Monday, 4 May 2015

Break-weereenswatanders | day one


Ook al bestaat is mijn ontbijt best saai, toch is het ontbijt met lievelingsmaaltijd. Ik heb een bepaald idee bij ontbijt. Of je doet het à la breakfast, wat in mijn geval gewoon snel een broodje eten betekent. Maar als je de tijd hebt, waarom dat niet iets bijzonders? De 2e optie: break-notsofast. Daaronder versta ik pancakes, wentelteefjes, wafels en andere zalige dingen die wat meer tijd kosten maar wel lekker zijn.
Het enige jammere aan break-notsofast, is het 'notsofast' gedeelte. Als ik doordeweeks eerder opstaan afweeg met een bijzonderder ontbijt, kies ik toch voor lekker lang dromen. Natuurlijk is er niks mis met boterhammen, ik vind ze heerlijk en het is opzich best bijzonder dat ik ze elke ochtend en middag kan eten zonder ze zat te worden. Een goed product dus.
Maar op dit moment heb ik ik zin in afwisseling. Niet altijd een boterham met hagelslag en een met schuddebuikjes als ontbijt en als lunch een met appelstroop, een met notenpasta en een met chocopasta (alle plakkende dingen, hahah. Anders vind ik het beleg overal in m'n broodtrommel terug, behalve op mijn brood). Wat valt onder breakfast, maar is wél weer eens wat anders?
Mijn antwoord is yoghurt/melk met havermout of cruesli of cornflakes (ik kon echt niet op de naam komen, ik wist het pas weer nadat ik het had gegoogled) of chocopofs/honnyloops, je snapt het idee. Met yoghurt en melk heb ik hetzelfde als met brood: het verveelt nooit. Met fruit erbij is valt het in mijn hoofd onder de catagorie 'break-weereenswatanders', de derde, nieuwe catacgorie in mijn hoofd. Yoghurt, muesli en bosbessen of yoghurt met banaan, noten en honingachtige stroop... Je hoort het al, ik heb al wat inspiratie opgedaan op Pinterest.
Het lijkt me leuk om uit te vinden wat voor combi's voor mij 'omnomnomnomnom-waardig' zijn. En het is vakantie. Zou ik een week lang verschillend kunnen ontbijten met yoghurt/melk als basis? Of vijf dagen?
En waarom niet?

Dus dat ga ik de komende mid-week/5 dagen doen! Elke dag als ontbijt yoghurt (of melk) + wat anders.
Nu ben je vast benieuwd wat ik vandaag als ontbijt heb gegeten, vandaag is namelijk al de eerste dag van mijn break-weereenswatandersweek!
Of zal ik het voor-dit-ontbijt-heb-je-wél-de-tijd-week noemen? :)

M O N D A Y M O R N I N G: GRANOLA-BANANA
Granola, ik had 't al een paar keer voorbij zien komen, maar nog nooit geprobeerd. Toen ik op pinterest een beetje op "yoghurt breakfast" en "breakfast muesli" stuitte ik steeds weer op granola. 1 keer kost het wat meer tijd, maar daarna heb je de rest van de week wel mooi granola en hoef je het alleen nog maar in een kom met wat fruit te gooien! Dus ik maakte granola. Ik heb het recept van Glam With Kate gebruikt, maar wel ietsje aangepast. Ook had ik zin in banaan (en wanneer ook weer eens niet); granola-banana ontstond!

Eerst maakte in de Granola. Ik heb het net iets anders gedaan dan Glam With Kate, sommigen dingen vond ik niet zo lekker en anderen wou ik er juist bij! Ohja, voordat je je het afvraagt: wat verschilt granola van normale muesli? Het is gewoon door de honing versuikert en ook geroosterd. Lekker dus!
Boodschappenlijstje/dingen-die-je-vast-wel-in-huis-hebt:
- 170 gram havermout
- 10 gram cashewnoten (wat. een. spelling.)
- 50 gram amandelen
- 35 gram walnoten
- 15 gram hazelnoten
- 30 gram zonnebloempitten
- snufje zout
- zoveel als je maar wilt van kaneel (dit spreek je uit op de mannier dat 'wilt' 'wil' word en op kaneel rijmt), wat in mijn geval 'best wat' betekent.
- 100 gram honing of 50 gram kokosolie en 40 gram honing
Al deze maten houden in dat je van alle noten ongeveer even veel hebt. Sommige zijn gewoon zwaarder dan anderen!

