Thursday, 6 August 2015

ICE ICE BABE

Zomer. Eindelijk lijkt ook het weer in Nederland begrepen te hebben wat dit precies inhoudt, en besloot ze eens zomerachtig te doen wanneer het er tijd voor was. Dit veroorzaakte weer stress bij iedereen in Nederland en werd gelijk 'een hittegolf' genoemd. Ik kan het haar niet kwalijk nemen als ze nu niet meer weet wat de Nederlanders nou eigenlijk willen. Gelijk word ze overdonderd met maatregelen vanwege die hittegolf. Verkort de lessen (HOERA)! Ga lekker zwemmen (HOERA)! verkoel jezelf met ijs (HOERAAAA)! Nouja, dan neem ik maar een ijsje. Het moest. van de hittegolf.
En als je dan een ijsje wilt, waarom gooi je dan niet wat vloeibaars in een ijslollymaker, gooi je 'm in de vriezer en geniet je daarna van je zelfgemaakte waterijsjes? Tja, waarom niet? Dacht ik op een vrijdag dat het voor de eerste keer zomerachtige weer was. Ik maakte wat ijsjes, hopend ze het weekend op te kunnen likken. Eeeeen toen werd het weer slecht weer. Maar gelukkig zijn ijslolly's geduldig en nu het zulk lekker weer is is het tijd ze eens op te smikkelen! 
Ik probeer altijd maar wat uit met de ijslollymaker. Dit keer heb ik wat ijsjes met yoghurt-aardbei-, yoghurt-appel-kaneel-, aardbei- en appelsmaak gemaakt. 

Yoghurt-aardbei bestond uit (pure) rode ranja (waarvan ik lekker heb aangenomen dat het aardbei is) gemengd met yoghurt. Ik heb een poging gedaan tot een ombre-effect door onderin zo'n ijslollybakje pure yoghurt te doen, daarna yoghurt met een beetje ranja en dan gewoon steeds meer ranja erbij. Ik vind het altijd handig om de yoghurt en ranja in een apart bakje te mengen (dan kan je ook easily meer en meer ranja toevoegen) en dan met een lepeltje in een ijslollybakje te mikken. 
Yoghurt-appel-kaneel is eigenlijk hetzelfde principe, alleen dit keer met (pure) appelsap en kaneel in plaats van de rode ranja.
Aardbei bestaat gewoon uit ranja. Verdunnen met water in in zo'n bakje gieten.
Appel is exactly the same, alleen dan met appelsap zoals je waarschijnlijk wel begrijpt :)
Bevriezen neemt een paar uur in beslag, afhankelijk van de ehh.. 'sterkte' van je vriezer.
Op mijn bucketlist à la summerstyle staat ook zelf ijslolly's maken, maar dan echt met stukken fruit erin, dat ziet er gewoon epic uit!
liefs,
Arjanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

 1. Mmm ziet er super lekker en fris uit! Hier in België is het ook echt enorm warm, dus zeker geen slecht idee om ook een te genieten van een ijsje :) x

  ReplyDelete
 2. Oeh, waterijsjes met yoghurt lijkt me pittig lekker! Zelf maak ik ze altijd met vers fruit en dat is ook een echte aanrader!

  ReplyDelete
 3. Ziet er lekker uit! Volgens mij hebben wij ook nog een ijslolly maker, ik ga hem eens zoeken.

  ReplyDelete
 4. Leuke dingetjes maak je toch elke keer!! Heel geschikt voor dit weer. <3

  ReplyDelete
 5. Yummie, jouw lollyijsjes zien er echt lekker smakelijk uit! Hierdoor krijg ik spontaan zin in een fris ijsje dat bij ons in de vriezer ligt, bijvoorbeeld een klassiek vanilleijsje in een potje óf een duo van vanille en aardbei in stijl van de minions. Echt heel lekker! Die zelfgemaakte lollyijsjes zou ik ook eens moeten proberen de komende dagen, is ook altijd leuk ;)

  ReplyDelete
 6. Ooh, jummie! Ik ben meestal niet zo van de waterijsjes (geef mij maar cornetto's) maar je hebt me zin doen krijgen in een waterijsje, jum! Erg leuk ook de variatie. (:

  ReplyDelete
 7. Lekkere recepten, en man oh man, wat ben ik dol op ijsjes! Het was vandaag ook aardig warm, en toevallig heb ik zelf ook van die vormpjes alleen ben ik het vandaag (en gister) vergeten te maken maar ik ben het zeker van plan dit weekend te doen, sowieso ook met dat yoghurt-appel-kaneel recept want dat lijk mij echt héérlijk!!

  Liefs,
  Didem

  ReplyDelete
 8. Jum! Dat is nog eens een goeie! Lijkt me echt leuk om te doen. Oh en met echte stukjes fruit lijkt me ook echt heel gaaf!

  ReplyDelete
 9. Hmm lekker, ik vind zelgemaakte ijsjes altijd net even smakelijker :) Mooie foto's weer!

  ReplyDelete
 10. Ziet er echt lekker uit, en ook een goede verfrissing. Volgens mij hebben we dat hier niet, eens kopen dan :)

  ReplyDelete
 11. Wat toevallig! In mijn vriezer steken er waterijsjes met yoghurt, frambozen en honing! Ook een echte aanrader, want ik vond ze heerlijk! Deze zien er anders ook heerlijk uit!

  ReplyDelete
 12. Leuk om ijsjes zelf te maken! Ik had laatst een extra set ijsjesmakers gekocht zodat ik extra veel ijsjes kon maken, maar die paste dus niet in ons minuscule vriesvak.

  ReplyDelete
 13. Het eerste wat ik me afvroeg bij het zien van deze foto's 'Smelten die ijsjes niet?' Hahah! Ik zou de verleiding niet kunnen weerstaan, daar ben ik ook te ongeduldig voor (om er foto's van te maken)! Maar ze zien er wel heerlijk uit!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...