Pagina's

Monday, 7 September 2015

A TAPAS-BIRTHDAY-PARTY

Ongeveer een weekje geleden vierden ik en m'n zus onze verjaardag zoals altijd gezellig samen. Met al die regen nu lijkt het wel alsof dat weekend het laatste goede -als in zomerachtige- weekend was! Maar ik keek net even op weeronline en hij/ze vertelde me dat er weer goed weer aan komt *doet een vreugde dansje*
Maat goed, ook al kan je eigenlijk wel altijd over het weer kletsen, ik was eigenlijk van plan het over die verjaardag te hebben, en wel het voedsel op die verjaardag. We hadden allemaal kleine tapas-achtige hapjes gemaakt als avondeten, en het was jammie! Dus bereid je maar voor op een lang (met de nadruk op lang...) artikel vol receptjes!





Ik start met deze, want ze zijn echt superlekker! Ik ben niet van plan om omnomnomnomnom-factors te geven, maar deze had zekersteweten vijf shiny starts gekregen! Maar wat zíjn het dan? Het zijn Pesto broodjes!

YOU'LL NEED for something like 24 little breads: 
•  1 broodmix van 500 gram
•  190 gram pesto
•  verse blaadjes basilicum 
•  30 gram pijnboompitten 
1) Maak het broodddeeg zoals op de verpakking staat en laat het rijzen 2) rol na het rijzen het deeg uit tot een grote lap, eerst even de ondergrond bebloemen, anders plakt alles straks vast 3) besmeer je lap met pesto en verdeel ook de basilicum en pijnboom over je lap 4) rol hem op en snij rolletjes van ongeveer 3 cm 5) maak drie of twee, ligt eraan hoeveel je hebt, bakvormen klaar (met boter besmeren of er bakpapier indoen) en verdeel de rolletjes over de bodem met ongeveer 1 cm ertussen 6) dek ze af, en laat ze nog een tweede keer rijzen en verwarm ondertussen de oven op 200˚C 7) zet ze ongeveer 20 minuten in de oven, totdat ze goudbruin zijn. Voor een mooie glans kan je ze nog even met boter bestrijken.




Zoals je kan zien zijn het gevulde mini-paprikatje's en ik schrijf nu maar even het eerste wat we allemaal denken: schattig! En lekker, als ik mijn moeder moet geloven -wat ik natuurlijk moet. Want ik heb ze zelf niet geproefd. Tja, ik ben gewoon niet zo'n roomkaas-mens, maar jij misschien wel? 
WHAT YOU NEED (voor 6 personen):
•  1 beker 'snoepgroente zoete paprika' aka kleine paprikaatjes 
•  1 sinasappel
•  1 bakje koriander (15g)
•  100 g witte kaasblokjes
•  1 eetlepel pijnboompitten
•  mespunt korianderpoeder en wat peper
1) verwarm de oven voor op 225˚C 2) snij de paprika's doormiddel in de lengte en kook ze 5 minuten 3) giet zee af en spoel ze onder koud, stromend water. 4) rasp ondertussen de helft van de oranje schil van je sisasappel 5) hou 12 korianderblaadjes apart voor de garnering en snij de rest fijn (alleen de blaadjes!) 6) verkruimel de feta, meng het met de sinasappelschilrasp (galgjewoord!), fijngesneden koriander, pijnboompitten, het korianderpoeder en breng het op smaak met wat peper 7) vul de paprika's met het mengsel en leg ze op een bakplaat, waar je eerst bakpapier op legt 8) doe ze ongeveer 10 minuten in de oven en garneer ze met een blaadje koriander. 




Natuurlijk mogen mozzarella-tomaat-basilicum-stokjes niet ontbreken, want iedereen houdt van ze! Deze zijn natuurlijk écht easypeasy te maken, gewoon een tomaatjes, basilicum en kleine bolletjes mozzarella aan een stokje rijgen. Toch heb ik d'r nog vrij lang over gedaan om ze te maken. Kleine of grote prikkers? Eest een tomaatje of die in 't midden? En dan 2 of 1 tomaatje per stokje? En zo kan je iets makkelijks dus weer lastig maken, bravo Arjanne! 



Gevulde cham-pig-nons (zo moet je 't splitsen als je wilt weten hoe je 'champignon' schrijft, anders komt er bij mij champions uit, en da's toch net iets anders he :) Met pesto en pijnboompitten, mmmm.....
WHAT YOU NEED (voor 32 stuks):
•  32 champignons 
•  8 eetlepels pesto
•  16 eetlepels geraspte kaas
•  4 sjalotjes
•  12 eetlepels (geroosterde) pijnboompitten
•  4 eetlepels olijfolie 
•  peper en zout
1) verwarm de oven voor op 200˚C 2) haal de steeltjes uit de champignons, zodat je ze kunt vullen 3) snij deze steeltjes fijn en met ze met de sjalotjes 4) bak dit mengel een beetje in olie en breng het op smaak met peper en zout 5) doe in een kom de pest, geroosterde pijnboompitten en de kaas door elkaar 6) meng dit met het champignons-teeltjes-en-sjalotjes-mengsel en schep wat in elke champignon 7) bak ze ongeveer 10 minuten op een bakplaat waar, ofcourse, weer bakpapier op zit. 