Verwarm eerst de over op 160 graden. Gooi dan alle noten en de kaneel bij elkaar in een grote bak. Ik heb de noten ook wat kleiner gemaakt, anders heb je opeens zo'n mega-noot in je mond en dat leek me niet echt plezant. Daarna verwarm je de honing met 1 eetlepel kokend water in een pan of in de magnetron. Ik ben van team microwave! Dan mik je alles bij elkaar op een bakplaat, meng je het nog even en hoppa het kan de oven in voor 30 minuten. Om de 10 minuten even de hele boel omscheppen.
Gracola klaar? Eten maar! Ik heb de banaan (in stukjes), yoghurt en granola in laagjes in een glas gedaan, simply omdat ik het er leuk uit vond zien, ook al mislukte het een beetje, hahah. En lekker dat het was! En machtig ook! Ik had aan één jampotje gewoon genoeg! Meestal eet ik iets van 2.5 boterham (0.5 = een ontbijtkoekje of kleine boterham), dus ik was helemaal verbaast!

OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: ★1/2 

Wat eten jullie 'sochtends? Altijd hetzelfde, net als ik? (join me dan in deze break-weereenswatandersweek!)

Liefs,
Arjanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

 1. Wat leuk dat je allerlei nieuwe ontbijtjes gaat proberen! Dit ziet er in ieder geval al heerlijk uit!

  ReplyDelete
 2. Oeh dit ziet er super lekker uit! Ik ontbijt meestal met brood, maar nu de laatste tijd ook met cruesli. Ik ga er ook eens wat anders erboven op doen. Bedankt voor je idee :). Deze week heb ik nog tijd, masr wanneer school begint doe ik wel wat makkelijks.

  ReplyDelete
 3. Ahh lijkt me echt lekker dit! :) Mooie foto's ook! Liefs

  ReplyDelete
 4. Ah dit ziet er niet alleen lekker uit, maar ook nog eens leuk haha :) Ik probeer ook af te wisselen anders word je alles zo snel zat! Ik houd vooral van bananen pannenkoekjes #hipsterlife.

  ReplyDelete
 5. Wat leuk dat je elke dag een lekker ontbijtje maakt! Dit ziet er echt ontzettend lekker uit<33

  ReplyDelete
 6. Zo'n origineel idee!! Ik heb echt ontbijtfases; ik begin op dit moment m'n dag ook weer met havermout en banaan. Je foto's zijn echt heel pretty, en nu wil ik ook mijn ontbijt uit een jampotje lepelen! Misschien moet ik die veel te schattige masonjar look-a-likes van de Hema toch maar aanschaffen (nu heb ik eindelijk een goeie reden).

  ReplyDelete
 7. oooh ziet er zo goed uit! ik krijg nu al zin in mijn ontbijtje van morgen. granola + banaan is geweldig.

  ReplyDelete
 8. Wat een mooie foto's! Ik eet 's ochtends eigenlijk het liefst een warme maaltijd. :P

  ReplyDelete
 9. Ahh dit ziet er heerlijk uit! Ik ontbijt altijd snel met mijn boterham met hagelslag haha. Als ik thuis ben, maak ik mijn middag maaltijd wel wat uitgebreider.

  ReplyDelete
 10. Ziet er heerlijk uit! Ik heb laatst zelf brood gemaakt wat ik nu 's ochtends eet met wat aarbeien.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat klinkt ook heetlijk zeg! Bij een vriendin van me word er elke zondagmiddag zelf brood gebakken. Deze lucky bastard was daar een keer op zondag en dat brood was lékker... Met aardbeien erbij (waarbij? Aardbei!) is ook echt smullen! Net als aarbei op een biscuitje...

   Delete
 11. Mmmm ziet er lekker uit! 'S morgens eet ik bijna altijd hetzelfde omdat ik niet zoveel tijd heb. Vooral cornflakes haha

  Liefs X

  ReplyDelete
 12. Oh, ontzettend leuk bedacht Arjanne! Ik ken granola wel, maar ik heb het nog nooit geprobeerd, oeps. Dit ziet er zo onwijs lekker uit! Kan je het opsturen? Haha. veel beter dan mijn dagelijkse kom cornflakes.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah, weetje ik ben zo'n persoon die dan serieus overweegd om van die granola op te sturen. Loads of sugar, dus het bederft niet zo snel, ik zie mogelijkheden ;)

   Delete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...