Thursday, 3 December 2015

over drie maal is scheepsrecht en 'n heerlijke brownie-in-a-mug#wijzelevenslessen met Arjanne? Nou nee. Zoals gij aan de "omnomnomnomnom" en "brownie in a mug" in de titel kunt zien gaat het om een foodblog. Ik probeerde dit 3x. De eerste keer eindigde het in een soort rubberachtige substantie. De tweede keer was het luchtiger maar niet dat je zegt "Lekker, zeg! mmm...." en toen, de derde keer was het gelukt en had ik zowaar een zalige brownie-in-a-mug geproduceerd! EN... HOE DOE IK DAT DAN?

Nou, gij gooit 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel, 1 eetlepel bloem en 1 à 2 eetlepels cacao in een mok (ik heb, zoals je waarschijnlijk ziet, een kommetje gebruikt. vond ik wel cute, eigenlijk), en verslap het  met melk tot het een dik papje is (nouja, dikker dan pap, dunner dan deeg). Dan, in de magnetron ermee. Bij mij was 1:20 minuut op de hoogste stand, 800 watt, perfect. Haal 'm eruit (en brand jezelf niet aan de mok. ahum. duuus...) en OMNOMNOM niet handel!
Note: deze is nogal petit maar ja, die dingen zijn dus best wel machtig... 

De keren ervoor had ik het met olie + ei en boter + ei gedaan, wat blijkbaar voor iets rubberigs zorgt. okeee... Ik ben in ieder geval helemaal heppie dat ik nu -dankzij een vriendin van m'n zus- eindelijk een goed recept heb voor een lekkere, snelle brownie, want hé de uitvinding van douw-een-mok-met-cake-erin-in-de-magnetron is toch behoorlijk briljant! (tenzij je geen microwave hebt natuurlijk)

OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: ★ 1/2


Nu ga ik d'r nog lekker op los expirimenteren. stukjes chocola erbij, een versie met pindakaas, naturel met appel en kaneel of wie weet gooi ik er ook wel pepernoten in... 

* * *

WAT VINDEN JULLIE VAN CAKEJES IN MOKKEN UIT MAGNETRONNEN?


X AR 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

 1. Oeeeh...wat heerlijk zeg! Het liefst maak ik 'm nu. Ik heb een poosje geleden mugcake met witte chocolade en oreo's op, dat smaakte ook zalig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ohhh, dat klinkt ook zalig zeg, die gaat meteen op m'n to-try lijstje!!

   Delete
 2. Ik heb er zelf ook een aantal keer mee moeten prutsen en aanpassen maar als je de perfecte combinatie vindt is het onmogelijk om het een dagje over te slaan, ahah. Zeggen jullie in NL ook gij of is dit puur voor de leukheid? (Aangezien wij als Belgjes ook altijd gij en ge zeggen, hehe.) Prachtige foto's Arjanne, ze hebben iets speciaals (:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi nou niet echt, op een of andere mannier zeg ik t best vaak maar meer gewoon als ik ern soort van officieel wil doen maar dan voor de leukheid... Tja, beter dan dat kan ik 't niet echt uitleggen :) en wow, bedankt!

   Delete
 3. Oeh nouwe, dat klinkt wel erg goed! En inderdaad drie keer is scheepsrecht haha. X

  ReplyDelete
 4. Zo'n ding MOET ik echt een keer maken en helemaal oppeuzelen haha :) Liefs

  ReplyDelete
 5. Mijn Pinterest staat vol met heerlijke mugcakes, maar op de een of andere manier lukt het niet om er vaak één te maken. Dat komt natuurlijk ook door de enorme machtigheid van deze dingen, hahah. Maar ze zijn zo lekker! Deze variant klinkt super goed, ook omdat hij wat minder rubberachtig is (: Ga ik zeker eens proberen!

  ReplyDelete
 6. Mmm, dat ziet er heerlijk uit. Lijkt me leuk om ook eens te proberen! Liefs

  ReplyDelete
 7. Wat is het lang geleden dat ik dit nog eens heb gegeten! Eigenlijk ideaal als tussendoortje bij de examens, deze komt straks op tafel te staan! Arjanne, je foto's! Ik blijf echt fan van je fotografiestijl!

  ReplyDelete
 8. Weer zo mooie moody foto's! Ziet er goed uit die brownie, gemakkelijk en snel als je na school thuiskomt en een hongertje hebt.

  ReplyDelete
 9. Lekkerrr! Ik heb dat ook wel eens geprobeerd, maar al een tijdje niet meer, je brengt me op een idee! :)

  ReplyDelete
 10. Ik heb ook een keer een poging gedaan, maar die faalde echt behoorlijk :) Ik at uiteindelijk een soort vreemd zoet beschuit wat echt super droog en absoluut niet luchtig was....... Ik denk dat ik het dus nog maar een keertje moet proberen, haha :)

  ReplyDelete
 11. Deze klinkt ideaal voor een lekkere luie zondag met een serie erbij! Je kan er ook witte chocoladestukjes doorheen doen, of gewone chocoladestukjes. Of allebei. En erop. Lekker!

  ReplyDelete
 12. Leuke post!!

  xx,

  www.veerlescheutjens.blogspot.com

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...