Pagina's

Thursday, 26 February 2015

Who bake the pizza? Girrrlsss!


Who run da world? Girrrlsss! 
En toen de man des huizes een dag we was... Who bake the pizza? Girrlsss! 
Tijd voor een Girlsnight, just me, my mum and MySis. Ingrediënten: pizza, tapas, salade, maskertje en een leuke film!

Altijd lekker, zo'n toastje met tapenade of pesto! Heb je ook gelijk een voorgerecht, luxe! Ik bedenk dat je dit eigenlijk meestal ná het eten doet. Nja, weet iets nieuws geprobeerd! 


Omdat salade superlekker is! + je dropt gewoon komkommer, tomaat, olijven, knoflook, sla, pijnboompitten, avocado en dressing in een mooie schaal en klaar is kees (wat is dat trouwens een vreemde uitdrukkig... Was er ooit een kees die met alles snel klaar was ofzo? Of vond iemand de naam 'Kees' gewoon grappig en dacht: hahah, laat ik er een uitdrukking van maken!).

Als je pizza maakt, doe je dat natuurlijk he-le-maal zelf. From da bottom to the top! 
Om die 'top' te kunnen hebben heb je natuurlijk eerst 'da bottom' nodig! 

What you'll need (bottom):
 (is bedoelt voor 1 bakplaat, kan makkelijk 4 pizza's uit!)
500 gram bloem (en wat om te zorgen dat het niet aan je handen plakt bij het kneden), 1 zakje gist (is 7 gram geloof ik, jeweetwel van dr. Oekter), 3 eetlepels olijfolie, 350ml lauw water en een zeef.
Het deeg moet lang (1 uur!) rijzen, dus begin ruim van tevoren! 

1. Zeef de bloem en doe die met het zout in een grote kom. Maak een diep kuiltje in de bloem en giet daar de olijfolie en het lauwe water in. 
2. Meng telkens wat bloem met wat water+olijfolie, door met een vork/lepel/ietsandersleuks rond te draaien en telkens wat water+olijfolie mee te nemen in je bloem. Kneed het deeg (±10 min) totdat het 'soepel, glanzend en elastisch' (niet mijn woorden, die van het recept) is. Als je geen zin hebt om te kneden is een broodbakmachine/de mixer ook handig! 
3. Nu laat je het deeg rijzen in een kom, die bedekt is met een natte (niet doorweekt, natuurlijk) theedoek. Ook vet je de kom in met olie. Op een warme plek rijst het deeg het beste. het is de bedoeling dat het ongeveer 2x zo groot word in het uur. In dat uur kan je lekker door het huis rennen, foto's maken, op je kop staat, of de saus maken. natuurlijk. 

What you'll need (saus): (again, 4 pizza's)
1 blik gepelde tomaten, (veeeel) basilicum, 1 teen knoflook en 2 eetlepels olijfolie.

4. (Dit is wel heeeeel moeilijk hoor) Eerst gooi je alles in de blender of in een bak. Dan blender je het of pureer je het met de staafmixer. 

What you'll need, voor de rest:
Ik denk dat kaas (gewone, mozerella, verzinietsleuks) de basis is, maar voor de rest...
Paprika, champignons, maïs, basilicum, vis, olijven, courgette, aubergine, pesto, tomaten... euhh... Ohja, vlees natuurlijk, maar je suis végétarienne, dus niet voor mij. 

6. De rest is vrij simpel: over voorverwarmen op 250 graden (meestal is het goed om pizza's zo hard als het kan te bakken, en dan gewoon af en toe in je oven gluren of ze klaar zijn). En nadat je het deeg op bakpapier op een bakplaat dun hebt uitgespreid, komt het leuksteeee... beleggen! Eerst wat saus en dan de kaas/courgette/vis/olijven/paprika/aubergine/pesto/tomaten/maïs/basilicum/vlees!
7. Dan moeten  pizza('s) alleen 10-12 minuten bakken, even afkoelen en zijn ze klaar om verslonden te worden :))

Tip: doe wat zout op de rand van de pizza, dat geeft 'm net wat meer smaak! 



OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: 


Na het eten zijn we met z'n drietjes op de bank gekropen om lekker een potje te huilen bij TheFaultInOurStars (wat is het toch een geweldige film...), terwijl we browniekoekjes aten. Maskerje erbij... Één tipje: neem geen oranje maker, niet alleen omdat je er dan uitziek als een verbrande wortel (ik bedoel, niemand die je ziet, dus geen goede reden), maar vooral omdat het me een beetje deed denken aan pindakaas... :) Nog een kleine uitleg over de browniekoekjes: Eerst waren het brownie's, toen chocolate chip cookies. Iedereen die wel eens een brownie heeft gebakken weet wel hoe dit voor is gebeurt...


Liefs,
Arjanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments:

  1. Wat super leuk geschreven! Je omschrijft het wel heeee-eeeel errug lekker!

    ReplyDelete
  2. Oeh, girlsnight! Altijd leuk! Mmm, pizza ... smaakt altijd beter als je hem zelf bakt! Tfios is en blijft inderdaad een geweldige film!

    ReplyDelete
  3. Ik had een paar dagen geleden toevallig ook zelfgemaakte pizza! Vind dat altijd zó heerlijk! En The Fault In Our Stars is inderdaad een geweldige film/boek, heb aardig wat tranen laten lopen toen ik dat boek las en de film keek.

    ReplyDelete
  4. Een girls night is altijd goed! Die pizza ziet er goed uit. En ik moest wel even lachen toen je het over die uitdrukking had. Stom dat zoiets dan eigenlijk nergens op slaat..

    ReplyDelete
  5. Wat een leuk recept, lijkt me echt heel lekker! x

    ReplyDelete
  6. Ze waren heeeeerlijk!! Moeten we snel weer doen!

    ReplyDelete
  7. Ik krijg hier honger door! Ik heb je blog pas net ontdekt en ben je meteen gaan volgen via bloglovin, wat heb jij een leuke blog. Hopelijk neem je ook nog eens een kijkje op mijn blog.
    Liefs Tineke

    ReplyDelete
  8. Oh, wat ziet die pizza er lekker uit!

    ReplyDelete
  9. Heee, ik heb je genomineerd voor de 'Versatile Blogger Award'.
    Link: http://p0cketfullofsunshine.blogspot.nl/2015/02/the-versatile-blogger-award.html#more
    Ik hoop dat je hem doet! Liefs, X

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh wat leuk, bedankt!!! Daar ga ik zeker iets mee doen!

      Delete
  10. Jammiee, wat heerlijk allemaal! Ik had dit artikel niet anderhalf uur voor het avondeten moeten lezen haha...maar dit artikel komt zeker bij mijn uitprobeerrecepten te staan!

    ReplyDelete
  11. Mmmm klinkt echt heerlijk! :D xxx

    ReplyDelete
  12. Wat leuk. Zelfgemaakte pizza is zo lekker. Als ik je foto's zo zie, krijg ik gelijk trek

    ReplyDelete
  13. Wat ziet het eten er allemaal lekker uit! Zelf ben ik alleen om eerlijk te zijn niet zo gek op pizza. Misschien als ik hem zelf eens zou maken wel zodat ik er gewoon op kan doen wat ik wel lekker vind.

    ReplyDelete
  14. Het maken van de pizza is al de halve pret, leuk geschreven!

    ReplyDelete
  15. Super leuk artikel! Je schrijft leuk en het ziet er allemaal erg lekker uit x

    ReplyDelete
  16. Klinkt alsof je een hele gezellige avond hebt gehad, wat schrijf je heerlijk enthousiast!

    ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...