Monday, 24 August 2015

LEPELTJE LEPELTJE*

En POEF! Opeens is het de laatste vakantiedag, die een eind maakt aan een zomervakantie die eerst zo oneindig leek... Morgen een soort introductiedagje en dan weer aan de bak. Gymnasium vier alweer, volgens mij wordt dit jaar zo veel moeilijker dan vorig jaar (ehh, Arjanne, logisch!) en ik heb d'r eigenlijk niet echt zin in. Gelukkig heb ik behalve al dit gezeik over het feit dat school weer begint (we moeten juist blij zijn dat we naar school kunnen), ook nog iets leuks te vertellen. Afgelopen weekend heb ik namelijk Lepeltje Lepeltje bezocht! Nee, da's geen fabriek met een geinige naam waar ze lepels maken, en ook niet een koksschool, maar een foodfestival!

Het festival was ongeveer vijf minuutjes lopen van mijn huis opgezet, en ik ben er dus ook meerdere keren even langsgegaan. In eerste instantie kom je er ofcourse voor het eten. En dat was er, maar niet zomaar. Er waren geen saaie eettentjes maar omgebouwde woonwagens en caravans en er was zelfs een soort klein Amsterdams huisje!
Veel eten dus, ik heb (samen met mijn zus) met een superleuk surfbar-achtig tentje een smoothie gehaald, aarbei-banaan en -ik weet niet wat ze ermee gedaan hadden, maar- hij was echt abnormaal lekker! Toen we 'm bijna opgeslurpt hadden opperde mijn zus dat er misschien karnemelk in zat, ik ga het eens uitproberen! 


Ook scoorden we een 'waffel op een stokje', gewoon omdat we er nog nooit van hadden gehoord én een wafel gewoon altijd goed is :) Een waffel op een stokje is dus gewoon letterlijk een wafel op een stokje -wauw. Een wafel op de plek waar het waterijsje (ik typte net 'wafelijsje' en had het niet door... wie gaat ze uitvinden?) normaal zit. Ook waren de superstoopwafels heerlijk! Jep, we hebben  er eigelijk alleen zoete dingen gegeten, maar je kan er ook gewoon avondeten of lunchen met bijvoorbeeld gepofte aardappels -die zagen er echt delicious uit- of een soort broodjes die in cupcakevormpjes zijn gebakken (deze leken mij heerlijk).

Behalve voedsel was er ook muziek, een heel kinder-entertainment-programma en een fotobusje! Je stapte erin, deed een beetje gek met hoedjes, brillen en snorren, stapte eruit en tadààà... je eigen superleuke, ouderwetslijkende foto in een leuk zakje met confetti erbij! 

Het was ook gewoon leuk om met je smoothie op een picknickbank -mét leuk tafelkleed- te zitten en mensen te kijken of over het marktje dat er ook bij was te wandelen. Op het laatst begon het een beetje donker te worden en in het laatste zonlicht zag het er gewoon prachtig uit! 

Op 29 en 30 augustus is Lepeltje Lepeltje nog bij het haarlemmermeer op Mysteryland te vinden, dat is ook gelijk hun laatste keer dit jaar (het is ook al in Amersfoort, Groningen en Zwolle geweest) en als het ook volgend jaar weer hier in Apeldoorn is, ben er zeker te vinden!

Byeeee! 
Arjanne

PS: waarom het lepeltje lepeltje heet? Vast omdat er -naast leuke lampionnetjes- overal op het festivalterrein lepels hingen... Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

 1. Ziet er echt heel leuk uit! Wat een mooie foto's ook!
  liefs. Jonne

  ReplyDelete
 2. Ah dat ziet er echt super leuk uit zeg! Ik heb morgen ook gewoon een introductiedag-dinges, en ondanks dat het maar 2 uur is zie ik er zó tegenop... Daarna begint het 'echte leven' weer, helaas.
  En je hebt ook wel gelijk hoor, we moeten blij zijn dát we naar school kunnen, maar toch heb ik er totaal geen zin in... Succes morgen! X

  ReplyDelete
 3. Aahhh, ik wou hier zo graag naartoe! Ziet er heel lekker uit! En ohmygawd we wonen echt heeeeel dicht bij elkaar... Ik moet vandaag mijn rooster ophalen en dan gaat de horror morgen weer beginnen. Ughh, echt geen zin in. Ik ga nu naar 5Havo, dus het wordt mijn laatste jaartje!

  ReplyDelete
 4. Lijkt me heel leuk, jammer dat er niet zoiets bij ons in de buurt is. De foto's zijn prachtig geworden!

  ReplyDelete
 5. Wafel op een stokje, geweldig zeg! Wat gaat er nog komen na de cakepops en wafels op stokjes. Ziet er ontzettend gezellig uit daar! Veel succes met school Arjanne, het komt allemaal goed! Ik ben wel benieuwd of het dan die karnemelk was die het zo lekker maakte. Als je erachter komt of het dat was, laat het me weten. (:

  ReplyDelete
 6. Ziet er echt supergezellig uit! Ik ben echt dol op zulke "festivalletjes"! Er is altijd zoveel sfeer en blije mensen, love it! Pffff, school... Ik heb gelukkig nog een weekje vakantie, maar ik kijk er zó tegenop om volgende week weer te beginnen!

  ReplyDelete
 7. Ik wil ook nog heel graag naar een food festival! Ik heb het hier in Groningen helemaal gemist.....Volgende keer beter. Ziet er heel gezellig uit, en mooie foto's!

  ReplyDelete
 8. Alleen voor die wafel op het stokje zou ik al naar dat festival willen! Haha. Maar, o wat stom dat ik dit weekend al helemaal volgepland heb, anders was ik heel graag naar Haarlemmermeer gegaan! Mooie foto's trouwens en grappig wat je zegt over de naam "lepeltje lepeltje".
  "Nee, da's geen fabriek met een geinige naam waar ze lepels maken, en ook niet een koksschool, maar een foodfestival!" Haha, succes op school! You can do this! xx

  ReplyDelete
 9. Wat ziet het er ontzettend leuk uit! Zwolle is heel dichtbij mij...Waarom mis ik dat soort dingen?

  ReplyDelete
 10. Oh, ik ben echt verliefd op je foto's! De foto's zijn echt heel erg leuk geworden. Wat leuk zo'n festival! Jammer dat wij zoiets niet in onze buurt hebben. xx

  ReplyDelete
 11. Dit ziet er zo gezellig en leuk uit! Al die gekleurde caravans en kleine zaakjes; geweldig! Ik word heel blij van deze foto's!

  ReplyDelete
 12. Klinkt echt heel gaaf!En wat een leuke foto's,echt van die retro foodkraampjes allemaal:)

  ReplyDelete
 13. Dat ziet er lekker uit: een wafel op een stokje! Al die busjes zien er zo schattig uit! Wow, doe je gymnasium 4? Welk pakket heb je gekozen? Heel veel succes op school, komt goed :)

  ReplyDelete
 14. Wauw ziet er echt super gaaf uit!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...