Monday, 10 August 2015

LET'S GO MEXICAN + A LITTLE UPDATE
Eerst even dat updateje: ik ben terug van een heerlijke, zonnige vakantie in Marokko! (haha, en de titel van dit artikel is let's go mexican, logisch Arjanne, logisch. Ik voeg er snel even '+ a little update' aan toe ;) Huh, was je weg dan?? Zekers, maar dankzij wat planningskills kwamen er nog aardig wat artikeltjes online en heb je er waarschijnlijk niks van gemerkt :) Die 386 -no kiddin'- blogposts die op Bloglovin' geduldig stonden te wachten zijn weer ingehaald, mijn koffer is uitgepakt en ik ben alweer aardig geland. Maar door de vrolijke henna op mijn hand en souvenirtjes die nog helemaal naar Marokko ruiken denk ik nog lekker de hele tijd terug aan onze vakantie. Nu verwacht je waarschijnlijk halfhalf een aankondiging van een (serie) artikelen over mijn vakantie, maar ik heb eigenlijk nul (okay, een paar op m'n iPod, maar geen met de spiegelreflex) foto's gemaakt! Ik heb de boel namelijk per film vastgelegd! Ik maak nu al twee jaar familiefilms van onze vakanties, dus dit word ook weer gewoon een familiefilm, die ik dus -gok ik- niet online ga droppen. Ik wel heel echt zin om wat te schrijven (de woorden rollen uit 't toetsenbord nu ik ben begonnen, dit had eigenlijk een drie-regel-update moeten worden en nu telt tie al zo'n dertien regels :), dus misschien schijf ik wel gewoon wat, who knows.. ik denk er nog even overna!
Dan volgt nu het -al geplande- artikeltje!

Ik hou echt van buitenlands eten, niet dat ik geen fan ben van Nederlans eten maar Italiaanse pizza's en pasta's vind ik echt gewoon heerlijk. Ook is Indonesië favoriet met haar bami, rijsttafel en nasi, het gaat erin als koek (hoera, vanavond eten we weer Indonesisch :). Italië en Indonesië delen dan ook de eerste plek op mijn waar-het-lekkere-eten-vandaankomt-lijstje. Maar ook vind ik taco's en mexicaanse pannekoeken altijd heerlijk, daarom verdient Mexico de tweede plek. Laten we op een kleine vakantie naar Mexico gaan met wat hartige, Mexicaanse cupcakes! het is een recept uit Rudolph's cupcakes
C A K E J E S (12)
What you'll do:
1) verwarm de oven op 180˚C. 2) zeef 200 gram bloem samen met 1 eetlepel bakpoeder en meng er met een garde 50 gram suiker  en 1 eetlepel tacokruiden doorheen. 3) mix in een andere kom 2 eieren, 180 ml bouillon en 80 ml zonnebloemolie samen. 4) voeg je de twee mengsels samen en mix ze zachtjes  tot een glad beslag, mix het hierna nog tien seconden op de hoogste stand. 5) schep er 150 gram maïskorrels en eventueel enkele jalapeño pepertjes doorheen. 6) doe het beslag in de cupcakesvormpjes en doe ze ongeveer 25 minuten in de oven. 

A V O C A D O C R È M E - T O P P I N G (keuze)
What you'll do:
1) klop 200 gram boter luchtig, dit duurt minstens 10 minuten. 2) roer 100 gram roomkaas glad. 3) schil 1 rijpe avocado, snij het vruchtvlees in kleine stukjes en prak ze fijn. 4) voeg de roomkaas, avocadoprut, enkele blaadjes fijngesneden koriander, peper en zout en het sap van 1/2 limoen toe aan de boter en laat het nog even draaien 5) doe het in een puntzak om vervolgens op de cupcakes te spuiten. Je kan d'r ook nog een tortillachips en tomaatjes opleggen, if you like so. 

Zelf vind ik de crème in combinatie met de cakejes echt jummie, maar als je weet dat je niet van zulk soort crèmes houdt, kan het wel eens het hele cupcakeje verpesten ;) 
Liefs,
Arjanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 comments:

 1. Welcome hooome:) Oeh, ik heb nog nooit hartige cupcakes op, wat een origineel recept dit! Ik hou wel van nacho's, dus wie weet vind ik dit ook wel lekker.

