Pagina's

Wednesday, 27 January 2016

HEEFT U OOK WORTELTJESTAAAAART???



Zekers, zekers.... "LEKKER hé!!"
______________________________________

Dit is mijn favoriete taart. echt.



_________________
HET RECEPT:
__________________

DE CAKE:
  • 300 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 300 gram bloem 
  • 3 dl zonnebloemolie
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel (+ extra om te bestuiven)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 300 gram geraspte wortel, geraspt
  • 200 gram walnoten, gehakt
  • 2 sinaasappels ("rasp de schil" en pers ze uit)
HET GLAZUUR: (hetzelfde als bij deze, alleen dan met sinaasappelrasp (geen sap erdoorheen gooien, humhum.) erdoorheen!)

  • 450 gram poedersuiker
  • 80 gram boter
  • 250 gram verse roomkaas, koud (monchou) 

KOOKGEREI:
drie taartvormen van 20cm doorsnee

eerst de cake: 
1) verwarm de oven voor op 180˚C (of gasstand 3) 2) mix de eieren, suiker en olie in de keukenmachine met kunststof deegmes of met een handmixer tot ze goed vermengd zijn 3) voeg geleidelijk bloem, zuiveringszout, bakpoeder, kaneel, zout en vannile-extract toe 4) voeg ook ongeever 3/5 van je sinaasappelrasp (je wil wat overhouden voor de garnering) en sinaasappelsap (de zelfgeperste!) toe (zoveel tot je 't een-beetje-maar-niet-te-veel naar sinaasappel vind smaken) 5) schep  met een metalen lepel de noten ( nog wat overhouden voor de garnering) en wortel erdoorheen en verdeel het beslag over de drie taartvormen 6) bak de taarten in 20-25 minuten gaar en laat ze afkoelen. 
wanneer de cake af aan het koelen is/ bakt kun je goed het glazuur maken:
1) klop de poedersuiker en boter op de middelste stand tot alles goed vermengd is 2) voeg de verse roomkaas toe en blijf kloppen tot alles goed vermengd is 3) schakel de machine nu naar de hoogste stand en blijf nog voor minstens vijf minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is (klop niet té lang, dan kan het glazuur vloeibaar worden) 4) schep ook wat sinaasappelrasp erdoor
en dan....
wanneer de taarten koud zijn, verdeel je het roomkaasglazuur eroverheen en stapel je ze op elkaar. Garneer nog even met de noten, geraspte sinaasappel en bestuif hem met kaneel, 'cause it looks pretteh. 

Wij hebben 'm dus met sinaasappel gemaakt, maar dat kan ook zonder. Laat dan overal de sinaasappel weg (stap 4 bij de cake en het glazuur weglaten) en voeg aan de cake nog 1/2 theelepel gemberpoeder toe. 





Ik en mijn zus hebben er minstens een uur over gedaan, kiezen wat er gebakken ging worden voor 't 'vier-uurtje' wanneer we naar opa & oma gingen. We hadden nog kleurstof voor redvelvet, maar qua smaak vonden we ( k. 'ik') dat toch 'n beetje mwa. Chocotaart dan? Maar we komen eigenlijk altijd met chocola aanzetten, dus alle chocotaarten die wíj kennen kent de familie ook. Iets met rood fruit? mwe. da's eerder zomers. Noten-appelcake? is dat niet iets te gewoontjes? Meestal gaan we dan in de trant van "chocolat is the answer.... no matter what the question is", maar dit keer niet. Want ook CARROTCAKE is an-answer-no-matter-what-the-question-is. én super lekker-heerlijk-zalig. 





Je snapt natuurlijk wel dat:
OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: 
____________________________________________


maar ik dacht, ik het het er toch maar even bij. Voor de mensen die meer van de harde feiten en exacte getallen zijn. Voor de OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR doe je natuurlijk de smaak (cijfer 1-10) + looks (bonuspunt als d'r roomkaasglazuur op zit, dat maakt gewoon elk baksel heilig) - werk (als tie worth it it is, natuurlijk min 0 punten) ÷ 15. ofzo. 

ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 comments:

  1. Ohh Arjanne wat doe je me aan! Zoveel liefde voor carrotcake en deze ziet er ook zo ontzettend mooi uit<33 Daar zal je oma vast heel blij mee zijn geweest haha! XX

    ReplyDelete
  2. carrot cake is zozozo lekker en ik krijg nu echt een knorrende maag, ondanks dat ik net een bord spaghetti opheb... jij zet dat eten ook altijd zo goed op de foto waardoor ik echt neigingen heb om een hap uit mijn mobielscherm te nemen (eh...). laten we er het ophouden dat ik zit te kwijlen achter mn schermpje (kwijlen vind ik een vies woord, maar ik weet niks anders wat het zo goed beschrijft dus i'm so sorry). liefs!

    ReplyDelete
  3. Ooohwh Arjanne dit ziet er zo lekker uit! En die mop van de worteltjestaart blijft leuk, haha
    Liefs

    ReplyDelete
  4. Oh wat ziet het er zo ongelooflijk lekker uit! Ik ga dat receptje zeker eens gebruiken en oh die fotos zijn echt zo mooi!

    ReplyDelete
  5. Aaaah dit ziet er overheerlijk uit! Ik ga het zeker een keer proberen te maken, want ik houd ook zo erg van worteltaart. Trouwens, ik vind je header super leuk!
    Liefs,
    Sonia

    ReplyDelete
  6. Hij was heeeeerlijk! Ook het tweede halve stuk...

    ReplyDelete
  7. MMMMM, dat ziet er heerlijk uit! Ik ben nog steeds van plan al die baksels die op jouw blog verschijnen een keer te proberen:)

    ReplyDelete
  8. Oh dat ziet er echt heerlijk uit! Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar het staat nog wel op mijn lijstje! Jammer genoeg ben ik geen keukenprinses, dus dan moet ik maar eens iets verzinnen!

    ReplyDelete
  9. "OH ER ZIT ECHT WORTEL IN WORTELTJES TAART DAT WIST IK ECHT NIET" - Een hele verbaasde Kim schreeuwend door de woonkamer met als gevolg 3 geïrriteerde blikken (inclusief die van mijn hond, het mot nie gekkah word'n!) Maar hey, ik ben echt helemaal enthousiast en aangezien ik ziek thuis ben ga ik dit morgen meteen maken. Aw yiiiis.

    ReplyDelete
  10. Ik bezocht je site en zag gelijk dat er een nieuwe post was. Carrot cake, echt overheerlijk. Mijn moeder kwam binnen en zei gelijk bewaar dat recept!

    ReplyDelete
  11. MMM! Wat ziet deze worteltaart er heerlijk uit! :) mmm...

    ReplyDelete
  12. Hahaha, super toevallig!! Ik ben ook al een eeuw tegen mezelf aan het zeggen dat ik de carrot cake van m'n birthday opnieuw moet maken en delen.. Dit weekend was mijn plan om dat waar te maken :) En ik wilde dus ook beginnen met de mop van de worteltjestaart hahaha :) :) Maar ik zal het niet doen hoor, no worries. Maar holy cake, DIT ZIET ER ZO LEKKER UIT!! Hopelijk heb je er heel erg van genoten (of is 'ie nog niet op...??).

    ReplyDelete
  13. Oeh, lijkt me erg lekker! Heb het zelf nog nooit op dus moet dit zeker een keer proberen.

    ReplyDelete
  14. Ja heiii, ziet er goed uit heii. Toch heb ik mezelf peer nog nooit toe overgehaald om wortels in een baksel te bakken. Oftewel: ik. Moet. Me. Er. Eens. Aan. Wagen.

    ReplyDelete
  15. Ooooh, dit lijkt me echt zo ontzettend lekker! k heb onlangs een wortelcake gebakken maar sinds dat dat echt hard de mist in ging durf ik niks op vlak van wortelcake/taart te maken, haha. Misschien maak ik dit weleens tijdens de krokusvakantie ofzo. Sla ik even op! ;)

    ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...