Friday, 5 June 2015

Dutch pancakes on a sunny friday


Wat een heerlijke dag. Een derde echte kortebroekendag. Zo'n dag waarop ik me niet voor kan stellen dat ik ooit heb gebibberd van de kou terwijl het buiten sneeuwde, net zoals je je dan weer niet kan voorstellen dat je ooit zwetend van de hitte verkoeling zoekt in een zwembad. Ook een perfecte dag voor schoolvergaderingen, veel uitval en van het derde tot het vierde les hebben. Wat ben ik toch een geluksvogeltje. Net als gister, was het ook weer heerlijk weer, warmer zelfs, maar dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen want tja... dat had je vast ook al gemerkt. En met zulk mooi weer, lunch je natuurlijk buiten en als je zus dan ook nog eens tot het vierde heeft en je vader en je moeder thuis zijn, dan eet je natuurlijk pannenkoeken (en vraag je jezelf af of er wel of geen 'n' voor de 'k' moet en word je Nederlands docent trots wan vanaf vandaag vergeet ik nooit meer dat je pannenkoek met 'n' schrijft. Zul je zien dat ik het volgende groene boekje heel leuk vermeld staat dat je voortaan pannenkoek zonder 'n' schrijft. Word leuk).


Je hoeft geen superspeciale pannenkoek op een bord voor mijn neus te leggen om mij blij te maken, geef me een naturel pannenkoek, ik gooi er stroop, smeerkaas (echt heerlijk, ook al klinkt het misschien idioot), suiker of iets anders op en smullen. Ook vind ik ze heerlijk met al-in-de-pan-eropgemikte-kaas erop en ook met appel en kaneel zijn ze heerlijk (de enige Nederlander die voor vandaag nog nooit een appelpannenkoek had gegeten, heeft gesproken). Wij maken altijd pannenkoeken met een soort mix, die bestaat uit een mix van verschillende soorten meel. Dan doet mijn moeder er 'op gevoel' eieren en melk bij, waardoor er beslag ontstaat dat voor heerlijke pannenkoeken zorgt!
Een handige manier om kaaspannenkoeken te maken is door eerst gewoon een pannenkoek te bakken met kaas op de helft van je pannenkoek en wanneer je 'm wilt omdraaien vouw je hem dubbel voor je hem omdraait. Voor een appelpannenkoek is the key dunne plakjes snijden, kaneel erop en dan de pannenkoek op.

Voor je ze opeet natuurlijk even fotograferen... Want lekker eten is de perfecte gelegenheid om wat food-o-graphy uit te proberen en de handen van mijn zus, moeder, vader en een vriendin van mijn zus, onze theedoek en een appel beroemd te maken :) Dus, hahah aanschouw mijn pogingen tot food-o-graphy!
Terwijl ik dit schreef, begon het langzaam te onweren. Dat was al wel voorspeld, maar nog steeds wel een jammer einde van een mooie dag waar je de warmte gewoon kon zien hangen. Het leek wel een tropische storm, ineens barstte het los.

Liefs,
Arjanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments:

 1. Hihi, je food-o-graphy is goed gelukt! Ziet er superleuk en lekker uit! Wij eten vanavond pannenkoeken, I looove pannenkoeken. :)

  ReplyDelete
 2. Wat een super mooie foto's! Het eerste wat ik dacht: hoe heeft ze die gemaaaakt? (Sta je op een stoel? hang je aan kabels? kan je opeens vliegen?)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jammer genoeg geen spannend ik-hing-aan-kabels-verhaal, ik stond gewoon op een stoel en hield de camera de hele tijd scheeft boven de tafel, totdat mijn vader me aanwijzingen gaf hoe ik 'm recht moest houden :)

   Delete
 3. Ik krijg zin in pannenkoeken, je hebt het heel mooi gefotografeerd!

  ReplyDelete
 4. Ooh wat een mooie foto's, ik krijg er spontaan honger van! Appelpannenkoeken zijn echt the best thing ever<3
  X Emma

  ReplyDelete
 5. Oef, ik krijg spontaan zin in pannenkoeken! Die foto's zien er heerlijk uit!

  ReplyDelete
 6. Hmm mm ziet er super lekker uit. De fotos zijn ook goed gelukt :)

  ReplyDelete
 7. Oeh wat ziet het er leuk, gezellig en lekker uit zeg! <3

  ReplyDelete
 8. Oeh wat ziet het er leuk, gezellig en lekker uit zeg! <3

  ReplyDelete
 9. Oooooh dit ziet er een beetje typisch insta-foto-achtig uit, waar we het over hadden met die armen. Ik had dezelfde vraag als Ysanne trouwens! Zoveel tussenuren heb ik nooit op een dag trouwens, wow! Ik heb spontaan zin gekregen in pannenkoeken nu!

  ReplyDelete
 10. Aah, dit ziet er heel erg lekker uit. De volgende keer als je pannenkoeken eet mag je mij er ook wel een brengen;) En je hebt hebt het ook zo leuk geschreven!:) Liefs, Klaske

  ReplyDelete
 11. Dat heb je heel mooi gedaan! Je foto's geven echt een heel gezellig sfeertje! :)

  ReplyDelete
 12. Wauw wat een mooie foto's! Ik moet binnenkort ook maar weer eens pannenkoeken eten!

  ReplyDelete
 13. Jeeetje wat maak je mooie foto's! Ziet er in een woord: delicious uit!
  Kan ik zeker wat van leren , superleuke layout ook :)

  ReplyDelete
 14. Wat heb je de foto's leuk gemaakt! De pannenkoeken zien er heerlijk uit

  ReplyDelete
 15. Ziet er heerlijk uit en je foto's zijn echt prachtig! Ik heb je trouwens genomineerd voor de Liebster Award, hier is de link naar mijn blog: http://amberkorf.blogspot.nl/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh wat leuk! Alleen ik heb 'm voor mijn gevoel pas geleden gedaan.Ik heb het even opgezocht en 'pas geleden' kun je in die zin het best vervangen door 2 maanden geleden :) Omdat ik hem al gedaan heb doe ik heb niet nog een keer, maar ik zet je naam wel bij degenen die mij genomineerd hadden, goede oplossing?

   Delete
 16. Wat een leuke foto's en ik krijg nu helemaal zin in pannenkoeken!

  ReplyDelete
 17. Leuke foto's, en wat schrijf jij leuk zeg! x

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...