Pagina's

Wednesday, 30 December 2015

EEN HEEEERLIJKE KERSTTAART DIE JE OOK GEWOON MET OUD&NIEUW KAN ETEN



.... of elke andere gelegenheid, want gosh hij is té lekker om te laten staat! Je steekt d'r 'n sterretje in en voilà een oud&nieuw taart. Je steekt er wat kaarsjes in en bam! een verjaardagstaart. Je verstopt er paaseieren in en opeens heb je de perfecte paastaart. Oké, die laatste is misschien niet "mijn beste idee ooit" (een typisch gevalletje don't-try-this-at-home), maar ik hoop dat crystalclear is dat je deze taart tulband dus niet alleen met kerst kan eten, though he looks very christmassy to me!










_______________________

HET RECEPT: 
_______________________

DE CAKE:
  • 280 gram boter (kamertemperatuur)
  • 280 gram fijne kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 4/5 tl vanille extract
  • 360 gram bloem
  • 1,6 tl bakpoeder
  • 2,2 dl zure room (lijkt eerst vast en dan denk je: deciliter? wat? maar als je het doorroert word het liquid)
  • 350 gram blauwe bessen

HET GLAZUUR:
  • 450 gram poedersuiker
  • 200 gram verse roomkaas, koud (monchou)
  • 80 gram boter


eerst de cake: 
1) verwarm de oven voor op 170˚C (gasstand 2-3) 2) mix de boter en suiker tot het een bleek en luchtig mengsel is en voeg één voor één de eieren toe. schraap tussendoor de niet-opgenomen ingrediënten van de rand van de kom met een pannelikker in de kom 3) klop de vanille, bloem en het bakpoeder erdoor en voeg wanneer alles goed vermengd is de zure room toe en klop op de hoogste stand tot alles gelijkmatig vermengd is. het beslag is nu bleek en luchtig. 4) spatel met een metalen lepel de blauwe bessen erdoor (hou wat apart om te garneren!!) 5) maak een ringvorm van 25 cm doorsnee gereed, giet het beslag erin en strijk de bovenkant plat. 6) bak de cake in 40 minuten gaar. hij veert nu terug wanneer je er met je vinger indrukt. laat hem afkoelen op een taartrooster. 
wanneer de cake bakt/afgekoeld kun je goed het glazuur maken 
1) klop de poedersuiker en boter op de middelste stand tot alles goed vermengd is 2) voeg de verse roomkaas toe en blijf kloppen tot alles goed vermengd is 3) schakel de machine nu naar de hoogste stand en blijf nog voor minstens vijf minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is (klop niet té lang, dan kan het glazuur vloeibaar worden)
En dan...
Wanneer de cake koud is, bedek je de boven en zijkanten met glazuur, garneer je met de overige blauwe bessen en bestuif je 'm met poedersuiker voor the finishing touch. YUMMY!





OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: 
______________________________________

Deze heerlijke taart word nu al twee jaar achter elkaar rond kerst gebakken in huize van der Padt en steeds sneller raakt hij op. Het is weer een recept uit "het hummingbird bakboek" (iets aangepast omdat er ook zoiets bestaat als zo zoet dat je tanden er spontaan uitvallen) die hier wel vaker voorbijkomt. Hij staat gewoon vól toprecepten, de bakbijbel. Echt wanneer ik 'n keer in Londen ben ren ik gelijk naar The Hummingbird Bakery om alle recepten uit te proberen en die dus winkel helemaal leeg te eten en vervolgens naar huis te rollen. #plansforthefuture. Ik kijk er nu al naar uit!

* * * 

HEBBEN JULLIE OOK ZO'N FAVO BAKBOEK? 


ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

  1. Die taart/tulband ziet er zo lekker uit! Die ga ik echt een keer maken.

    ReplyDelete
  2. De taart ziet er zo lekker uit!! (Je kunt hem toch bijna altijd eten? Het belangrijkste is toch dat-ie lekker is?)

    ReplyDelete
  3. Hij zou zo in de bakkerswinkel kunnen staan! Ik wilde al een keer een tulband maken en ik denk dat ik een héél lekker recept heb gevonden.

    ReplyDelete
  4. wat ziet dat er heerlijk en kersttig/oudennieuwig uit! haha :)
    kun je een stukje naar me toe brengen?

    ReplyDelete
  5. Oohh een tulband met glazuur, mjammie! Dit ziet er echt uit om te watertanden, en wat een gave foto's ook! Helemaal Pinterest-proof haha<3
    X Emma

    ReplyDelete
  6. Wat een prachtige taart! Mag ik een stukje komen halen <3 Echt een Tumblr-taartje haha. Aan het begin staat er ' the recept ', was dat zo bedoeld? Want anders moet het recipe zijn :)

    ReplyDelete
  7. Hij ziet er zoo lekker uit! Ik houd ook echt van blauwe bessen dus dit is top!

    ReplyDelete
  8. Die taart ziet er zooooooo goed uit! Echt een foto voor in een bakmagazine.

    ReplyDelete
  9. Ooh die ziet er zo yummie uit! Krijg gelijk zin in taart :) Één van mijn lievelingssoorten fruit zijn ook blauwebessen, dus echt perfect!

    ReplyDelete
  10. Give me! Wat ziet deze er ontzettend lekker uit zeg en lijkt makkelijk te maken. Woehoe!

    ReplyDelete
  11. Wow, wat een mooie (en ook heel lekkere, lijkt me) taart! Fijne jaarwisseling ♥

    ReplyDelete
  12. Deze foto's zijn zo perfect.. Heb je ze nog bewerkt? Zoja, hoe dan?!? Ik bedoel kijk naar je foto's.. ze zijn echt zo mooi! Ik wou dat mijn foto's zo waren!! En even terug naar je taart: wat ziet hij er lekker uit!! Ik ben nooit zo goed met bakken, maar dit moet ik ooit een keer proberen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wauw dankje!! Ik bewerk mijn foto's meestal in photoshop, maar ik doe er niet zo veel aan. ik rommel meestal een beetje met contrasten, temperatuur en exposure totdat de foto een beetje de sfeer heeft die ik wil.

      Delete
  13. Je maakt zulke lekkere dingen! Man, kom bij mij wonen aub! ;-)

    ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...