Friday, 17 April 2015

FLOWERPOWERRR


Wat een heerlijk weer. Wát een heerlijk weer. Wat een heeeerluk weer. Het lijkt gewoon wel zomer.
Woensdagmiddag zat ik samen met mijn moeder in het zonnetje onder de bloesem van de pruimenboom. 'Wat is de bloesem prachtig!' Ik keer omhoog, al die witte bloementjes zagen er lekker vrolijk uit. 'Morgen zal de appelboom er ook wel zo mooi uitzien, maar dan in het roze. Je zou er eigenlijk een blog over moeten schijven, Arjanne!'
Goed plan, mam! De camera deed 'klik!', terwijl ik om de pruimenboom heen liep alsof ik hem aan het ondervragen was. Omdat ik toch bezig was, heb ik elk, okay bijna elk, bloemetje dat ik in onze tuin kon vinden een fotoshoot gegeven. Ze staan er leuk op! Dit keer weinig woorden, maar veel foto's!


 Doei witte sokken, hallo zonder schoenen in de tuin rondhuppelen!

Weet je wat een goed concept zou zijn? Een Seizoensstadwandelingenboekje (heb je er gelijk een goed galgje-woord bij). Let me explain: doordat mijn moeder me op de bloesem wees, keek in om me heen en merkte ik dat het precies NU bloesemtijd is. Overal zie je bloesem, wat er supervrolijk uitziet. Een seizoensstadwandeling voor de lente zou langs de mooiste bloesems zijn. In zo'n boekje zou bij zo'n wandeling dan aangegeven staan waarom je het en in welk seizoen je het moet lopen. Bij een bloesemwandeling zou je ook wat info over de bomen kunnen geven. Het leuke is dat zo'n wandeling in elke stad kan, en je dus niet helemaal naar een speciale locatie hoeft te reizen. Dan zou je eerder een wandeling maken right? In de winter zou je een speciale goede-slee-heuvels-route kunnen maken, of zomers voor 's ochtends een wandeling, naar/langs waar je in die stad het mooist de zonsopgang kan zien. Ideeën genoeg.
Het zou toch leuk zijn als elke stad zo'n boekje zou hebben? Alleen al het 'gezonde gedeelte' (mensen gaan naar buiten, wandelen, bewegen) is toch genoeg reden voor een gemeente om zoiets te maken? Wie doet er mee? :) 
(uiteindelijk toch veel woorden, hahah)Genieten jullie ook zo van dit mooie weer? Staren jullie ook elke les verlangend naar het zonnetje vanuit je klaslokaal? Maar nu is het lekker weekend!

Fijn weekend! 
Liefs,
Arjanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments:

 1. Jeeej bloesem! I love it!
  Super leuk foto's. En ik vind je idee van het seizoenstadwandelingboekje tof.

  ReplyDelete
 2. Mooie foto's! Ahh ja, heerlijk dit weer hè?^^

  ReplyDelete
 3. Wat een mooie foto's, bloesem is prachtig! ♥ Ik vind het zonnetje buiten ook heel fijn, maar de laatste tijd is het wel wat kouder hier (behalve woensdag, toen was 't WARM!) fijn weekend xx

  ReplyDelete
 4. Oh het weer was zo lekker afgelopen week hè? Wij kregen zelfs buiten les haha. En ook ik heb gelijk foto's gemaakt van de bomen met bloesems :D Fijn weekend!

  xo Liesbetj

  ReplyDelete
 5. Ahw super leuk artikeltje en mooie foto's. Jij ook een fijn weekend! x

  ReplyDelete
 6. Haha zo'n boekje is inderdaad wel een goed idee! ;) Prachtige foto's, onze kersenbomen staan ook (bijna) in bloei, yay!
  X Emma

  ReplyDelete
 7. Wauwie, foto's om je vingers bij af te likken!! Vooral die van onder de boom, echt super mooi! Flower power :)

  ReplyDelete
 8. Prachtige foto's! Om vrolijk van te worden :) XO

  ReplyDelete
 9. Prachtige foto's heb je gemaakt! Het is echt een feel-good artikeltje. Heb nu al zin om rond te huppelen tussen de bloesembomen! :)

  ReplyDelete
 10. Je hebt hele mooie foto's gemaakt, en wat een leuk idee van je moeder! Als er een Seizoensstadwandelingboekje is, doe ik zeker mee!

  ReplyDelete
 11. Er zitten een paar leuke foto's tussen!

  ReplyDelete
 12. Wat een prachtige foto's! Heel gaaf!

  ReplyDelete
 13. Ik ben echt gek op bloemen! Ik geniet echt van dit weer! Helaas zit ik nu wel van 9 tot 5 op kantoor :(

  ReplyDelete
 14. De bloesem is prachtig! Het lijkt me een goed idee zo'n boekje, ik kijk mijn ogen uit als ik op de fiets zit en moet uit kijken dat ik niet de sloot in rij :D dan zou zo een wandel route goed van pas komen!

  ReplyDelete
 15. Mooie foto's heb je gemaakt. Word altijd zo blij van bloemenfoto's :-)

  ReplyDelete
 16. Leuk idee zo'n boekje! En wauw ... Prachtige foto's Arjanne! De natuur is echt wondermooi in de lente!

  ReplyDelete
 17. Ik houd ook van bloesem alleen die zijn hier niet te vinden. Je hebt echt prachtige foto's gemaakt Arjanne!

  ReplyDelete
 18. Wauw, mooie foto's! Ik word er vrolijk van, maar tegelijkertijd denk ik nooooooooo want ik heb hooikoorts en dit zijn de veroorzakers haha.

  ReplyDelete
 19. Mooie foto's! Ik vind het heerlijk als alles in bloei staat :)

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...