Wednesday, 15 April 2015

Run in the sun

| Shirt, short en mobielhouder: H&M | Schoenen en sokken: Runnersworld | Zonnebrand: echt he-ema | 

Ik vind het nooit supererg als het regent terwijl ik ren. Natuurlijk denk ik niet: 'hoera! Een stortbui, laat ik gaan hardlopen!' Zo'n douche ijskoud water vind ik ook niet bepaald leuk. Maar wat verfrissende regen is gewoon wel chill, vooral als het heet is (ja, het weer in Nederland. Ik noemde het zojuist 'heet'). Tijdens het rennen heb ik het best snel te warm (als het wat warmer weer is. Wat dus niet inhoud dat ik zoals een vriendin van me, ook in de winter vrolijk in een shirt metkorte mouwen ren). Hoe rennen jullie 's zomers? Dit is hoe ik 'run in the sun' (hahah, het rijmt.) en ook een beetje in het algemeen ;)

S H O R T + S H I R T Sportkleding kan ook leuk zijn. Bewijsstuk A) is dit shortje. Ik vind 'm superleuk, ik hou van het neonoranje kleurtje! Ook is hij lekker doorwaaierig (je begrijpt wel wat ik bedoel), waardoor het niet te warm is. Want, man, wat kan het hardlopen soms warm zijn. Ik heb het nu al bloody heet tijdens het lopen, stel je maar voor hoe ik oververhit raak als het 10 graden warmer is. Je zou er vast een grappige strip waarin tomatenrode gezichtjes voorkomen over kunnen maken. Het enige wat ik nog kan doen als het warmer word is switchen van shirt naar hemptje, want 2 sporbh's over elkaar lopen zoals op de posters van de H&M, no thanks. Nu ren ik dus in een shirtje met korte mouwen. Gewoon een normaal, katoenen shirtje, niks superzweetabsorberents. Misschien is het handig, misschien maakt het geen verschil. Ik ga het nog wel een keer proberen, maar ik heb er niet veel haast mee, want dit zit ook lekker. 

Z O N N E B R A N D 


Huh? Het is amper lente, wat-doet-die-zonnebrand-hier? Daar heb ik best een goede verklaring voor. Wie slaagt erin een klein beetje te verbranden als ze gaat hardlopen tijdens de eerste zonnestralen? C'est moi. Dus wie moet er voor de zekerheid zonnebrand op doen als ze lang gaat lopen en de zon schijnt? Ikke. Je verbrand (en bruint) ook sneller als je sport, dus belangrijk: zonnebrand! 

S H O E S Ook important! Als je veel loopt: goede loopschoenen. Ik loop 3x per week, nu bijna een jaar (bestwelkort eigenlijk) en een tijdje terug zijn we naar een hardloopwinkel geweest voor goede schoenen. Ik moest op een loopband lopen (had ik nog nooit gedaan, het loopt echt vreemd!) en ik bleek mijn voet een beetje scheef te zetten, dus hebben mijn schoenen een dikkere zool aan de 'binnenkant' zodat ik wat rechter loop. Ze zitten ook echt lekker! En, blauw vind ik altijd wel een leuk kleurtje!Toen heb ik ook van die loopsokken gekocht. Maar ik weet niet of ze nou perse beter zijn dan gewone sokken, speciale sokken vind ik niet superbelangrijk. 

PHONE: S E C O N D S 

Eerst vertelde iemand me tussen de liedjes door wanneer ik moest sprinten, wandelen of lopen (wat dus rennen betekent. En niet wandelen. Gewoon om misverstanden te voorkomen. En... dat dacht ik dus de 1e keer dat ik het deed), maar nu (snap jij niks meer van deze zin door de te lange tekst tussen haakjes) ben ik klaar met Evy. En ik wil nog steeds intervallen. Daarvoor ga ik deze App gebruiken. Je kan zelf je 'schema' maken, instellen welk soort piepje afgaat als je moet switchen en ook kan je de App vertellen om gewoon door je muziek heen te piepen. Handig! 

& O O K  H A N D I G
Zo'n ding om je telefoon, of in mijn geval iPod in te stoppen tijdens het lopen. Het hoeft niet een supergrote investering te zijn, dat licht eraan of je hem bij de H&M (10 euro, oh nee... 9,99. belangrijk, die ene cent. Soms vind ik van die niet-afgeronde prijzen echt onzin) of sportzaak haalt, i guess. Ik heb die voor de iPhone 5s, dus voor mijn mede hardloopde-en-iPod-5-hebbende-deze-blog-lezende-persoontjes: daar past een iPod 5 prima in! 

