Wednesday, 1 July 2015

AN EGGFREE BLUEBERRY-KOKOS MUFFIN PARTY

Op mijn verjaardag besloot ik mijn klas blij te maken met muffins, in plaats van the usual mars (ohhh, daar weet ik een slechte woordgrap over! Een vriendin van me zag een keer een vader met zijn zoon in de Efteling, de vader zei: "één, twee, drie, mars... één, twee, drie, twix... één, twee, drie... milkyway..." Ik heb. zo. hard. gelachen. Hij is vast leuker als je 'm verteld, maar okay), zakje chips of M&M's. Dus, donderdagmiddag bakte ik samen met een vriendin van me lots of muffins. We hadden besloten muffins te maken met blauwe bessen (ja, heb ooit gezegd dat ik ze niet lekker vind, maar ik baksels zijn ze heilig!) en kokos. Ook moesten ze zonder eieren, want daar kan een jongen uit mijn klas niet tegen. Dus, als je ook zo'n kiddo in je klas hebt zitten, zin hebt in blauwe bessen en een fan bent van kokos, stick arround!




1) Ren even naar de winkel en neem mee:
- 300 gram bloem
- 150 ml melk (hee, laat de rest maar in de winkel liggen!)
- 250 gram suiker
- 125 ml plantaardige olie
- 2 pakjes bakpoeder
- 1 pakje vanillesuiker
- 250 gram blauwe bessen
- 50 gram kokos
(we heben het recept raschlebens.com van iets aangepast)
2) Verwarm de over voor op 200˚C.
3) Doe ik 1 kom de bloem, het bakpoeder en de vanillesuiker bij elkaar en mix het.
4) In een andere kom mix je de melk, olie en suiker. Doe beide kommen bij elkaar en weer mixen. Het beslag is best dik, vonden wij, maar dat is goed!


5) Roer eerst de kokos door je beslag heen en daarna de blauwe bessen, die je eerst in bloem hebt gerold. (roeren, niet mixen. Anders krijg je blauwe-bessen-soep). Vul je muffinvormpjes tot 2/3 met het beslag (lifehacker: doe dit met een ijslepel, succes gegarandeerd!)
6) Ongeveer 20 minuten bakken (steek er even een satéprikker in om te testen of ze gaar zijn. Ze zijn gaar wanneer er geen muffin meekomt als je die eruit haalt.) en klaaaar!

Ahh... Wát waren ze lekker... Vooral een dagje nadat je ze hebt gebakken zijn het echt muffins, lekker plakkerig :) Kokos en blueberrys zijn een gouden koppel!
OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: 









Eerst waren ontbijtjes mij favo eten om te fotograferen, maar deze leuke muffins hebben nu de eerste plek veroverd! Gewoon omdat ze er van zichzelf al leuk uitzien, hoef je er alleen nog maar een grappig fotootje van te maken :) Ze brengen ook zo'n heerlijk sfeertje met zich mee...

Ik geloof trouwens dat dit echt het soort artikel is dat ik het liefst plaats. Featuring food, friends (had het met een vriendin gemaakt) and photo's! 
Liefs,
Arjanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

 1. Waarom zit ik niet in jouw klas? Hahah! Dan kon ik ook smullen van deze heerlijke muffins! Al ben ik niet zo voor kokos, dus zou je dat uit het recept kunnen laten? De foto's zijn zoals usual weer prachtig om naar te kijken!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje! En kokos kan je er vast wel uitlaten, ik weet zeker dat ze dan nog steeds heerlijk zijn!

   Delete
 2. Aaahh heerlijk, een beetje plakkerige bessenmuffins zijn perfect<3 Ze zien er zo lekker uit!!
  X Emma

  ReplyDelete
 3. o gosh die zijn er echt verukkelijk uit. En wow je foto's zijn prachtig!!!!

  ReplyDelete
 4. Wow dat ziet er weer overheerlijk uit! Ik ga even naar de keuken om dit uit te proberen!

  ReplyDelete
 5. Die ga ik zeker maken, ik heb nu toch vrij!

  ReplyDelete
 6. Jumm! Dat ziet er super lekker uit! Breng je er eentje? Ik ben niet zo goed in bakken haha ;).

  ReplyDelete
 7. great post as usual! Have a nice weekend :)

  http://www.itsmetijana.blogspot.com/

  ReplyDelete
 8. Wat zien ze er heerlijk uit en wat een mooie foto's!

  ReplyDelete
 9. oh wow dit ziet er echt zó lekker uit. ik ga het proberen na te maken <3

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...