Friday, 8 May 2015

Breakweereenswatanders | day four 'n five

Gister deed mijn moeder ook een poging tot granola. De keuken stond blauw, nu weet ik ook weer dat 'de keuken stond blauw' toch echt klopt, ook al dacht ik altijd dat rook grijs was! Ehhh.. Is jouw moeder zo'n slechte kok dan? Nee, juist helemaal niet! Na het afwegen en alles deed ze het in de oven. Na de 30 minuten vond ze het een beetje slap, dus zette ze de over op de gril. En ging de tuin in. Je raad al wel wat er toen gebeurde. Vergeten. Gelukkig ging het brandalarm niet af! Anders was het (achteraf) niet zo toch-wel-grappig als ik het nu vind. Het brandalarm is echt een pokkegeluid!
De tweede granola-poging van mijn moeder werd superlekker! Ze maakte meer omdat het alweer bijna op was! Vandaag heb ik voor mijn hele familie een fruitful ontbijt gemaakt mét granola en gister heb ik het ook gebruikt in een heerlijk ontbijtje.


T H U R S D A Y   T R E A T: SAY MAN-GOOO!
Mango. Niet alleen een leuke winkel, ook één van mijn favoriete fruitsoorten. Daarom verheugde ik me zelfs een beetje op een mango-ontbijtje! En daar had ik alle reden tot, het zag er niet alleen heel lekker uit, het wás gewoon superheerlijklekker! Ook banaan behoort tot mijn mmm-fruit-lijstje. Behalve dat en de mango ging er die weer die beroemde granola in en yoghurt. Jaja, een artistiek gesneden mango. Een trucje van mijn oma. Snij de mango in 4 parten, zoals je dat bij een appel doet, haal ze los van de schil en snij er een 'roosterpatroon' in. Dan klap je de schil alsherware binnenstebuiten, de schil moet hol staan en niet bol. En hap je de 'blokjes' ze lekker zo van de schil af!

OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: ★ 
JA. five stars. gewoon heer-luk.F R I D A Y   M E A N S   F R U I T: 
Strawberry-banana-mango
Last day! Daarom besloot ik om een lekkere breakweereenswatanders te maken voor mijn hele familie. Het is vakantie en ik stond vroeg op. Ik ben geen ochtendmens, dus een hele prestatie! Ik ging lekker fruity: ik gebruikte mango, banaan én aardbei! Superlekker! Ook de granola was weer van partij. Dit keer niet door mij gemaakt, maar mijn moeders tweede poging. Ook ging er nog mijn buddy-van-deze-week, yoghurt, in.

Dan volgt nu de eerste verontschuldiging. Ik merk het nu ook zelf, ik krijg helemaal zin in het eten van zo'n ontbijtje als ik de foto's kijk! Duss, haha sorry dat ik jullie waarschijnlijk ook hongerig maak :)

Liefs,
Arjanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

 1. Jumm! Mango vind ik ook echt goddelijk dus die ga ik eens proberen! Ik krijg er echt honger van.. Een goed teken, toch?

  ReplyDelete
 2. Oehh wat een heerlijke ontbijtjes! Kun je er niet gelijk een voor mij maken hihi, want ik weet niet of ik het zie zitten om granola te maken.. ;) Fruit is zo lekker!
  X Emma

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah, afgeschikt door het verhaal van mijn moeder? Granola is echt heel makkelijk te maken hoor, zelfs ik kon het! Ik ben niet een superlichte kok ofzo maar ook weer niet de beste! :)

   Delete
 3. Ziet er heerlijk uit! I love mango :)

  ReplyDelete
 4. Ik vind je foto's echt altijd prachtig gemaakt! Ik hou ook echt van jouw schrijfstijl Arjanne :). Ik krijg inderdaad trek van jou foto's en dat heerlijke eten wat je hebt vastgelegd haha.

  ReplyDelete
 5. tHIS LOOKS DELICIOUS :)

  http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/

  ReplyDelete
 6. Straberry-banana-mango klinkt echt perfect voor mij <3 Je maakt echt geweldige food foto's.

  ReplyDelete
 7. Dat ziet er zo geweldig uit! Natuurlijk ook gezond.
  Je zet me aan om 's morgens een gezond fruit ontbijtje te eten!

  ReplyDelete
 8. Ziet er weer super uit! Ik heb je granola ook gemaakt, de keuken rook heerlijk. Hij was alleen net iets te hard gegaan maar nog steeds lekker. Het ontbijt van vrijdag ziet er leuk uit zo geordend op soort!

  ReplyDelete
 9. zo lekker! is 14.21 te laat om nog een tweede ontbijt naar binnen te werken (oeps) ??? ziet er echt heel goed uit allemaal!!

  ReplyDelete
 10. trouwens, je maakt hele mooie foto's!

  ReplyDelete
 11. Oeh dit ziet er echt heel lekker uit! Die met banaan en mango wil ik deze week wel eens proberen!

  ReplyDelete
 12. Oooh, Arjanne, je maakt werkelijk van elk simpel ontbijtje een waar kunstwerk, haha. Prachtig zeg! Wow! En dat trucje van de mango ontdekte ik onlangs ook toen ik hopelijk opzoek was naar hoe je dat het beste kan schillen, haha.

  ReplyDelete
 13. SO YUMMY! Liefde voor food plaatjes kijken. Het ziet er zo pretty uit!

  ReplyDelete
 14. oeioie, ziet er te lekker uit! banaan is ook zoooo lekker hè (vooral met pindakaas, heaven<3333)

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...