Thursday, 30 July 2015

SO I GO READ, READ, READ EVERY DAY


In de meivakantie bestelde ik zo'n 5-pack Engelse John Green boeken. Heerlijk als je weet dat er nog een hoopje boeken op je liggen te wachten en dat je dan gewoon altijd een boek hebt om te lezen. Maar nu zijn ze uit. Als ik een goed boek heb is dat altijd zo'n dilemma. Je wilt doorlezen en dan gaat 't uit, maar je wilt ook weer niet dat het uit is want dan kan je niet meer doorlezen (#bookproblems). 
Ik heb ze dus in het Engels gelezen wat a) het is gewoon gaver om de originele woorden te lezen en b) Engels is gewoon een prachtige taal. (vergelijk het eens met Nederlands. Bijvoorbeeld het woord 'schattig'. De 'sch' is echt een harde klant, waardoor ik het meer als een besmettelijke ziekte vind klinken dan als de betekenis van 'schattig'. Dan Engels: 'cute', gewoon een klein woordje dat zelf ook schattig is en je op een schattige manier kan zeggen :) 1-0 voor English) Ook al begrijp ik niet elk woord, ik heb op dit moment liever Engels dan Nederlands. Ik ga jullie spoil-free wat over elk boek vertellen! 

"THE PROBLEM WITH A GOOD BOOK IS THAT YOU WANT TO FINISH THE BOOK BUT DON'T WANT TO FINISH THE BOOK" -anonymous


★ THE FAULT IN OUR STARS 
Je moet wel onder een steen geleefd hebben als je dit niet kende. En ja, die zat ook in de pack. Gewoon écht een top boek, je kent het verhaal vast wel (voor als je toch onder een steen hebt geleefd: lovestory, maar dan écht een goede en weer eens wat anders). Het is niet voor noppes zo bekend! Makes you cry, laugh and be happy...

★ WILL GRAYSON, WILL GRAYSON 
" One cold night, in a most unlikely corner of Chicago, teenager Will Grayson crosses paths with.. Will Grayson! Two teens with the same name who run in two very different circles suddenly find their lives going in new and unexpected directions. Culminating in epic turns-of-heart on both of their parts, they team up to produce the most fabulous musical ever to grace the high-school stage. Told in alternating voices from two award-winning, popular names in young-adult fiction - John Green (author of The Fault in Our Stars ) and David Levithan (author of Boy Meets Boy) - this unique collaborative novel features a double helping of the heart and humour that has won both authors legions of fans. "
Op het begin vond ik dit boek niks (misschien ook omdat iemand me had verteld dat ze het niet zo geweldig vond ging ik met die intentie lezen), maar nu kan ik me dat gewoon niet meer voorstellen.  Langzaam vond ik de Will's leuker en ik zat steeds meer in hun wereld. Het is gewoon grappig en origineel boek. Misschien moet je aan het begin eventjes door lezen. maar blah, worth it.


★ LOOKING FOR ALASKA 
" “If people were rain, I was drizzle and she was a hurricane.”
Miles Halter’s whole life has been one big non-event, until he meets Alaska Young. Gorgeous, clever and undoubtedly screwed-up, Alaska draws Miles into her reckless world and irrevocably steals his heart. For Miles, nothing can ever be the same again. ‘Looking for Alaska’ brilliantly captures the exquisite painful joy of living and loving. Poignant, funny, heartbreaking and compelling, this novel will stay with you forever. "
Die eerste quote is gewoon hét geschreven bewijs dat John Green een briljante schrijver is. Wie denkt er nou weer aan om mensen met regen te vergelijken en dan ook nog een het leuke woord "drizzle" te gebruiken? he does. Again, een gewoon echt leuk verhaal, maar wel mijn minst-favoriete van deze vijf. Waarom? Gewoon net iets minder origineel, grappig en ook minder herkenbaar. Maar hierin zit dan wel weer een stukje waardoor ik echt gewoon moest huilen. 

★ PAPER TOWNS ★
" Who is the real Margo? Quentin Jacobsen has spent a lifetime loving the magnificently adventurous Margo Roth Spiegelman from afar. So when she cracks open a window and climbs into his life - dressed like a ninja and summoning him for an ingenious campaign of revenge - he follows. After their all-nighter ends and a new day breaks, Q arrives at school to discover that Margo, always an enigma, has now become a mystery. She has disappeared. Q soon learns that there are clues in her disappearance.. and they are for him. Trailing Margo's disconnected path across the USA, the closer Q gets, the less sure he is of who he is looking for."
Dit boek vond ik gewoon vanaf het begin leuk. In had de trailer van de film al gekeken voordat ik het las, misschien kwam dat wel daardoor, maar oké, gewoon EPIC vanaf het begin. Het heeft echt zo'n typisch-Amerikaas-(roadtrip)-sfeertje, echt heerlijk. Ook is het echt een boek vol onverwachte gebeurtenissen. Je verwacht dat er iets gebeurt, en dan gebeurt er -net niet het tegenovergestelde, maar- wel iets totaal anders, JG houdt je in ieder geval wakker. Wéér echt een leuk&origineel boek, hoe verzint hij dat allemaal?★ AN ABUNDANCE OF KATHERINES 
When it comes to relationships, Colin Singleton's type is girls named Katherine. And when it comes to girls named Katherine, Colin is always getting dumped. Nineteen times, to be exact. On a road trip miles from home, this anagram-happy, washed-up child prodigy has ten thousand dollars in his pocket, a bloodthirsty feral hog on his trail, and an overweight Judge Judy - loving best friend riding shotgun - but no Katherines. Colin is on a mission to prove The Theorem of Underlying Katherine Predictability, which he hopes will predict the future of any relationship, avenge Dumpees everywhere, and finally win him the girl. "
Net als bij Will&Will, moest ik hier echt even inkomen, maar omdat het dan weer net als Paper towns begint met een roadtrip had ik gelijk goede verwachtingen. Het is echt een grappig verhaal. Er zaten ook allemaal wiskundige grafieken om een relatie te voorspellen in, eerst had ik daar niet zo veel mee, maar ik vond ze steeds leuker. Ook vond ik Colin steeds leuker en leuker worden. Volgens mij zouden al deze boeken ook al leuk zijn als ze over niks gingen, gewoon omdat JG zo leuk schrijft. En dan verzit hij d'r ook nog eens een gaaf verhaal bij en *boom* daar heb je het, top boeken. 

