Friday, 9 October 2015

HELLO OCTOBERIk moet eerlijk zeggen, vroeger hield ik helemaal niet van de herfst. De hele tijd die regen, wanneer je naar school fietst, wanneer je sport, reuzeirritant allemaal. Die bladeren eigenlijk ook, als je daarover probeerde te skeeleren gaat er een hoop mis. Heel leuk dat ze grappige kleurtjes hebben, maar erg nuttig zijn ze niet. Ik had liever dat geen bladeren of regen uit de lucht viel, liever sneeuw dan, of gewoon niks. Maar toen kwamen alle prachtige autumn-related plaatjes waarmee je overspoeld wordt als het herfstig wordt, en wie kan de herfst dan nog haten? (ik hoor graag je argumenten, waarschijnlijk hebben ze iets met 'slecht weer' te maken. maar een gokje)
 Ik vind het zo leuk dat elke dag dat ik naar school fiets de bomen wat roder/oranjer/bruiner worden en leger zijn. En ook het saaie asfalt waar ik overheen fiets kleurt steeds meer oranje, door alle bladeren die erop neerdwarrelen. En als het regent, tja, dan hoop je gewoon dat je lekker binnen een filmmarathon aan 't houden bent en niet ( ik zeg maar iets, niet dat dit ook gebeurt is, neuh, toen was d'r ook nog donder, natuurlijk.) op het gymveld staat :)
Ik hoop dat 't niet te erg een "sevun resons wy I luf autumn" artikel wordt, maar gewoon een herfstig artikel vol dingetjes waar ik oktober mee hoop te vullen! 
LET'S CARF SOME PUMPKINS!
__________________________________
Sinds ik vorig jaar een gave tinkerbell-pompoen bij een vriendin heb gezien, wil ik dit jaar pumpkins gaan carven. En dat ga ik ook! Ik heb 't vroeger al eens gedaan, het was echt heel tof. Lekker een kunstwerkje maken van een pompoen, ik heb er wel zin in!

TOO HOT, HOT DAMN - THEE!
_____________________________
Buiten is het dan misschien guur (hoor de wind waait door de bomen, hier in huis zelfs waait de wind... Ik heb zo'n zin in sinterklaaaas! Maar dat terzijde.) maar binnen met een kopje thee erbij is het perfect. Ik vind Chai thee echt lekker herfstig, en het is dan ook mijn favo thee. Maar ja, toen ging de chai thee van lipton er bij de AH uit, en was deze lekkere thee met lichtjes wat speculaaskruiden erin opeens onvindbaar. Ik zoek nog steeds een vervangende chai thee....

BLADEREN
______________________
Maar dan nog aan de bomen. Ik wil naar het bos. Die nabije herfstvakantie komt als geroepen! Een lekere wandeling maken, foto's maken (want hé, hou je niet van de herfst? misschien zijn de prachtige foto's die je van de herfst kan maken een troost?), chocolademelk drinken op een bankje ergens middenin het bos... let's go Into The Woods (oh, die film moet ik nog steeds zien... Herfstakantie!)


LEKKER VEEL BAKKEN!
_______________________________
IK WIL ZO VEEL UITPROBEREN! Bovenaan mijn lijstje staat de zogehete "mug cake", zo'n cakeje waarvoor je een paar spoons van dit en een paar cups van dat in een mok gooit, het een 1-2 minuutjes in de magnetron zet en Smullen Maar! Ook heb ik zin om een appeltaart te bakken van appels uit onze tuin. En een bananenbrood. En iets pumpkin-spiced. 

IK HEB ZIN OM EEN ZACHTE SJAAL EN HELE WARME TRUI TE KOPEN
________________________________________________________________________
Nou Arjanne, wat houdt je tegen? Niks. Nou, laat ik dan maar weer eens naar de stad gaan en die zachte sjaal en hele warme trui scoren!  

_______________________________________________________________________
EN, HEBBEN JULLIE NOG LEUKE PLANNETJES VOOR OKTOBER?

Liefs,
  ARJANNE  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

 1. Leuk artikeltje! Ik vind de herfst ook zo mooi met al die kleuren. Vooral echt het begin van de herfst / nazomer. Straks worden de bomen weer saai en regent het aan een stuk door..

  ReplyDelete
 2. Ik word ook wel blij van al die mooie kleuren aan (of er inmiddels al vanaf gedwarreld) de bomen. Ik baal ook minstens een keer op een dag dat ik niet m'n camera uit m'n tas kan toveren (want let's be real, ik heb niet altijd zo'n fancy analoge camera mee). En Into the Woods is echt een leuke film! Ik doe nog steeds een poging om het hele proloog uit m'n hoofd te leren, maar het is me nog niet helemaal gelukt. EN AWESOME FOTO'S!!

  ReplyDelete
 3. Nu heb ik nog meer zin in de herfstvakantie! Prachtige creatieve foto's weer! Ik doe zeker mee met het bakken, ik heb nu wel zin in een lekker stuk warme appeltaart...

  ReplyDelete
 4. Je schrijfstijl vind ik prachtig, net als je foto's! Je overtuigt me zelfs om een artikel over de herfst te gaan schrijven. Zo mooi!

  ReplyDelete
 5. Ik ben ook echt dol op de herfst, de kleuren en de lucht! O en wouw die foto's zijn echt zo ontzettend prachtig, echt heel mooi! Nu heb ik dus nog meer zin in de herfst
  liefs. Jonne

  ReplyDelete
 6. Ugh...ik heb weer eventjes je foto's bewonderd! Al die prachtige kleuren. Leuk artikel <3

  ReplyDelete
 7. Wat een prachtige foto's! In oktober wil ik graag veel tekenen. Het is dan namelijk heerlijk om binnen te zitten met chocomelk en mijzelf verbeteren op het vakgebied van mijn opleiding.

  ReplyDelete
 8. Zulke fijne herfst fototjes! Ik houd toch ook wel van de herfst want dan ben ik jarig, haha. Nee, grapje, er zijn nog veel meer redenen.

  ReplyDelete
 9. Prachtige herfstfoto's zeg, wauw!

  ReplyDelete
 10. Ah, die foto's zijn ZO leuk gedaan! Met die Scrabble woordjes en bladeren, love it! Herfst is fijn, precies om deze redenen. Ik vind het alleen wel jammer dat het steeds eerder donker wordt, maar verder kan ik de thee en mooie bladeren en Netflix marathons wel waarderen.
  XO

  ReplyDelete
 11. Wow, Arjanne, wat een leuk weg zwijmel artikeltje dit! Je tekenkunsten zijn echt om jaloers op te zijn! Heb je dat allemaal zelf geschilderd? (: Kei schone fotootjes dit! Ik zoek ook nog stééds een super lekker warme én zachte trui, maar voorlopig heb ik hem nog niet gevonden.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje! Ik heb precies hetzelfde! Overal om me heen zie ik mensen lopen met lekkere warme, zachte -en dan weer niet kriebel-en-kluis-achtig- truien, maar ze zijn een beetje onvindbaar :(

   Delete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...