Wednesday, 6 May 2015

Breakweereenswatanders | day two & threeGister was het 5 mei. Bevrijdingsdag! Goed om daar even bij stil te staan.
De dag begon best mooi, we zaten dan ook leuk in de tuin de lekkerste chocotaart evah te eten, toen we gerommel hoorden.
Zus: "Aaaah!! Donder!!!"
Ik: "Ja, sure. Het is toch gewoon iemand die z'n container buiten zet. ofzo"
*Nog hardere, langere donder*
Zus: "Wooow, grote container heeft die gast!"
Vader: "Odin zet z'n container buiten, jongens!" (Odin = god v/d donder)
*Luid gelach*
*Mijn zus rent half gillend dat het regent naar binnen*
Ik na een tijdje: "Ja. een regendruppel. Toedels!" *rent naar binnen*
Vanuit binnen zag ik hoe het steeds harder begon te regenen en mijn ouders uiteindelijk ook naar binnen vluchtten. Er startte een korte, keiharde, tropische regenbui. Hagel. Regen. Zon: erna weer het mooiste weer van de wereld. Ik en mijn zus waagden ons niet meer naar buiten die dag. Mijn ouders wel, die trokken nog wat onkruid uit de tuin. Het weer ging de hele dag zo door. Korte, hevige regenbuien afgewisseld met zonnig weer. Soms vind ik het wel gezellig om een dagje binnen te zitten terwijl de regen op de ruiten tikt. Lekker kolonisten spelen, wii-en en een film kijken, allemaal knusjes en binnen. Lente? Niet echt, een soort revenge van de winter. Voor één dagje, gelukkig, ik ben meer een het-is-lekker-weer-laten-we-naar-buiten-gaan-persoon, met af en toe de zogehete 'Pyamadagen'. Pyamaochtenden komen wel vaak voor, meestal spot je me de hele ochtend in mijn pyama in weekenden en vakanties, want dan heb ik gewoon meer tijd. Ook weer tijd voor mijn break-weereenswatanders!

T U E S D A Y    T R E A T: 
APPELTAART -DEEGJE, + GRANOLA EN YOGHURT
Zoals je al leest ging ik vandaag voor een appeltaart als ontbijt. Helemaal niet slecht, moet ik zeggen! Wel liet ik dat deegje zitten en voegde ik er granola en yoghurt aan toe. Dus eigenlijk was er geen appeltaart meer over, maar het klinkt zo leuk. 
Eerst belandde de appel in stukjes, kaneel en rozijnen in mijn kommetje. Dit is al het appeltaart-achtige van m'n eten. Toen mikte ik de granola over de appel-met-rozijnen-en-kaneel en sloot ik af met yoghurt. Daarna moest ik wat keuzes maken. Leg ik er één of twee schijfjes appel op? Ook nog rozijnen erbij? En dan door de hele kom of niet? Ach, heb zo'n zwaar leven. En dat gewoon om het er een beetje leuk uit te laten zien! Het zag er niet

Dan nu even de realistische kijk op dit alles. Ik bedoel, eten ziet er niet lang perfect uit.Het was -even een synoniem voor heerlijk bedenken, anders word het zo eenzijdig- hemels, verrukkelijk, genotvol, magnifiek, excellent, tevrendenstellend en voldoeninggevend (mede mogelijk gemaakt door synoniemen.net).  Zelfs lekkerder dan mijn Granola-Banana! (wow.)
OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: ★ 1/2

