Tuesday, 2 June 2015

FOOD-O-GRAPHY


Je moet er wel iets voor over hebben. Eten fotograferen. Eten is after all bedoelt om door een mond te gaan, niet door een lens bekeken te worden. Ook moet je 's ochtends reteveel tijd hebben, om al die pancakes, wafels, croissantjes en stokbrood te halen/bakken, de boter, jam er en ander beleg apart in bakjes te doen en er vervolgens boven te vliegen om een foto te maken. Ooit word ik zo epic dat ik in een appartementje in Parijs woon (op één of andere manier vind ik al dat stokbrood en die jam en roomboter zo Parijserig...), een mooie houten eettafel heb (leuke achtergrond) en waar het bovenstaande deel uitmaakt van mijn daily routine. Je kan dan dagelijks mijn ontbijt op instagram vinden onder #Parisianmornings. Tot die tijd blijft het bij foto's van anderen kijken en misschien eens op een zondagmorgen een poging doen tot boven de tafel zweven voor een gave foto.

Gelukkig zijn er anderen die al hun ontbijt/lunch/koffie/dinner iets langer laten wachten en om het eerst lastig te vallen met een fotoshoot. En het resultaat is zo leuk... Tafels van bovenaf gevuld met heerlijk ontbijt, muffins nog half in de bakplaat ook van bovenaf, een broodplant met knapperig stokbrood, jam, boter en ander lekkers erop ook van bovenaf gefotografeerd, de ontbijttafel compleet met koffie, analoge fototoestel (whatever die ermee te maken heeft en de krant... niet alleen om je vingers bij af te likken ook heeft eten er nog nooit zo sassy uitgezien! Ik noem het 'Food-o-graphy' en ik vind het geweldig!


It all started terwijl ik... 1) recepten aan het opzocht en mooie foto's tegenkwam en 2) een vriendin van me een bord op Pinterest (bord, ontbijt, ontbijtbord, hahah. Hallo wereld, dit is mijn slecht humor. het spijt me) maakte, in een soort 'lazy morning style', featuring leuke foto's van ontbijt en 3) op instagram opeens allerlei te-leuk-om-te-eten ontbijttafels verschenen. En tja, sindsdien, ik bedoel dus sinds gister ben ik er helemaal fan van! Vallen deze foto's bij jullie net als bij mij erg in de smaak? (oeps. verschrikkelijk slechte woordgrap.)

Liefs,
Arjanne

Source of the all the Pics: CLIK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

 1. ooeeh dit ziet er allemaal zo heerlijk uit!

  ReplyDelete
 2. Mmm ziet er allemaal heerlijk uit! Deze foto's vallen bij mij ook altijd in de smaak :).

  ReplyDelete
 3. Wauw dit zijn mooie foto's! Blauwe bessen maken gewoon alles beter :)

  ReplyDelete
 4. HAHA, Arjanne, je flauwe grapjes ertussen, geweldig. Ik heb dezelfde humor trouwens, ik moest lachen. Ik ben hier ook verliefd op, ik heb zelfs een soort van poging gedaan onlangs waarvan het artikel online staat, hehe. Maar het ziet er nog lang niet zo leuk uit als die foto's. Oja, ik had nog een soortgelijk artikel in gedachten als dit, is het erg als ik het nog online gooi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoeraaa soortgenoten :) Hoe meer food-o-graphy-lovers hoe beter toch? Helemaal leuk als je dat online zet!

   Delete
 5. Oef, ik heb net gegeten, maar heb nu al weer gelijk honger

  ReplyDelete
 6. Wat een mooie foto's! Die wafels op de tweede foto zien er heerlijk uit!

  ReplyDelete
 7. Yummmm wat heerlijk zeg! Ik begin gewoon trek te krijgen.... Supermooie foto's ook<3
  X Emma

  ReplyDelete
 8. Het water loopt me in de mond! Ik ga gelijk verder kijken op je Pinterest bord

  ReplyDelete
 9. Ik snap niet dat sommige mensen zoveel geduld hebben om dé perfecte foto van eten te maken! Bij mij zou het al direct op zijn hoor, haha! ;) Hihih, je woordgrap op het einde, hilarisch!

  ReplyDelete
 10. Geweldige foto's!! Het ziet er allemaal super goed uit :P

  ReplyDelete
 11. Jaa, ik houd hier echt van! :D

  xx

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...