Saturday, 31 October 2015

A PUMPKIN-PARTY 'CAUSE TODAY IT'S HALLOWEEN!!!Het is herfst, dus de pompoenen zouden overal moeten zijn. We rijden door de kleine dorpjes net buiten de stad waar normaal rond deze tijd van het jaar op elke vierkante meter karren vol pompoenen van eigen land staan. Maar nu we slechts twee pompoentjes proberen te vinden zijn ze allemaal foetstie. Kennen jullie zo'n  prentenboek over een familie dieeen beer gaat vangen? (ken je wel, echt een klassieker onder de kinderboeken) "Wij gaan op berenjacht, we gaan een heeeeele grote vangen..." Zo voelde het een beetje om daar hopeloos naar een pompoen te zoeken, "we gaan op pompoenenjacht, we gaan een heeeeele grote vinden!" Maar waarom reden we daar eigenlijk door de weilanden op zoek naar twee pompoenen? We (ik + een vriendin van me) gingen pompoen-carven, we gingen heeeele grote carven... (no kiddin', uiteindelijk vonden we pompoenen en ze waren gróóóóót, poeh!)


Zo leuk om te doen! Dit wordt niet echt een post waarin ik ga vertellen hoe je in een pompoen moet snijden, want ik geloof dat iedereen wel kan bedenken dat je 1) bedenkt watje gaat maken. wordt het een scary-face, een magische pompoen, je huisdier of .... 2) je een rondje in de bovenkant snijdt en dat eruit haalt 3) je de inhoud uit de pompoen haalt (als er iets N A S T Y is dan is het dit, blegh) 4) je je idee op de pompoen schetst, een plaatje uitprint, 'm op je pompoen plakt en met een prikpen het plaatje niet overtekent maar 'overprikt, en zo je schets  maakt of gewoon gelijk begint met carven (voor de dappere mensen onder ons ;) 5) carf-crazy en 6) een waxinelichtje erin en light it up! Ik heb 't schip van Peter Pan gemaakt (misschieeeen was ik net naar de-trouwens-gewelidige-film-Pan geweest) en mijn vriendin heeft de koets van Cinderella gemaakt, die is zó gaaf geworden!

Foto's maken in het donker is by the way best moeilijk. Dus werd het de lens gigantisch lang open zetten en de camera op een statief. En dat dan buiten, zag er vast grappig uit :)
Eeeen dan verrot je pompoen langzaam. Maaaarr het ziet er wel zó leuk & magisch (of als je een eng gezicht hebt gemaakt: leuk & scary) uit! Ik wordt er gewoon blij als ik ernaar kijk plus het ziet er gezellig uit! A very

HAPPY HALLOWEEN

y'all!! ook al wordt het in Nederland niet echt gevierd... Jammer dat niet elk klein kiddootje van heel Nederland (ik deed dat tenminste niet) vandaag langs de deuren komt, verkleed als spook, heks of vogelverschrikker, en heel moedig tegen degene die de deur open doen "trick or treat!" schreeuwt en vervolgens die treat in zijn/haar pompoennetje krijgt geworpen. Jammer, maar wij hadden/hebben Sint Maarten! Dan gaan we niet verkleed, maar we hadden wel magische lampionnen (wij maakten ze altijd zelf..) en hé, we zongen ook allemaal leuke liedjes! :)

Arjanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

 1. HAPPY HALLOWEEN! De foto's zijn prachtig.

  ReplyDelete
 2. Erg mooi geworden! Ik ga zo ook beginnen aan mijn pompoen (gister snel nog een bij de appie gehaald) Happy Halloween!

  ReplyDelete
 3. Aah wat een mooie foto's zeg, in het donker is het idd zo lastig om foto's te maken haha. Ik vind het schip heel goed gelukt!<3
  X Emma

  ReplyDelete
 4. Wat een heerlijke sfeerfoto's zeg! Zelf doe ik niet aan Halloween, maar ik vind die fotootjes wel tof altijd.

  ReplyDelete
 5. Oh, wat gaaf dat je zo'n scary faces hebt gemaakt in pompoenen! Wil ik ooit ook een keertje doen, net zoals een Halloween party houden! Ik kan me voorstellen dat het vrij moeilijk moet zijn om hiervan foto's te maken, maar ze zijn wel erg goed gelukt! (:

  ReplyDelete
 6. Hier wordt het ook niet echt gevierd haha, maar ik ben wel nog als een idioot met vriendinnetjes langs de huizen gelopen verkleed als heks. (: En wow, dat schip van Peter Pan heb je kei mooi in je pompoen gecarvd (?)! En ik ben een beetje te ongeduldig om een pompoen te carven, haha. Het enige wat ik eruit zou krijgen zijn die cliché pompoen gezichten met konijnentandjes.

  ReplyDelete
 7. Je foto's zijn heel mooi gelukt, ookal zijn ze in het donker gemaakt! Het lijkt me ook leuk om pompoenen te carven, heb ik nog nooit gedaan.. Maar het ziet er altijd zo leuk uit!

  ReplyDelete
 8. Wat ziet dat er leuk uit! Vroeger sneed ik zelf ook pompoenen uit maar de laatste tijd heb ik daar niet meer zo veel tijd voor gehad, haha..

  ReplyDelete
 9. Superleuk artikel! Prachtige foto's ook!

  ReplyDelete
 10. Wij hadden ook wat pompoenen als decoratie, super leuk!

  ReplyDelete
 11. Ahh Nederland moet écht meer gaan Halloweenen vind ik. Je pompoen is heeel gaaf geworden, tof design gekozen :)

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...