Nu wil je natuurlijk weten welk boek ik het leukst vond. Eerst het typische antwoord: ik heb echt geen idee, en dan nu mijn poging tot een lijstje.... 
1) Paper towns
1 1/2) (#kangewoon, gewoon halve punt maken als het niet helemaal lukt) TFIOS
2) An abundance of Katherines -Will Grayson, Will Grayson 
3)  Looking for Alaska  
Dit is geen lijstje van 1 = goed, 2 = oké en 3 = slecht, maar een soort 1 = supergaaf, 2 = ietsepietsje minder awesome en 3 = still epic! 
Wat is jullie favoriete JG boek? 

Some ready greets,
Arjanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

 1. Ik wil Paper Towns zo graag lezen en de film zien!!! Superleuke boeken, John Green is inderdaad een briljante schrijver<3
  X Emma

  ReplyDelete
 2. haha zo herkenbaar. Een leuk boek, dus je wilt het uitlezen, maar niet dat het uit is.
  Ik lees sommige boeken trouwens ook liever in het Engels!

  ReplyDelete
 3. John Green is echt een geweldige schrijver. Bij zijn boeken ben ik altijd teleurgesteld als ik ze uit heb, haha. Ik wil deze vakantie Paper Towns nog lezen en natuurlijk de film zien!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahh ja de film! Ik kijk er zo naar uit! (Misschien ook wel een beetje doordat cara erin speelt :)

   Delete
 4. Ik heb wel al TFIOS de film gezien, maar het boek moet ik nog stééds eens lezen. Ik ga voortaan ervoor zorgen dat ik eerst het boek en dan pas de film kijk, haha. Papertowns wil ik ook dolgraag eens lezen. (:

  ReplyDelete
 5. Leuk, ik heb deze boeken ook allemaal gelezen (ook allemaal in het Engels trouwens).

  ReplyDelete
 6. Oh wat heerlijk om te lezen. Ik wil Paper Towns zo verschrikkelijk graag lezen, maar ik ben niet de enige. En dus ben ik nog niet aan de beurt bij de bibliotheek. Ik heb Will Grayson, Will Grayson (helaas in het Nederlands, maar ik heb hem gekregen) en ik ben afgehaakt. Maar als ik dit lees, ga ik toch weer opnieuw beginnen! Je foto's zijn zo mooi, ik krijg spontaan zin om te lezen! Liefs, Klaske

  ReplyDelete
 7. Mag ik vragen waar je zo'n 5-pack hebt gekocht? (: En wat leuk geschreven! John Green is echt mijn held, ondanks dat ik alleen TFIOS heb gelezen, haha. Paper Towns lijkt me ook heel leuk, die film wil ik sowieso een keer zien. ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje! Ik heb 'm bij bol besteld, hij was helemaal niet duur :) ik heb hem ook gewoon in de boekenwinkel zien liggen, dus hij is niet alleen online verkrijgbaar. Ik heb ook superveel zin in de film van papertowns!!

   Delete
 8. Het zijn zo geweldige boeken! Stuk voor stuk!

  ReplyDelete
 9. Ik ben nu bezig met het lezen van the fault in our stars en daarna wil ik de andere 4 boeken ook nog lezen. Het lijken me hele leuke boeken!

  ReplyDelete
 10. Wat gaaf zo'n pakket! Zelf ben ik niet echt iemand die dol is op lezen maar deze boeken lijken me dan wel weer leuk! En wat heb je mooie foto's gemaakt (zoals gewoonlijk).

  ReplyDelete
 11. wat leuk om te lezen! ik heb tfios en paper town gelezen (in het engels uiteraard) en vond ze echt geweldig. ook heb ik inmiddels looking for alaska thuis maar ik moet nog motivatie bij elkaar schrapen om die te gaan lezen. ook is will grayson will grayson onderweg dus die ga ik ook binnenkort lezen. en wat betreft an abundance of katherines, ik weet niet precies waarom maar het trekt me niet zo...

  ReplyDelete
 12. Jaa, deze boeken zijn echt super! Ik vond ze allemaal zó goed, alleen Looking for Alaska vond ik iets minder. Je blog is ook heel erg leuk!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...