Tuesday, 29 September 2015

Oh, you sour coffee


In mijn hand heb ik een dampend kopje koffie. Het eerste wat ik denk na een slokje is, 'Oh, my... dit is écht heel bitter...' Koffie is heul errug bitter. "Ehh, pap, doe er voor mij toch maar wat melk erbij..." Melk erbij en ik nip wat van het schuim. Oh, da's ook al zo bitter... Ik drink door de schuimlaag heen en neem nog een paar slokjes van de koffie. Hierna besluit ik dat die paar slokken wel genoeg zijn voor vandaag en zet ik het kopje weer terug "okay, echt veel te bitter!" Als reactie noemt mijn vader het een en ander op dat ook heel bitter is. "lemon curt, grapefruit, witlof..." Witlof vind ik wél lekker, maar dat is niet zó bitter!

Dat was dus mijn eerste keer "echte koffie." Want nee, die Starbucks tel ik niet mee :) En nu, na een tijdje heb ik nog steeds het bittere smaakje om mijn lippen. Maar toch vind ik het idee van koffie (opwekkend op een slaperige morgen, die leuke vormpjes erin op een terrasje in Parijs, vluchtig een cappuccino halen, terwijl je naar je werk loopt door de drukke straten van NYC..) nog steeds best awesome. M'n ouders hebben zo'n schattig koffie-kannetje die wel even vroeg om wat leuke foto's bij dit wetenschappelijke verslag over hoe ik uitvond dat koffie toch echt wel heel bitter is.Drinken jullie vaak koffie?
(Op dit moment roep mijn vader: "Wil je nog wat koffie?" hahah. grapjas.
"No, merci!!")

Liefs,
Arjanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments:

 1. Ik moet dat officiele koffie proef momentje nog stééds eens doen, haha. Ik heb alleen geen fancy koffiekannetje zoals jou. En je zegt dat je Starbucks niet meetelt, bedoel je dan dat Starbucks eigenlijk totaal niet naar koffie smaakt? Dan ga ik dat in dat geval eens een keertje proberen! (:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi ik bedoelde dat de starbucks die ik heb gedronken niet echt "pure" koffie zijn, meer met slagroom en caram en chocola en weet-ik-veel-welk-lekkers-nog-meer erdoorheen :) heel lekker in ieder geval, niet zo bitter (hahah da's naast "de" en "het" echt het meest-gebruikte woord in dit artikel!

   Delete
 2. Vandaag is de 'dag van de koffie' (ja tegenwoordig is overal een dag voor) volgens de radio! Dat wist je vat, of het is puur toeval. Maar nee, ik drink nooit koffie. Ik vind het ook totaal niet lekker. Maar het kannetje is wel fotogeniek!

  ReplyDelete
 3. Ah neee, mij niet gezien met koffie, maar inderdaad, dat beeld over koffie heb ik oom wel haha.

  ReplyDelete
 4. Ohh dat kannetje is zo mooi en fotogeniek! Ik vind koffie heerlijk, maar wél met veel melk en suiker haha.. Anders is het inderdaad veel te bitter ;) Ik denk dat je er ook wel een beetje aan moet wennen eigenlijk!
  X Emma

  ReplyDelete
 5. oooh ik vind koffie juist heel lekker (ook zwart) haha! :)

  ReplyDelete
 6. Super gaaf ding!! :) echt leuk haha
  Ik drink heel heel soms koffie..

  Liefs Irene

  ReplyDelete
 7. Wij hebben ook zo eentje thuis! Meerdere geloof ik, in verschillende maten, alleen die van ons komen van de Ikea. Ik vind koffie met melk (veel melk) wel fijn om af en toe te drinken. Koffie verkeerd vind ik eigenlijk lekkerder dan cappuccino, dus dat neem ik als het er is. De koffie van de McDonalds is trouwens echt lekker (Segafredo)!

  ReplyDelete
 8. Hihi leuk geschreven! De foto's passen mooi bij het herfst sfeertje van nu. Ik drink wel eens koffie en ik vind het ook best lekker, gewoon bitter want ik lus geen melk. Maar het idee dat ik misschien niet meer zonder koffie kan stel ik liever uit.

  ReplyDelete
 9. Haha, leuk geschreven! Ik begon steeds meer slokjes uit de cappuccino van mijn ouders te nemen, totdat ik zelf maar een kopje voor mezelf zette. En dat smaakte verrassend goed! Dus nu geniet ik best wel vaak van een cappuccino in de vroege morgen (: Maar zwarte koffie gaat me nog iets te ver hihi

  ReplyDelete
 10. Haha, leuk om te lezen<3 ik dronk koffie eerlijk gezegd eerst omdat ik het 'stoer' vond, maar nu kan ik niet meer zonder.. oops:/ xx

  ReplyDelete
 11. Ik houuu van koffie, al was dat eerst ook wel anders hoor, ik vond het ook veel te bitter! Maar je leert het drinken of zo? ;) Ik probeer me nu toch wat in te houden met koffie want het schijnt ook niet goed te zijn om het veel te drinken. (PS, mooie foto's heb je gemaakt ♥)

  ReplyDelete
 12. Wat een mooie sfeerfoto's! Zelf drink ik koffie altijd met een stuk gebak en 's morgens om wakker te worden.

  ReplyDelete
 13. Ziet er echt goed uit! zelf ben ik niet echt zo een koffiedrinker, maar vind de geur echt heerlijk! xx

  ReplyDelete
 14. leuk geschreven! Zelf lust ik helemaal geen koffie :)

  ReplyDelete
 15. lol ik gooi altijd 5 zakjes suiker in de zwarte koffie :') (en dat zegt iemand die bij de sbux werkt hahaha.)

  ReplyDelete
 16. Al weer veel te lang geleden dat ik op je blog keek! Ik drink af en toe koffie. Soms heb ik er ineens behoefte aan en dan drink ik het. Als ik 2 uur rijles heb gaan we altijd tussendoor iets drinken en dan neem ik vaak koffie om weer even fris te zijn. x Rieneke

  ReplyDelete
 17. Precies vanwege dat koffieplaatje dat jij schept, zou ik wel koffie willen drinken. Maar zelfs tiramisu vind ik smerig, dus dat gaat hem niet worden.

  ReplyDelete
 18. Hele mooie foto's, en leuk geschreven!! :)

  ReplyDelete
 19. Ik moet ook eens zo'n koffieproef momentje houden haha. Het lijkt me zo geweldig koffie te lusten, om alle redenen die je beschrijft ook haha. Al die leuke koffietentjes, take-away koffie in mooie bekertjes, ... Het is geweldig :p

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...