te raden om alles in één keer te verven en niet telkens kleine stukjes als je toevallig een halfuurtje de tijd hebt. Dan droogt de verf de hele tijd op en moet je weer nieuwe mengen, superirritant. Niet dat dat mij gebeurt is. hoor.
Take me to church op de achtergrond en lekker verven!


Daarna is het langdurige deel al finished. Nog even gaatjes boren (ik herhaal: bo-ren. Als je enthosiast spijkers in je tak gaat slaan zonder eerst te boren, heb je kans dat hij splijt. En. dat. zou. 'jammer' (of '*&^#!®¥œ∫߬ç', hoe je het ook wil noemen). zijn.), spijkers/haakjes erin lijmen (houtlijm aanbevolen), touw om de uiteinden binden (ik heb het gedaan met de judobandknoop, bij gym geleerd. Nooit gedacht dat het van pas zou komen, hahah) en...
Hang on those necklaces! 

Mijne hangt nu trouwens nog 'proef'. Wat betekent dat ik het touw met schilderstape aan de bovenkant van mijn kast vast heb gemaakt (hij hangt aan de zijkant, zie je het 'n beetje voor je?) Ik heb dit gedaan omdat ik nog niet helemaal weer hoe ik 'm aan mn kast vast moet maken. Aan de bovenkant met schroeven?
Iemand nog briljante ideeën die hij/zij kwijt moet?


Heee, zo'n kettinghanger is ook fotogeniek om lekker met je diafragma te klooien!


Denk je nu: da's allemaal heel leukenzo maar beetje jammer dat ze die tak heeft beschilterd... Of: Tja, handig hoor. Maar ik ga niet zo'n tak in mn kamer hangen! 
No worries! Scroll down voor meer 'Hang on those necklaces'-ideetjes!

bron / bron / bron / bron / bron / bron

En... Wat vinden jullie ervan?

Liefs,
Arjanne 

PS:

Whaaaaa! Ik heb net ontdekt dat ik een 7.8 voor de rekentoets heb. Whhaaaaahh! Laat ik zeggen dat ik het gevoel had dat het 'niet zo goed ging'
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 comments:

 1. Echt superleuk gedaan! Mooi resultaat! Liefs

  ReplyDelete
 2. Oh wat een super leuke diy! Die van jou is echt heel erg mooi geworden! En wat goed dat je een 7.8 had voor wiskunde! Het geluksmomentje is altijd net iets leuker als je dacht dat het helemaal niet goed ging! Veel liefs, X

  ReplyDelete
 3. Oh wauw dat ziet er echt super leuk uit! Misschien dat ik het ook wel eens wil proberen! :D X

  ReplyDelete
 4. Wat heb je dat leuk gedaan, lekker creatief!
  Liefs Lonneke

  ReplyDelete
 5. Wat een leuk idee! Je hebt het echt ontzettend mooi en creatief gemaakt! En wat goed dat je een 7,8 had voor je wiskunde! :)

  ReplyDelete
 6. Wat ontzettend leuk! Erg creatief! Wat een goed cijfer ook, top! Veel liefs, xx

  ReplyDelete
 7. Oh, wat creatief gedaan! Het ziet er al direct een pak vrolijker uit, leuk!

  ReplyDelete
 8. Wat een mooi resultaat! De tak en het cijfer haha ;)
  X Emma

  ReplyDelete
 9. Wat een superleuk idee! Echt gaaf met die kleurtjes op het hout.

  ReplyDelete
 10. Ziet er super leuk uit! Mijn kettingen hangen aan zo'n stom haakje, het liefst zou ik ook zo'n leuke tak in mijn kamer willen :)

  ReplyDelete
 11. Ik vind dit echt een super leuke en handige manier om je sieraden op te hangen! De leukste manier vind ik het ophangen aan de tak. Love it =)

  http://www.bloglovin.com/blogs/4balou-13049789

  ReplyDelete
 12. Heel erg leuk gedaan! Als je dat aan mij zou overlaten zou je er geen patroon in kunnen herkennen hahah...

  ReplyDelete
 13. Wauw, super mooi gedaan! Ik vind het er heel leuk uit zien

  ReplyDelete
 14. wat enorm leuk gedaan, super leuk DIY project:)

  ReplyDelete
 15. Super leuk! kijk ook eens op mijn blog

  Liefs Madelon
  justcrazygirlx.blogspot.com

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...