Sunday, 8 March 2015

Wat er gebeurt als je M&M's en Kitkat's op een chocoladetaart mikt.


De zon schijnt, de lucht is blauw... LENTE kom maar gauw! Ik heb de sneeuw van m'n blog geknikkerd en ben klaar voor het beroemde met-zonder-jas-weer! Maar dat even ter zijde.
Ik zit op het gymnasium, dus zou ik een nerd moeten zijn. Nerds vragen zich veel af. Ik en mijn vriendin besloten in de vakantie voor nerds te spelen.
Onze onderzoeksvraag was:
Wat gebeurt er als je M&M's en Kitkat's op een chocoladetaart mikt?
Onze hypothese was een heeeeeeerlijke taart.
De conclusie was een hemelse taart.Soms word een onderzoek gecontroleerd, en dus even na gedaan. Ik dacht dat jullie deze zware taak misschien wel op je wouden nemen.

What you'll need:
-  100 ml melk (je hebt volle nodig, maar uit ons experiment bleek dat halfvol ook prima is!)
- 180 g chocolade (extra, voor de puur-liefhebbers (ik. dus. niet.)) puur
- 1 mespunt zout
- 175 g witte basterdsuiker
- 200 g boter
- 3 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 400 g chocolademousse (je moest KantEnKlaar gebruiken, de volgende keer probeer ik het met zelfgemaakte, maar dit waas ook delicieus)
- '325 g' (ofterwijl: 2 zakken van 250 g kopen, gebruiken wat je nodig hebt, de rest etuuuh) mini Kitkat's
- 1 210-grams zak M&M's
- Een leuk lintje voor om de taart heen :)

TO DO:
1. Eerst verwarm je de oven voor op 180 graden en pak een springvorm van 18 cm doorsnede (wij hebben 22 gebruikt, hij werd eigenlijk net wat te laag.) en vet de randen in met boter.
2. Hak de chocola en laat het samen met de melk in een pan au bain-marie (= kleindere pan in pan met kokend water hangen. De bodem van de kleine pan mag het water niet raken. In de kleine pan doe je de choco + melk) smelten. Voor je het door de rest van je beslag gooit, even 5 min. af laten koelen.
3. Nu gaan we aan de slag met 'de rest'. Klop de boter, suiker en het zout met een mixer tot een 'luchtige, witte massa'. Klop daarna de eieren mee (pas het volgende ei erbij als de vorige in het beslag is opgenomen). Na de eieren spatel je de choco+melk erdoorheen. Hierna voeg je pas het meel toe. Eerst zeef je het meel even. Weer mixeren, en daarna giet je je beslag in de springvorm. Hij is ongeveer in 45 minuten gaar, maar het is slim om hem toch even na de 1e 30 minuten te controleren met een saté-prikker (of breinaald). Als hij klaar is moet hij eerst heel goed afkoelen!
4. Nadat je netjes hebt gewacht, snij je de taart horizontaal door midden. Nu kan je ook daar wat chocolademousse op smeren (we hebben er ook M&M's tussen gedaan, lekker!). Hierna doe je de bovenkant weer op de onderkant en bestrijk je de hele taart met mousse. Hierna zet je de Kitkat's tegen de zijkant (ohja, natuurlijk moet je ze even doorbreken zodat je allemaal aparte Kitkat's hebt. Dat laatste zet ik er even bij, want een zekere persoon  (*humhum* mijnmoeder *humhum*) dacht dat je ze horizontaal moest doorbreken, zodat je kleinere Kitkat's kreeg.) Nog wat M&M's op de boven kant en BON APPÉTIT!
To make your cake look pretty: een leuk lintje eromheen (en tja, het verstevigt de boel ook behoorlijk)!

Dit onderzoek is mede mogelijk  gemaakt door het recept van de Appie.

 OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: 


Liefs,
Arjanne


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

 1. Die heb ik ook eens gemaakt en ik vond het zoooo lekker. Toffe foto's! Smullen! :) Liefs

  ReplyDelete
 2. Dit klinkt als iets dat ik NU moet proberen, ook al is het zeg maar midden in de nacht.

  ReplyDelete
 3. Wauw, dat ziet er heerlijk uit! Ik wil 'm echt graag een keer maken :)

  ReplyDelete
 4. Super leuk! Ik heb deze ook eens gemaakt, die van jou is er iets beter uitgekomen, haha.

  ReplyDelete
 5. M&M's vind ik stiekem niet zo heel erg lekker, maar KitKats zeker weten wel! Is het raar als ik zeg dat chocoladetaart toch niet op mijn lijstje met favorieten taarten staat? Zelfgebakken appeltaart staat er wel op, maar wie weet verdient deze taart ook wel een plekje.... Ook leuk als verjaardagskadootje!

  ReplyDelete
 6. Aaaaah, wat een toptaart! Ziet er overheerlijk uit :D

  ReplyDelete
 7. Wauw hij is echt mooi gelukt! Ik wil er ook nog steeds een maken, maar ik ben echt bang dat die van mij er zo misvormd uit komt te zien haha!

  ReplyDelete
 8. ziet er lekker uit heb deze wel eens gezien met biggetjes erop! lekker!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...