Pagina's

Tuesday, 21 April 2015

To have, or not to have old bread. That's the question.

Een belangrijke vraag. Want héb je oud brood dan heb je verschillende opties. Je kan het niet alleen aan de eendjes, vogels en andere wilde beesten voeren, je kan het ook zelf opeten en er easily wentelteefjes van maken. Waarschijnlijk is wentelteefjes iets dat uit de tijd stamt, dat onze ouders nog niet boven de tafel uitkwamen. Of eerder. Maar ze zijn reuzelekker. Het zijn net een soort pannenkoekjes. Ja ja, je kan je bammetje ma-ke-lijk omtoveren tot pancake!

W E N T E L T E E F J E S   I N   F I V E   S T E P S
Ingrediënten voor 5 bammetjes (naast die 5 boterhammen)
- 1 ei
- 25 gram suiker
-  2.5 dl melk (voor de wiskundigen onder ons, 250ml dus.)
- 1 en een halve theelepel kaneel (dan zijn ze lekker kaneelerig :) of geraspte citroenschil. Ik hou van kaneel, dus voor mij geen moeilijke keuze!
- boter om mee te bakken 
- stroop, suiker, boter, jam.. wat zal er allemaal lekker op zijn?

1. Mix eerst het ei, de suiker en de kaneel met elkaar. Voeg als het goed gemengd is de melk erbij, en klop het tot het een beetje schuimig is. 
2. Je hebt nu een soort papje. Leg de boterhammen in een (diep) bord en giet het papje over ze heen, zodat ze doorweekt raken. Deze diep-bord-methode vonden wij hiervoor fijn, maar er zijn vast nog tienduizend andere manieren om je boterhammen doorweekt te krijgen. Dit zou volgens het kookboek 10 à 15 minuutjes kosten. In die tijd kan je mooi de hele boel vastleggen met je camera.

3. Hierna, bak je de doorweekte boterhammen met wat boter op hoog vuur (het gaat dus snel, Arjanne) bruin. Of goudbruin, volgens het kookboek. 
4. Opstapelen die handel, stroop erover, suiker erop.
5. Het enige wat je dan nog kan doen is eat them all! 






OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: ★ 

Ik eet ze het liefst met een (gewenste/over-) dosis poedersuiker, stroop en a little bit of butter. Toevallig hadden we geen oud brood in huis, maar nevermind, het kan natuurlijk ook met jong brood. Ik heb het zelfs nog nooit met oud brood gemaakt, hahah. 
Het is makkelijk te maken en je hebt er niet veel voor nodig. Waarschijnlijk heb je de ingrediënten al wel in huis, dus wentelteefjes zijn perfect voor spontane ik-maak-iets-extra's-voor-de-lunch-plannen!

Liefs,
Arjanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. Yumm, nu heb ik zin in wentelteefjes :)

    ReplyDelete
  2. Shame on me, maar ik heb nog nooit wentelteefjes gegeten (wat een ontzettend rare naam trouwens: wentel-teefjes. anyway). Ik rooster eigenlijk vaak m'n oude bammetjes, plakkie kaas erover en dan vind ik ze eigenlijk net zo lekker! Al worden ze soms ook nog wel doorgegeven aan de hertjes :)

    ReplyDelete
  3. Hmm, misschien iets voor als mn vriendin op bezoek komt. Ik heb nog nooit gehoord dat je stroop op je wentelteefjes kan doen, lijkt me wel lekker! Ik vind de titels die je verzint erg creatief en de omnomnomnomnom-factor ook :D

    ReplyDelete
  4. OMNOMNOM wat lijken die me lekker zeg, vooral met wat kaneel erbij hihi..
    X Emma

    ReplyDelete
  5. Ik eet ze ook zo graag, nu heb ik honger! ;)

    ReplyDelete
  6. Mmm ziet er super lekker uit! Dit ga ik zeker een keertje maken. :)

    ReplyDelete
  7. Geen oud brood. Wel jong brood. En honger. En een pan.
    Ok... ik ga NU bakken. XXX

    ReplyDelete
  8. Oh mmm, Ziet er echt heerlijk uit. Thuis maken we het ook vaak en dan is het echt bijna letterlijk feest. Hahaha :D xxx

    ReplyDelete
  9. Yummie! Dat ziet er nog eens lekker uit :o!

    ReplyDelete
  10. Ohh, wentelteeftjes zijn zo lekker! Ik vind oud brood veel lekkerder dan vers brood hahah..

    ReplyDelete
  11. Super leuke blog en oh mean, wat ben jij grappig haha. Hele leuke schrijfstijl XXX

    ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...