Thursday, 7 May 2015

No-Mums-Allowed!!Zoals we allemaal weten, of waar ik jullie nu allemaal aan herinner (graag gedaan), is het aankomende zonder moederdag in ons kikkerlandje. Wat betekend A) stress want je moet nog even iets bedenken en B) dat we onze moeders eens gaan verwennen! Een weekje geleden kwam mijn zus naar me toe met een plaatje van Pinterest waarop een leuk moederdagidee stond: een pot vol met leuke cadeautjes! Gisteren zijn we naar de stad geweest en hebben we een er pot (eventjes geleend van de vensterbank) mee gevuld. Het zag er zo feestelijk uit dat ik dacht: hiermee moeten meer moeders opgevrolijkt worden! Misschien iets leuks voor jouw moeder? 


S T E P    N U M B E R    O N E:
Verzamel cadeautjes! Eerst ren je naar de winkels om wat leuke (kleine) cadeautjes te halen. Waar houdt jouw moeder van? Denk in de vorm van dingen-die-in-een-pot-passen! Houdt ze van thee? Chocola? Een geurtje? 

Wij kwamen thuis met drop, iets voor onder de douche, een mok, een zeepje en een doosje met kaartjes over geluk thuis.

| Zeepje: HEMA || Mok: Xenos |
Oh de 'M' is niet alleen van Marvelous, ook van Mama en van Mieke!

| Drop: AH |
De mok hebben we gevuld met drop in plastic folie (ruimtetekort + het ziet er leuk uit!)

| Amandel douchegel: Etos |


| Doosje met kaartjes over geluk: HEMA |


Ook hebben we een leuke foto uitgezocht (snel gevonden, met een vader die veeeeeel foto's maakt) en uitgeprint, die er ook in kon. 

S T E P    N U M B E R    T W O:
Do Anything Yourself? Ook heeft mijn moeder net een nieuwe tas, die leuk opgevrolijkt kon worden met een sleutelhanger, dit werd een leuke DIY.

For this keyhanger, you'll need:
- een pompon
- verschillende lintjes
- draad en naald
- kraaltjes (grote, kleine en knijpkraaltjes)
- een haakje Eerst rijg je leuke (kleine) kraaltjes aan een draad. Die doe je 'dubbel' zodat er een lus van kraaltjes ontstaat. Aan de dubbele draad rijg je een knijpkraaltje (dus het kraaltje rijg je aan beide uiteinden van je draad), als je op dat kraaltje 'knijpt' met een tang, komt de boel vast te zitten, handig! Dan rijg je aan de 'dubbele draad' een grote kraal. Zorg dat aan het uiteinde van je draad een naald zit, en prik dwars door de pompon heen.
Nu maak je al je lintjes aan elkaar vast: doe ze dubbel en wikkel een draad om de 'bovenkant'; het punt van de knik van alle lintjes. Net alsof je een kwastje aan het maken bent, wat je dus eigenlijk ook doet.
Dan ga je met de draad die aan de onderkant van je pompon uit de pompon komt dwars door de bovenkant van je kwastje-van-lintjes. Van de bovenkant, gewoon recht erdoor. Dan komt hij aan de 'onderkant' weer tevoorschijn en dan rijg je er weer en knijpkraaltje aan (en die knijp je vast), zodat de boel goed vast zit. Aan het draad dat je nu nog hebt kan je nog wat leuke kralen rijgen, wij gingen voor zilveren kralen. Afsluiten met een knijpkraaltje, en je bent KLAAR!
Okay, dit was moeilijk uit te leggen. De volgende keer maak ik wel foto's bij elke stap!


Misschien is het ook leuk om zelf een kaart te maken en die eraan te hangen. Wij zijn via de take it easy, make it easy-way gegaan: een stempel op een kaartje (beide van de HEMA).S T E P    N U M B E R    T H R E E:
Put it in da jar! Met op de bodem wat zand en schelpen van onze vakantie, hebben we de cadeautjes in de pot gezet. Lintje om de pot heen, kaartje eraan en klaar is kees!

Hebben jullie al geniale plannen voor moederdag?

Liefs,
Arjanne (en Alies)

PS: Het plaatje waar dit allemaal op geïnspireerd is: klik
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

 1. Wat een leuk cadeau! Ik heb nog niks voor moederdag gekocht (oeps..) en ga dat waarschijnlijk vanavond doen, want dan is het koopavond hier in de stad bij mij in de buurt :)

  ReplyDelete
 2. Dat ga ik onthouden voor volgend jaar, het ziet er super gezellig uit! Wij hebben wat tuinspulletjes gekocht en een plant waarvan ze een tijdje terug zei dat ze die zo mooi vond en al een tijdje niet meer had gehad.

  ReplyDelete
 3. Super leuk bedacht! Dit ga ik zeker onthouden. Ik heb een verzorgingsset gekocht bij de Etos vanmiddag !

  ReplyDelete
 4. Hele leuke ideeën. Dit jaar heb ik helaas al wat :(

  ReplyDelete
 5. Wat ontzettend leuk gemaakt! Dit soort cadeautjes zijn zo leuk om te maken (en om te krijgen).

  ReplyDelete
 6. Wat een leuk cadeautje! Sowieso dat iedereens moeder dit leuk gaat vinden!

  ReplyDelete
 7. Ah jaa heel leuk idee! Jullie hebben ook echt leuke kleinigheidjes kunnen vinden (daar ben ik altijd super slecht in hah).

  ReplyDelete
 8. Wauw.. echt geweldig gedaan!

  ReplyDelete
 9. Oh super leuk gedaan. Ook heel snel en goedkoop eigenlijk, maar wel heel persoonlijk. Slim idee!

  ReplyDelete
 10. Het ziet er echt super uit! Zo vrolijk en kleurrijk, geweldig! Het idee erachter is ook leuk, kleine cadeautjes met elke een waarde, of iets dat je moeder leuk vind! De ideale oplossing, want ik was nog opzoek naar een cadeautje!

  ReplyDelete
 11. Zo een leuk idee en ontzettend creatief! :)

  ReplyDelete
 12. Heel leuk idee zeg, lief van jullie! Ben benieuwd wat jullie mam er van vond :)

  ReplyDelete
 13. Dat is zo leuk en creatief!! Ik hou echt van die pakketjes met van alles en nog wat, ook omdat het echt persoonlijk is!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...