W H E R E   I   W O K E   U P   W I T H  W E N S D A Y:
purple-blueberry's 
Vandaag ging ik voor blauwe bessen( ze geven paars sap af, vandaar dat 'purple', geen discussie over de kleur van blueberry's. Ach, dat had het ook kunnen zijn, maar met blauwe bessen ben ik het wel eens. Maar rode kool is in mijn beleving toch echt paars!) . Mijn zus heeft ooit een heeeeeerlijke tulbandcake met blauwe bessen gemaakt + ik zag duizenden blueberry-yoghurt ontbijtjes op Pinterest, dus yoghurt met granola én blauwe bessen moest gewoon wel lekker worden!
Ik heb eerst wat bessen warm gemaakt in de magnetron (een kleine 2 minuten op 180 graden. Laten we zeggen... 1 minuut en 40 seconden), zodat ze wat van dat sap 'aflieten'.
Daarna kreeg het allemaal een plekje in een potje. Eerst yoghurt een beetje (niet door-en-door) gemengd met bessensap, dan granola, dan bessen en. zo. voorts. In laagjes, gewoon omdat 't kan en het er leuk uitzien.


MY-OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: ★1/2
Huh? how did that happen? Waarom maar 2 1/2 ster? Nou, ik kwam er vandaag achter dat ik blauwe bessen gewoon zo los wat te sterk van smaak vind en daarmee niet erg lekker. Dus voor mij heeft hij maar 2 1/2 ster, ondanks dat de yoghurt + bessensap + granola = heerlijkheid, daar komen die 2 sterren dan ook vandaan. Als je wél dol bent op blueberry's is dit waarschijnlijk heaven on eath (of iets daartussen ;) Dus daarom:
(algemene)OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: Als ik op dit moment een soort wedstrijdje zou doen (but yeah i don't) zou de m'n appeltaartje het winnen van de andere ontbijtjes! Ik heb zeker nog mango (mmm....) en aardbei om te proberen. Perzik leek me ook wel lekker, maar dat kan je alleen nog maar in blik kopen, dan wacht ik liever een tijdje voor en verse perzik!
Hebben jullie nog leuke lekkere suggesties voor ontbijtjes?

Liefs,
Arjanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

 1. Damn, die ontbijtjes zien er echt mega lekker uit! Ik vind zelf van de appeltaart het deeg stiekem het lekkers, is er eigenlijk een mogelijkheid om dat in een ontbijtje te verwerken? Ik vind blueberries zo juist heel erg lekker! Zijn een soort mini snoepjes :) En ja.. Die regenbuien heb ik zekerweten meegekregen (a.k.a. we schuilden als verzopenkatjes in een overvolle frietzaak).

  ReplyDelete
 2. love everything! great photos :D

  Visit my blog? xx Miss Beatrix (http://missbeatrix.blogspot.com)

  ReplyDelete
 3. Wat een lekkere dingen allemaal! Leuke post :)

  ReplyDelete
 4. Wauw dit ziet er echt super lekker uit! Die regenbuien heb ik ook meegekregen ja, een deel van mijn schutting (die net een jaar weer vast zat) is eruit gewaaid. Je maakt echt hele leuke sfeervolle foto's!

  ReplyDelete
 5. Jum! Dat ziet er lekker uit! Lekker met fruit. Jammer dat je de blauwe bessen iets te overheersend vind qua smaak, mij lijkt hij wel onwijs lekker! ;)

  ReplyDelete
 6. Het weer is echt vreemd deze dagen! Hier in België is het ook zo'n storm-hagel-zon-weer! Njammie, lekker gezond die ontbijtjes! Mooie foto's trouwens!

  ReplyDelete
 7. Ik kijk uit naar morgen ochtend, ik denk dat ik granola ga maken. Het ziet er allemaal super uit! De purple-blueberry's lijken me erg lekker, ik heb in mijn eentje een bak van 500 gram van die kleine heilige besjes op gegeten. Wat ik erg lekker vind is dadels, walnoten en honinh door mijn yoghurt, de jumo verkoopt mooie pakjes dadels en ook andere gewelde en gedroogde fruit soorten en noten.

  ReplyDelete
 8. Wat leuk! Ik heb vandaag voor het eerst havermout ontbijt geprobeerd. Echt leuk dat hartjes bakje!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...