Saturday, 21 November 2015

FAVORIETEN


Soms lukt het schrijven gewoon en soms moet elk woord echt uit het achterste van je hoofd komen en lukt het niet om wat in je hoof zit op een beeldscherm te laten verschijnen. Dat laatste had ik de laatste tijd een beetje. Maar toen ik vanmiddag een vragenlijst over wat docenten op school (je weet wel, van die wat doen ze goed, wat doen ze fout blablabla) moest invullen en er onderaan onder het kopje "opmerkingen" opeens een halve roman verscheen, realiseerde ik me dat ik gewoon behoefde /zit/spirit/doei-het-schrijven-gaat-niet-lekker had om wat te schrijven. So i did.


TEA.  aka warmte als je natgeregend bent. dat zegt wel genoeg toch? Voor mijn verjaardag (dat was ergens in juni. hahah, nu klinkt het alsof ik niet meer weet wanneer in juni precies maar dat weet ik natuurlijk wel. de zesentwintigste. detailsdomatter) heb ik deze congratulations-thee gekregen, en hij is echt superlekker! Het is niet echt een herfst/winter-achtig smaakje, daarvoor is het een beetje te fris (mmm... citroen!), maar toch, ook in de herfst is iets frissigs soms wel lekker -daar komt tie... tromgeroffel- fris.
PS: i luf deze blond mok. Ik wordt blij van 'm. Echt serieus, ze zouden een blond mok als medicijn moeten adviseren als je je klote voelt, werkt bijna net zo goed als chocola. Hij is een beetje giant maar hé, i don't mind!


LIFE. LOVE. BEAUTY. weetje, ik heb nog steeds elke keer als ik de titel van dit boek zeg/schrijf stuggles. Is het nou live of life. life dus. Maar oké, het boek is natürlich meer dan de titel. Life love beauty is echt een typisch koffietafelboek, vol mooie teksten en foto's, allemaal geschreven door Keegan Allen, die niet alleen acteertalent maar dus ook talent voor foto's maken en gedichtjes krabbelen bezit. Een heerlijk boek door te bladeren (en men, wat staan er mooie, prachtige foto's in!!! Ik heb 'm persoonlijk wat meer voor de foto's dan voor de teksten gekocht, maar die zijn ook 

DE EDELSTENEN TRILOGIE. jep, ik heb m'n doel een boek te lezen gelijk voltooid. Alleen niet een nieuw boek, of een boek waar ik in bezig was, arjanne begint gewoon lekker in een nieuwe.... Opeens merkte ik dat ik zin had ik Robijnrood (het eerste deel), dus hoppaa, ik stormde (dat ook weer niet, maar soms mag je een beetje overdrijven voor een dramatisch effect) m'n zus' kamer in en had hem 24 uur na die actie alweer uit. Nu, nu ik nog steeds binnen de eerste 48 uur na die actie ben, is deel twee ook alweer bijna fini. Dit kleine verhaaltje om je even een indruk te geven van hoe leuk die boeken zijn, ik vind het dat ze veel te niet-bekend zijn voor hun leukheid! Het zijn best wel meidenboeken, en het gaat over tijdreizen (klinkt tijdreizen cliché? is het ook. Maar niet in dit boek :) en ik vind het persoonlijk gewoon ongelofelijk grappig; vaak zit ik op de bank te lezen en merk ik dat ik hardop aan het grinniken ben (dát ziet er dan vast erg grappig uit)
EEN SETJE RINGEN VAN DE H&M. ik wilde al heel lang een paar mooie ringen die niet té druk waren, maar ook weer niet onehunderd percent minimalistisch. Gewoon van die ringen die alles wat je aantrekt net het extra ietsje geven waardoor het een 'outfit' wordt. En, wonder boven wonder, vond ik ze. 5 euro armer, ik--weet-eigenlijk-niet-hoeveel-ringen rijker en helemaal gelukkig verliet ik de H&M na mijn aankoop. En ik droeg ze veel dat ik, als ik ze niet om had, me gewoon "leeg" voelde. TEKENEN. ik ben gelijk weer begonnen. wat fijn is dat toch. 