WRAPS! Maar zeg je nou wraps of wreps? Wie weet.... Ooit heb ik d'r een hele discussie over gevoerd... 
WHAT YOU'LL NEED: 
•  een pak tortilla wraps
•  rucola
•  bourcin
•  gerookte zalm 
1) verwarm de oven op 200˚C 2) Besmeer de wraps met bourcin en doe er zalm en rucola op 3) rol ze op en snij ze in kleine een-haps-rolletjes 4) leg ze op een bakplaat met bakpapier doe ze ongeveer vijf minuutjes in de oven



Dit zijn paprika-broodjes. en ze zijn délicieus! En ze zien d'r ook nog eens leuk uit, vind je niet? 
WHAT YOU NEED (voor 1 bakplaat vol): 
•  1 rol vers bladerdeeg of 6 losse velletjes uit de vriezer
•  75 gram kruidenroomkaas 
•  2 geroosterde paprika's uit een pot
•  een takje verse peterselie
•  50 gram geraspte kaas
•  1 ei
1) verwarm de oven voor op 200˚C 2) Als je losse plakjes gebruikt, maak je er 1 grote plak van 3x2 van en anders rol je het bladerdeeg gewoon uit 3) besmeer je lap met roomkaas 4) snij de goed uitgelekte paprika en peterselie fijn en verdeel ze over je lap 5) strooi de kaas erover en rol hem via de lange zijde op 6) snij de rol in plakjes van ongeveer 1 cm, leg ze op een bakplaat met bakpapier erop (op de bakplaat, niet op de rolletjes) en besmeer ze met wat losgeklopt ei 7) bak ze ongeveer 20 minuten in de oven. 




We zijn alweer aangekomen bij het laatste gerechtje: courgettepizzatjes! 
WHAT YOU'LL NEED (voor 1 bakplaat vol):
•  1 grote courgette
•  100 tot 150 ml tomatensaus of pesto (of allebei, zoals wij hebben gedaan)
•  topping zoals geraspte kaas, mozzarella, olijven, basilicum, tomaatjes...
1) verwarm de oven voor op 200˚C 2) snij de courgette in plakken van ongeveer een halve cm 3) besmeer ze met tomatensaus of pesto 4) doe er topping op en leg ze op een bakplaat waar bakpapier op ligt  5) 10 minuten in de oven en klaar is kees! 

Natuurlijk heeft niemand gelezen hoe ik leuk uitleg dat je telkens maar de oven op 200 graden moet verwarmen, maar ik dacht misschien zit er iets lekker bij wat je misschien een keer leuk is om te maken :) 
Enjoy your day! 
Arjanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. Het is inderdaad een erg lang artikel geworden, hahah! Zelf ben ik dol op tapas, en er zitten wel enkele leuke (en lekkere!) dingen tussen! (: Mooie foto's heb je er trouwens bijgezet!

    ReplyDelete
  2. Oohhh wat leuk en lekker en creatief allemaal! Echt geweldig, die wraps lijken me het allerlekkerst haha! :)
    X Emma

    ReplyDelete
  3. OEEEE, pesto broodjes!! Heerlijk gewoon. Deze recepten zijn echt zo leuk en zo origineel. Ik ga ze allemaal bewaren en ook eens uittesten bij mijn lieven vrienden (niet dat ik je recept niet vertrouw hoor, het is eerder mijn kookkunsten die nooit echt lukken zeg maar, hehe). Maar deze MOETEN gewoon lukken, want ze zien er overheerlijk uit! xxx

    ReplyDelete
  4. Hahaha, ik zat te lezen en te scrollen. Dit is vast de laatste recept denk ik.. Ik scrolde verder.. Weer een recept -> dit gebeurde een stuk of 2 keer haha. Maar jum wat zien ze er allemaal lekker uit! Ik blijf me altijd verbazen hoe lekker die dingen bij jou op de foto's eruit zien (ze zijn vast lekker, dat weet ik, maar ik bedoel het zij zulke mooie foto's). Die mini paprikaatjes zien er inderdaad cute uit :)

    ReplyDelete
  5. Dit ziet er zo lekker uit! Tapashapjes zijn heerlijk, ben er echt dol op (:

    ReplyDelete
  6. Nog van harte gefeliciteerd en wat ziet alles er lekker uit!

    ReplyDelete
  7. Wat een mooie foto's! Ik krijg er meteen honger van!

    ReplyDelete
  8. Mwha, dit artikel komt echt net te laat, ik heb namelijk voor mijn verjaardag afgelopen weekend ook tapas gemaakt, maar had totaal geen inspiratie haha. Maar ja, er komt altijd wel een gelegenheid dat ik deze receptjes goed kan gebruiken, dus heel erg bedankt! Het ziet er heerlijk uit! xx

    ReplyDelete
  9. Oooooh, hier gaat mijn hartje echt sneller van kloppen. <3 Je hebt er zoveel tijd in gestoken zeg Arjanne maar het ziet er ZO lekker uit! Ik sla dit echt op en ik moet toch eens dringend courgette proeven, haha.

    ReplyDelete
  10. Oooooh, hier gaat mijn hartje echt sneller van kloppen. <3 Je hebt er zoveel tijd in gestoken zeg Arjanne maar het ziet er ZO lekker uit! Ik sla dit echt op en ik moet toch eens dringend courgette proeven, haha.

    ReplyDelete
  11. Awh, wat leuk en vooral heel lekker! Erg grappig, ik had als ´verjaardagsavondeten´ ook tapas. Leuk artikel, ik ga zeker nog wat lekkere dingetjes hiervan uitproberen! Liefs,

    ReplyDelete
  12. Dit is zo handig!!! Ik vier ook bijna mijn verjaardag, met het plan om een soort van high tea achtig iets te doen. Ookal is high tea vaak zoet, deze receptjes komen zeker goed van pas!

    ReplyDelete
  13. Al dat eten ziet er zo goed uit! Ik begin al te watertanden!

    ReplyDelete
  14. Oh wat veel lekkers! Goeie dosis inspiratie :)

    ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...