  ReplyDelete
 2. Jum! Dat ziet er goddelijk uit, hoe krijg je dat allemaal zo mooi vastgelegd!? Hopelijk heb je het leuk gehad in Marokko en nog een paar regels over je vakantie vind ik helemaal niet erg! Oh das vervelend he? Als je eventjes niet meer op Bloglovin' bent geweest BAM 300+ artikelen die je nog moet lezen!

  ReplyDelete
 3. Daaamn, die cupcakes zien er goed uit! Welkom terug in NL, trouwens. Heerlijk zeg, Marokko! Ik hoop stiekem dat je er nog wat over gaat bloggen, want ik ben benieuwd! X

  ReplyDelete
 4. Wat een leuke dingen zijn dit! Ziet er ook super feestelijk uit :) Ik had trouwens idd niet door dat je op vakante was, lekker hoor Marokko!

  ReplyDelete
 5. ontssssettend gaaf dat je in marokko bent geweest. en gooi nou toch maar ff die film online haha. ben wel benieuwd (snap helemaal dat je het niet doet (; ). die cupcakes lijken me te lekker!!

  ReplyDelete
 6. Welcome back! :) Wat zien die cupcakes er heerlijk uit zeg, ik ben echt benieuwd hoe ze smaken!
  X Emma

  ReplyDelete
 7. Ik had het inderdaad niet door dat je weg was, maar welkom terug lieve Arjanne! Wat zalig dat je naar Marokko bent gegaan. Daar zou ik ook heel graag eens een bezoekje willen brengen. Hmm, die cupcakes zien er geweldig uit! Deze moet ik gewoon maken! Liefs, Xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh, ik heb je trouwens genomineerd voor de liebster award, hihi (http://lovali.blogspot.be/2015/08/de-liebster-award-maakt-mij-een-rebelse.html) Xx

   Delete
  2. Wat leuk! Ik zag het net op Bloglovin'! Ik ga 'm zeker doen! :)

   Delete
 8. Haha, ontzettend tof zeg om cupcakes op zo'n manier te presenteren en ze zo smaak te geven. Moet wel even wennen zijn als je er een hap van neemt, want meestal is het een bom van zoetigheid. En ik snap best dat je je familiefilm niet online gooit. Hoe die lekker voor jezelf! (: Ik ben wel erg benieuwd naar de foto's die je maakte, ookal zijn ze niet van je spiegelreflex, maakt allemaal niet uit toch? (:

  ReplyDelete
 9. Dat ziet er lekker uit! Ik weet niet of ik er zelf van zou houden maar denk dat ik er wel aan kan wennen.

  ReplyDelete
 10. Wat een leuk recept, ziet er heerlijk uit. :)

  ReplyDelete
 11. Wauw! Wat schrijf jij leuk! Haha, ik heb je blog echt pas net ontdekt maar ik ben nu al fan! Wat gaaf trouwens dat je naar Marokko bent geweest! Ik ben er ook lang, lang, lang geleden geweest. Misschien ga ik deze cakejes vandaag maken, voor een picknick morgen. Bedankt voor het recept! xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje! Ik had ze ook gemaakt voor een picknick, haha toevallig! Ik had de crème er al op gedaan en je raad vast al hoe de cakejes eruitzagen toen het, na een fietstochtje, tijd was ze op te eten... Laten we zeggen dat meerendeel van die crème niet meer op de cakejes zat :) Dus 'n klein tipje: wees slimmer dan ik en doe de crème er nog niet op!

   Delete
 12. Hmmm! Ziet er onwijs lekker uit!

  ReplyDelete
 13. Hey hey, ik kwam op je blog via Teske de Schepper. Ik wilde even zeggen dat ik je manier van schrijven heel erg leuk vind! Je hebt er dus een volger bij. :)
  Xx Maartje

  ReplyDelete
 14. Welkom terug! Ik ben jaloers op je, Marokko lijkt me echt een tof vakantieland. Ha, je noemt echt precies de keukens op die ook mijn favoriet zijn. Leuk recept, ik word er vrolijk van!

  ReplyDelete
  Replies
  1. PS: je hebt er een nieuwe volger bij! Wat een leuke blog! :)

   Delete
 15. Wow, de cupcakes zien er zo leuk en lekker uit! Als ik een keer in een bak-bui ben, ga ik zeker dit recept is proberen. 't Is een keer wat anders dan al die zoete cupcakes.

  Wil ook even zeggen dat ik je schrijfstijl erg leuk vind.

  XOX,
  Romana

  ReplyDelete
 16. Dit ziet er echt erg lekker uit!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...