Friday, 6 November 2015

U T R E C H T

Drie heerlijke, zonnige (in oktober! We hadden zo'n geluk...) dagen: een weekendje weg naar Utrecht. Dan maak je een hoop foto's als je Arjanne heet, en die wou ik nog even hier -samen met een verhaaltje- droppen. Dit wordt geen gedetailleerd verslag van elke stap die ik heb gezet, gewoon de foto's en hun verhaal erbij, is de bedoeling. Toch even wát achtergrondinfo: vorig weekend heb ik samen met mijn hele familie in Utrecht doorgebracht, gezelligheid!!
Vrijdagmiddag deden we al een klein rondje sight-seeing: we kwamen langs de Dom (nee, we zijn die 103489238 treden niet opgelopen. Oké, ik weet niet hoeveel treden het zijn. Oh. Volgens google zijn het er "maar' 465). En bij die o-zo beroemde domtoren stonden wat mensen gigantische zeepbellen te blazen. Dat maakte van alle kleine kiddo's (en Arjanne) in de buurt vrolijke bellen-kapot-prikkers. Zeepbellen vragen er gewoon om kapotgeprikt te worden, maar ze zijn ook zo vrolijk dat je dat eigenlijk toch weer niet wilt doen...


 Ik ben zaterdagmorgen (en zondagmorgen trouwens ook, maar toen zonder camera) voor het ontbijt met mijn zus in de (toen nog) rustige binnenstad gaan wandelen. We zijn gewoon uit het hotel gestapt en hebben toen ter plekke besloten wat ons een leuke kant leek om heen te gaan. Zo belandden we bij de grachten, leuke steegjes en mooie huizen. Ik heb echt een liefde ontwikkeld voor de straatjes daar, ik denk omdat ze zo gezellig oud zijn, zo'n heerlijk sfeertje hebben en echt totaal anders dan de half-oude-maar-meestal-nieuwbouw-stad waarin ik woon. We waren getuigen van de eerste zonnestralen van die dag op de terugweg naar het hotel, wat voor zo'n idyllisch licht en zonnige gedachtes zorgde. Ik had het vakantie-gevoel weer even terug in mijn hoofd: rust en alle ruimte voor happy thoughts. Dat is ook één van de redenen waarom ik zo'n fijn weekend heb gehad.


I kinda luf breakfast, dusss even wat over ontbijt in hotels: twee woorden: lopend buffet. en om jullie even een idee te geven: OMNOMNOM-factor: ★.En zo'n lopend buffet zorgt er altijd voor dat ik alles even uitprobeer (ze hadden er trouwens ook cinnamon rolls!! Nu heb ik eindelijk geproefd hoe ze eigenlijk hoorden te zijn, lekker joh! (voor als je niet snapt wat er nou zo bijzonder is aan cinnamon rolls: ik probeerde ze te bakken en dat lukte "niet helemaal"... klik)) en dan pas weer om drie uur trek krijg... :)
We waren ook elke avond (nu klinkt het als veel avonden. het waren er twee) bij de grachten te vinden. Sprookjesachtig gewoon, met al die lichtjes reflecterend in de grachten. Echt zo'n uitzicht waar ik spontaan gelukkig van word, het ziet er gewoon allemaal magisch en sprookjes-achtig uit. Daar wordt ik dan ook weer blij van, sprookjes hebben toch altijd een happily ever after!?

Liefs,
Arjanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

 1. Aah wat een fijne foto's! Gotta love Utrecht<3 En aaahh hotelontbijtjes (of ontbijten, eigenlijk), zijn de allerbeste ooit.
  X Emma

  ReplyDelete
 2. Wat een super leuke foto's van mijn mooie stadje! <3

  ReplyDelete
 3. De foto's zijn prachtig! Wat leuk dat je er met je familie naar toe ging en ik doe dat ook altijd, dat overdrijven, maar die 465 trappen zijn er ook al wat, ahha!

  ReplyDelete
 4. Je foto's zijn super mooi! Utrecht is zoooo mooi! Lijkt een beetje op Amsterdam vind ik, haha. Als je 'omnomnom-factor' 5 sterren is, dan moet het wel heeel lekker zijn!

  ReplyDelete
 5. Wat een prachtige foto's! Ik ben al te lang niet meer in Utrecht geweest. Ik vind de gele rugtas trouwens ook geweldig!

  ReplyDelete
 6. Aah, je foto's zijn mooi! Ik was al verliefd op Utrecht, maar nu nog net een beetje meer. Ik wil er snel weer heen. Liefs, Klaske

  ReplyDelete
 7. De laatste foto's aan de grachten zijn super mooi gewoon. Die lichtjes, die sfeer, perfect! Nu wil ik ook heel graag naar Utrecht gaan.

  ReplyDelete
 8. Ik moet mijn familie ook maar eens mee slepen naar een hotel in Utrecht, ik wilde toch al graag eens een hotel mee maken (want lekker eten). De foto's zijn erg mooi, leuk ook om je steeds van achter te zien op verschillende plaatsen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. hihi, dat is dus mijn zus die ervandoorging met mijn gele rugzak ;)

   Delete
 9. Het lijkt allemaal wel een beetje op Amsterdam eerlijk gezegd, haha. Ook zo cozy en rustgevend. Oh en jummie cinnamon rolls, ik heb de echte ook nog nooit geproefd. (Want ja, ook de mijne waren niet echt perfect hoor, maar da's al een goed halfjaar geleden ofzo, dus misschien is mijn keukenprinses gehalte iet wat gestegen nu. Wie weet.) Oh en de grachten met die lichtjes, jaaaaaa, zo moooi! Waarom is dat allemaal zo ver, van België..

  ReplyDelete
 10. Haha, zo leuk die fleurige tas! Die zeepbel is echt heel tof. Zaterdag ga ik eindelijk naar Utrecht!

  ReplyDelete
 11. KERSTLICHTJES!!! Ik kan daar echt heel erg blij van worden! Ik vind de foto waarbij jij in het midden van een soort deuropening iets gaat echt goed en mooi gelukt trouwens, Mooie compositie en blablabla. Nice! (Nogmaals: ik wil nu ook naar Utrecht!)

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...