Monday, 18 May 2015

Do It With Daddy: the LP clock


Dit is iets wat ik echt al heul errug lang wil doen. Waarom ik het niet deed? De enige reden die ik kan verzinnen is dat ik niet wist hoe ik aan een apart uurwerkje kon komen. Toen ik een tijdje terug las hoe Laura een uurwerkje uit een Actionklok had gesloopt, zag ik mijn kansen. En eindelijk deed ze het dan *applaus*. Eigenlijk deed ze het niet, ze deed het met haar vader. Dus hierbij kondig ik mijn eerste #DoItWithDaddy aan: tover een LP om in een klok!

So, how to do it?
T H I S   I S   H O W   W E   D O:
- een klok, o. a. te koop bij de Action voor €1,79
- een LP (ik zou zeggen: ga naar de kringloop. 1,50 op de toonbank leggen en je hebt een LP én een leuke cover, daar heb ik 'm op uitgezocht)
- 2 componenten lijm, of ander stevig plaksel
- een stanleymes en vijl

1) Sloop die klok! Eerst haal je het glas eraf, de metalen rand en  het uurwerkje. Dan heb je nog steeds een opstaande rand om je klok, die haal je eraf met het stanleymes en met de vijl kan je het mooi glad krijgen. Nu heb je een wijzerloze (het uurwerkje is er even af) klok, zonder rand en dus helemaal vlak.
2) Eerst misschien de LP even schoonmaken, en daarna is het tijd om hem op de klok te lijmen. Zorg dat het gat van de LP precies op de plek zit, waar de wijzers komen (okay, vrij logisch geloof ik) en lijmen maar!
3) Uurwerkje er weer op, batterij erin en ophangen! Ophangen gaat heel makkelijk omdat je de achterkant van de normale klok er nog op hebt zitten, waar voor-ophangen-bestemde gaten in zitten!
Toen ik en mijn zus een LP gingen scoren, zochten we hem uit op de looks van de cover. Die zou je misschien nog een keer kunnen gebruiken. Mijn zus vond een cover met 'Moments To Remember' erop, geschreven in een leuk lettertype.  Op de LP staat ook 'moments to remember, leuk aangezien het een klok is! Thuis hebben we nog even gekeken welke nummers erop staan, het bleken allemaal klassiekers te zijn die je ouders waarschijnlijk hebben geluisterd toen ze zo oud waren als wij. Best een collecters-item, nu hebben we de dromen van  LP-verzamelaars verziekt door een klok te maken van een misschienwel-superspeciale plaat, oeps...

Hebben jullie ooit zelf een klok gemaakt? Ik heb alweer een ander klok-idee, misschien op de rug van boeken, die je dan gewoon in de kast zet :)

Liefs,
Arjanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

 1. Wat een tof idee zeg! Hoe verzin je het...Ik ben zo'n lui monster die er gewoon één koopt, haha,

  ReplyDelete
 2. Ahh dat is echt een toffe DIY, ik werd al benieuwd toen ik de foto op IG zag haha! Misschien.. ga ik 'm zelfs proberen te maken ;)
  X Emma

  ReplyDelete
 3. Aah wat een gaaf idee! Ik wil dit ook doen, nu mijn vader nog zover krijgen, haha! Liefs

  ReplyDelete
 4. Heel toepasselijk de naam van de plaat, grappig!
  Ik heb zelf ook een LP klok, maar dan niet zelf gemaakt. Moet eerlijk bekennen dat zelf maken wel een stuk toffer is! :) Bedankt voor de tip!

  ReplyDelete
 5. Oh my, dat ziet er zo leuk uit!

  ReplyDelete
 6. Oh wauw, dat is zoooo gaaf! Heel leuk!

  ReplyDelete
 7. Tof!! Ik heb wel een keertje LP's omgesmolten tot bakjes, maar op een klok was ik nog niet gekomen. Ik vroeg me eerst al af waar de batterijtjes verstopt zaten aangezien ik niet wist dat je de LP gewoon nog op de klok plakt. Eigenlijk superlogisch maarja... Ziet er vast een fancy uit!

  ReplyDelete
 8. Wat apart om dit als klok te nemen, maar wel superleuk bedacht! Fijne uitgelegd allemaal, ik ga dit zeker eens proberen als ik nog een LP'tje vind! Dat andere idee voor een klok is ook super, misschien eens nadenken hoe je dat kan maken? (:

  ReplyDelete
 9. Oh je maakt me echt happy met deze post. Ik heb nog veel oude lp's liggen te verstoffen en ja helaas geen speler. Dus dit is echt een geweldige oplossing :D.
  Dankjee.
  Good vibes,

  ReplyDelete
 10. Ahh wat een leuk idee. En wat heb je trouwens een leuke blog, ik volg je vanaf nu! :)

  ReplyDelete
 11. Ik vind dit zoo tof! Ik wil ook al heel lang een tas maken van lp's, maar ik vind het vaak ook zo zonde van de plaat :-p Al die klassiekers zijn vaak superfijn om te luisteren!! Je begrijpt dat ik dus meestal met een extreem dilemma zit en het dan uiteindelijk maar gewoon niet doe, haha!

  ♥♥♥ Saskia

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...