Thursday, 5 March 2015

You better run run run..


*Applaus! Applaus!*
Ik heb de 10 kilometer reeks van Evy voltooid! De 30e en laatste les heb ik zaterdag ik de bloedhete zon gelopen- wacht even... whaaaat? Bloedhete zon in Nederland? In de winter? Exactly: het was 20˚ C (20 GRADEN) en ik was naar buiten gegaan met de intentie: 'het is vast koud', dus ik liep lekker buiten in mijn winterproof kleren... De rest (lees: uitdroging, oververhitting... 3 hoeraatjes voor het overdrijven, hiep hiep hoeraaaa) gebeurde vanzelf.

Ik heb 30 'lessen' (nummers op de ipod) achter de rug, van intervallen, lange loopsessies en korte loopsessies. Ik vond het een superfijne manier om naar de 10k te lopen (hahah, wooooordgrap. Je 'loopt'hard en je loopt naar die 10k. Welkom bij mijn fantastische *ahumhum* humor. Welkom!). 
Nu kan ik de 10k van mijn checklist afstrepen (als ik die had), op naar die 15k! Het was even zoeken, een schema voor de 15 (het zoeken was meer naar een begrijpelijk schema voor de 15 km), maar ik heb er 1 gevonden! Eventjes de layout opgepimpt en uitgeprint. Ik dacht: misschien zijn er supertoevallig anderen die ook van de 10 naar de 15 (of 16, de 10 mijl) willen, dus ik drop het op mn blog.


Als je door serendipity ook net aan de 15k wil beginnen en dit schema wil gebruiken, mail me! 

Natuurlijk lopen 99 van de 100 mensen die mijn blog bezoeken niet, maaaarrr misschien is het tijd om daar verandering in te brengen? Laat ik eens wat mensen enthosiast maken voor hardlopen! 

Natuurlijk begin je bij het begin. Bij mij was dat de 0-5k van Evy, gevolgd door de 5-10k ook van Evy (allebei hier te vinden), een leuke Beligische vrouw die af en toe wat aanmoedigingen door de (best wel ouderwetse, daar werd ik wel n beetje gestoord van) muziek roept, met zo'n leuk Belgisch accentje. Dat vind ik gewoon altijd leuk en vrolijk klinken! Je traint door intervallen: je wissel lopen, rennen en sprinten (pas bij 5-10k, do-not-worry) met elkaar af, wat ik een superfijne manier van lopen vind.

Dat was het 'zakelijke' gedeelte en dan nu hardlopen-is-superleuk-gedeelte!
Je kan het overal doen, gewoon thuis een blokje om natuurlijk, maar ook bij je oma/opa/neef/nicht/vriend/vriendin/op vakantie. Lekker veel afwisseling. Ik ben ook van plan om vaker in het bos te lopen: nog meer afwisseling! Of loop op het op het strand (okay, die moet maar net dichtbij zijn...  Een strand in de buurt? You lucky bastard!), in het park, in de bergen (logisch, die liggen natuurlijk ook op loopafstand..), door de buurt...  Je kan natuurlijk ook gezellig samen mét al die net-genoemde personen ( waarschijnlijk min je oma, dat zie ik nog niet helemaal voor me :) hardlopen, wat dan weer supergezellig is en dan kan je elkaar ook mooi meeslepen op dagen dat je geen zin hebt. Nr 3 is dat je heerlijk buiten bezig bent (net even een ander verhaal dan de uitdroging van net, hihi. Nee, het was een lekker zonnetje!). Ook ben je lekker gezond&actief bezig. Voor mij is het echt een ontspanningsmomentje! Ook vind ik het gewoon leuk om lekker te rennen, in de manier waarop ik ook tekenen en bijvoorbeeld dansen leuk vind. Ik vind het ook super dat ik echt verbetering zie in mijn geloop, eerst dacht ik: wooooowww, staks loop ik wel 5 kilometer... Nu gaat het zo van: "doeiii ik ben effe snel 5 kilometertjes rennen!" Je conditie gaat er ook lekker op vooruit!
Ofcourse, heb ik ook zo mijn off-days. Op die momenten moet je gewoon goed naar Nike luisteren: Just do it! You better run, run, run! 
(dat laatste komt van 'Teen beach movie', Disney Channel's versie van 'Grease'. Niet een originele, maar wel een grappige film!)
Dus spring in je joggingbroek en probeer eens 10 minuutjes hard te lopen! 