Ik zoek zelf nog naar een manier om wat water mee te nemen. Voor het lopen drink ik altijd wat (en ik zorg dat ik minstens een halfuur niks gegeten heb), tegen uitdroging enzo, maar soms heb ik toch nog veel dorst na het lopen. Misschien een soort miniwaterzakachtigflesje? Als dat bestaat, dan. Ja, die bestaan, in allerlei soorten en maten. Daar moet ik me nog een keer in verdiepen. 

Ik hoop dat het handig/herkenbaar/leuk was! 

Liefs,
Arjanne

PS: deam! Ik had deze post 'Walking in the sunshineeee ohooo' moeten noemen! Of gewoon 'walking in the sunschine oho and don't it feels good oh yeah alright now don't it feels good alright now!'
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

 1. Wat leuk allemaal zeg! Ik wil graag nog zo'n ding voor mijn mobiel!

  ReplyDelete
 2. leuk broekje. Waar heb je die vandaan?
  Ik ben sinds kort begonnen met hardlopen (lees nog maar 2 x haha). Niet geheel vrijwillig. Na een lange blessure moet ik weer mijn conditie opkrikken. Een andere manier om een waterfles mee te nemen is een persoonlijke assistent. Iemand die met je mee fiets en alles voor je draagt. Misschien een ideetje. Nu nog iemand vinden..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Als je dan iemand hebt gevonden lijkt hey me een goede oplossing! Balen van zo'n blessure! Enne... Ik had het erbij gezet, maar mijn short is van de H&M!

   Delete
 3. Leuk om te lezen! Ik wil ook al een tijd gaan hardlopen maar ik vind het moeilijk om de eerste keer te beginnen haha. Ik doe ook aan actief turnen dusja daar ren ik ook wel en vind ik het wel weer genoeg haha. xx

  ReplyDelete
 4. Super leuk! Ik ben vorige week ook weer begonnen met hardlopen, maar ik ben wel een echte ''mooiweerhardloopdametje'' :P

  ReplyDelete
 5. Ik ben het met je eens hoor dat het weer in Nederland weleens heet is. Handig dit artikel om dat in nu ook ben begonnen met lopen.

  ReplyDelete
 6. Leuk artikel! Hardlopen wil ik ook wel weer mee beginnen. Het is zo fijn om even nergens meer aan te denken na bijvoorbeeld een hele drukke dag.

  ReplyDelete
 7. Geweldig artikel dit Arjanne! <3 Ik hou ervan! Die app moet ik écht eens bekijken, ookal heb ik mijn hardloopschoenen nog maar één keer aangedaan dit jaar. (Shame on me.) Ik heb ook een beetje een voet die naar binnen 'loopt', dus ik heb exact hetzelfde probleem, bleh. Ik heb trouwens ook écht wat aan die afprijzingen. En dan als je wat gaat kopen is het vaak 'heeft u nog 2 cent toevallig?' doordat die centjes op zijn, tjaaa. Oh, en ik heb het ook héél erg snel warm, niet leuk. Zeker niet als je in een buurt woont waar je nergens alléén kan lopen en waar er dus altijd wel mensen passeren..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje! Hier in dit kikkerlandje, tja Nederlands dus, doen ze niet eens meer aan 1 en 2 cent. 3,99 is altijd gewoon 4 euro. Toch heb ik op een of andere manier allemaal 1 en 2 centjes :) ik spaarde ze toen ik klein was, omdat ze hier niet gebruikt worden. (wauw, goede reden.) Als ik weer eens in België of Frankrijk ofzoiets ben moet ik ze maar meenemen!

   Delete
 8. Je shortje is inderdaad leuk. Ik hou ook van die velle kleurtjes! Hardlopen lijkt me ook heel leuk om te doen alleen ik hou het nooit vol. De eerste twee weken ben ik nog erg enthousiast en dat is het dan.

  ReplyDelete
 9. Wat sportief! Hardlopen is alleen niet echt iets voor mij... Leuke foto's!

  ReplyDelete
 10. Superleuke post! Je schrijft op een heel creatieve manier en het was zeker een handig post. Dankjewel xx

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...