IK ZAG.... Pan en The Intern, beide ge-wel-dige films! Pan is wat-er-gebeurde-voor-peter-pan-met-mensen, en gewoon een briljant verhaal. The Intern zag ik op een zaterdagavond met mijn zus en moeder en ik weet niet maar ik was gewoon helemaal relaxed de hele film lang. We zaten gezellig in de bioscoop, ik had een fijne trui aan en de film was ook gewoon heerluk.Voor morgen staat part 2 van het laatste deel van The hunger games op het programma. Ik heb de boeken al gelezen, dus ik weet het einde al, maar alsnog: spannend!!
... EN IK ZAG DIT VEEL TE LEUKE BOEKJE IN DE V&D LIGGEN EN KOCHT HEM WANT HIJ IS VEEL TE LEUK. Zou jij een opschrijfboekje met een rugzak, tipi, hert, boom, das, vos, vogel, zakmes, fiets, vergrootglas, zaklamp en verrekijker op de voorkant en een tent, beer, kano, boek, veer, boom, adelaar en vergrootglas op de achterkant zielig, alleenig in de winkel laten liggen? nee toch?

Ik ga nu even mijn schoen zetten, wat liedjes zingen en hopen dat ik braaf geweest ben. Mijn zus zet op dit moment "zie ginds komt de stoomboot" in, dus ik ga haar even vergezellen/meeblèren. Zetten jullie ook nog steeds gewoon je schoen? :)

* * * 

WAT ZIJN JULLIE 'FAVORIETEN' VAN DE AFGELOPEN TIJD?


X AR 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

 1. Dat setje ringen van H&M is zó leuk! Ik heb het nog niet in de winkel zien hangen, heb er waarschijnlijk weer over gekeken (heb ik vaak)! De volgende keer ga ik wat beter kijken, ik ben namelijk nog op zoek naar ringen die niet over the top zijn! Leuke favorieten Arjanne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat vond ik er ook zo leuk aan! Niet té, maar wel leuk! Ze zijn er by the ways ook in het zilver!

   Delete
 2. Die ringen zijn echt heel mooi! Ik heb Robijnrood en Saffierblauw al wel gelezen, maar ik moet dus Smaragdgroen nog en dat vind ik een beetje jammer, want dan heb ik de hele trilogie uit :'( En sorry, maar ik moet het gewoon even vragen: zet je dat potje met water en de kwast gewoon op je bed neer, zometeteen valt het om :o

  ReplyDelete
 3. Ik vind je tekeningen echt heel mooi!

  ReplyDelete
 4. Hahaha, leuke post! De Edelstenen trilogie is inderdaad niet bekent genoeg ;p. HOE kun je zo mooi tekenen? Die creaties zijn echt iets waar je trots op mag zijn! En jep, mijn schoen staat voor de haard!

  ReplyDelete
 5. Ik wil ook weer meer lezen!! Ik heb de boeken wel eens voorbij zien komen maar ik heb nog een hele lange lijst te gaan :) Dat notitieboekje is trouwens echt super leuk!! En ik probeer steeds m'n ouders over te halen om iets in m'n schoen te doen, maar als reactie krijg ik dan: 'Je mag hem wel zetten maar dan moet je blij zijn als 'ie er de volgende dag nog staat haha!'. Heel grappig. Maar wel chocolade letters op geheime plekken met een vaag whatsappje, dus dat compenseert weer een beetje... :)

  ReplyDelete
 6. Super leuk vooral je ringen ik merk het ook echt als ik geen ring om heb. Dan heb je echt zoiets van er jeukt iets tussen mijn vingers of zo. Maar super leuk zo die favorieten moet je vaker doen!
  En ja nog elk jaar zet ik mijn schoen super leuk gewoon!

  ReplyDelete
 7. ik houd echt heel erg veel van thee, maar deze ken ik niet! Ik wil hem zeker een keer proeven.
  en wat een leuk boekje, echt heel tof!

  ReplyDelete
 8. Wat heb je me weer jaloers gemakat met al dieze fotootjes. Stiekem wil ik dat boek van Keegan wel heel graag hebben. Ik wist al heel lang dat hij een boek had, maar ik heb nooit de moeite genomen om te kijken. Ik zet 'm op mijn boekenlijstje. Het doet me denken aan dat boek van Connor Franta. Die ringetjes zijn echt onwijs schattig, snel maar eens kijken bij de H&M.

  ReplyDelete
 9. Wouw je kan echt mooi teken/schilderen. Van al deze foto's krijg ik echt een warm gevoel.

  ReplyDelete
 10. super fijne favorieten! En wat een mooie tekeningen heb je gemaakt :) Mooie foto's ook!

  ReplyDelete
 11. Ik heb ook een mok van Blond en ik ben er echt dol op! Liefs

  ReplyDelete
 12. Aww, nee, natuurlijk kan je niet een notitieboekje met rugzak, tipi, hert, boom, das, vos, vogel, zakmes, fiets, vergrootglas, zaklamp en verrekijker op de voorkant laten liggen :) I feel you! Die ringen zijn trouwens ook echt heel pretty!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...