Nu ben ik helemaal benieuwd, lopen jullie ook hard?

Liefs, 
Arjanne

PS: Voor deze blog, blogte ik samen met mijn zus. Nu is Alies eindeluuuk ook haar eigen blog begonnen! Misschien is het leuk om er eens een kijkje te nemen? http://aliesherblog.blogspot.nl 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

 1. Super leuk artikel. Je schrijft zo leuk. Misschien ga ik ooit ook maar eens een keer hardlopen (:
  Liefs Josie x

  ReplyDelete
 2. Wat goed dat je de 10 km gehaald hebt! Ik vind Evy ook een super fijn programma (eh maatje). Toen ik een halfjaar in oslo studeerde heb ik het echt goed volgehouden, nu ben ik t weer even "vergeten" ahum haha.

  ReplyDelete
 3. Ik ben in het begin van het schooljaar begonnen met de 10 km, maar daar haakte ik al snel op af. Nu ren ik soms nog de 5 km. Ik vind het wel onwijs knap van je!

  ReplyDelete
 4. Wat schrijf je leuk! Hehe, dat was dus het eerste dat me opviel. Maar oké, leuk artikel! Zelf loop ik niet hard (euh) omdat ik van mening ben, én blijf, dat het niets voor mij is. Wel vond ik het belangrijk om aan mijn conditie te werken dus ben ik maar begonnen aan de Jump Rope Challenge! Ook leuk! (:

  ReplyDelete
 5. Leuk artikeltje! Ik heb zelf een tijdje gelopen, maar ben er ondertussen alweer mee gestopt haha. Misschien als het wat warmer is :D xxx

  ReplyDelete
 6. Leuk stukje, je bent goed bezig! Ik loop ook hard en het is heerlijk! ♥

  ReplyDelete
 7. Leuke post! Ik probeer altijd te gaan lopen, maar stop alweer na 3 keer te gaan... X Minale
  http://minaleme.blogspot.be/

  ReplyDelete
 8. Leuke post! Ik ben zelf ooit op de helft van de 0-5 km van Evy gekomen. Ik vond het heel leuk alleen die muziek is wel echt te oud haha. xo

  ReplyDelete
 9. Je hebt echt een hele leuke schrijfstijl! Leuke artikel ook. Ik weet niet. Ik en hardlopen? Hmm ik denk er nog even over na ;),

  ReplyDelete
 10. Haha, ik heb totaal geen conditie. Ik ben een paar keer wezen hardlopen maar daarna stop ik weer.. Je layout is super mooi trouwens!

  ReplyDelete
 11. Wauw wat super goed dat je al zo ver kan hardlopen! Nou vind ik niet dat mijn conditie op het 0 punt is, maar hardlopen daar word ik al bijna moe van als ik er aan denk. Misschien dat ik in de zomer toch maar eens een stukje ga rennen :)

  ReplyDelete
 12. Wat goed van je dat je de 10 km voltooid hebt! Zelf heb ik eigenlijk altijd weinig met hardlopen gehad. Ik ben meer van de sporten zoals Zumba.

  ReplyDelete
 13. Ja, ik ken Evy wel, hahah! In België werd er vorig jaar echt massa's reclame gemaakt voor haar 'Start 2 run'! Bijna de helft van de Vlaamse bevolking begon ermee, zo ook mijn moeder, maar stopte na enkele sessies al. Knap dus dat je die sessies allemaal hebt volgehouden! Mij zal je helaas niet warm krijgen om te gaan hardlopen, ik haat dat echt ....

  ReplyDelete
 14. Woow, ik heb zoooveel bewondering! Ik ben al 2 keer gestopt na een maand de eerste reeks gedaan te hebben. Ik kreeg jammer genoeg last van mijn knieën..
  Enn ik heb je genomineerd voor de Versatile Blogger Award. Ik zou het leuk vinden als je 'm overneemt :)
  http://smallpiecesofwisdom.blogspot.nl/2015/03/versatile-blogger-award.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah dat is echt jammer! Wat leuk dat je me nomineert! Maar haha supertoevallig, ik heb hem al gedaan! Ik zet jouw nominatie er ook nog wel even bij!
   Liefs

   Delete
 15. Super leuk! En je blog is echt super mooi. REALLY
  Xoxo

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...