Monday, 11 January 2016

IK BAKTE EEN BROWNIE


Ik had zin om iets te bakken. En dat deed ik. Het werd deze brownie... omnomnomnomnom.... Moge hij je maandag opvrolijken!


HET RECEPT 

___________________________
voor 16 stuks

 • 5 eieren
 • 500 g fijne kristalsuiker
 • 120 g bloem
 • 100 g cacaopoeder
 • 250 g boter
 • 30 g gedopte walnoten (je kunt de noten er natuurlijk ook uitlaten, maar ik vind juist dat het wat extra's geeft) 
 • 30 g pure chocola

1) hak de walnoten en pure chocola grof 2) doe de eieren en suiker in een kom en mens ze met een elektrische handmixer tot een bleke, luchtige massa 3) voeg de bloem en het cacaopoeder toe en klop tot alles goed is vermengd 4) smelt de boter (in de magnetron of in een pannetje op zacht vuur) en verwarm daarna de oven voor op 170˚C (gasstand 2-3) 5) klop de boter er ook door 6) schep de walnoten en gehakte chocola met een metalen lepel door het beslag tot ze gelijkmatig zijn verdeeld 7)  bekleed een braadslee (of schaal van ongeveer 23 x 33 x 5 cm) met bakpapier en schep het beslag erin 8) bak de brownie 30-35 minuten, tot de bovenkant stevig is en de binnenkant nog zacht (dit kan je even voelen voor je hem uit de oven haalt) 9) laten afkoelen en lekker opeten :) 

OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: 
________________________________________

Dit is echt honestly een van de lekkerste brownies evah. Hij kwam ook nog eens supereasy uit de schaal ("optillen" aan het bakpapier) + hij komt  makkelijk los van het bakpapier, handig!! Dus als je zin hebt om iets te bakken, iets lekkers te eten of om de people om je heen (en jezelf natuurlijk) blij te maken: bak een brownie! 

ARJANNE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

 1. Dat ziet er echt mega lekker uit!! En de ingrediënten heb ik gewoon thuis.. Hoog tijd om hem eens na te maken!! Maar wel na de toetsweek hihi. Als beloning ;). Ik weet niet hoe je de brownies zo fotogeniek op de foto's krijgt, maar je foto's zijn weer MEGA mooi!!

  ReplyDelete
 2. Hmmm zo lekker! Had ik maar tijd om een brownie te bakken, ik moet leren vandaag..

  ReplyDelete
 3. Aah wat ziet dat er lekker uit! Brownies zijn altijd goed, vooral als ze makkelijk te maken zijn, want ik ben nou niet echt een keuken prinses!

  ReplyDelete
 4. Ik krijg hier zo'n honger van, echt niet goed! Die foto's zijn gewoon te mooi <3 En het recept klinkt erg fijn, ik ga het zeker eens proberen (:

  ReplyDelete
 5. Ohh ik hou van brownies, dit ziet er zo lekker uit!!<33

  ReplyDelete
 6. Oh ik bakte er donderdag ook eentje, heerlijk gewoon! Mooie foto's (weeral)! Liefs,

  ReplyDelete
 7. Ik ben nu al aan het watertanden, zo goed ziet het er uit!

  ReplyDelete
 8. omg wat ziet dat er lekker uit omg omg

  ReplyDelete
 9. Het water loopt me in de mond! Misschien kan ik het in het weekend maken.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik heb het dus gemaakt en de enige fout die ik heb gemaakt is het recept halvere waardoor de brownies nu al bijna op zijn. Zó lekker!!

   Delete
  2. Ahh, zo leuk om te horen dat je ze hebt gemaakt! Hihi, als je het recept niet halveert gaan ze ook gewoon veel te snel op :)

   Delete
 10. Ziet er jummy uit weer! Brownies zijn echt 1 van mn grootste liefdes die ik veel te wei of eet. Haha.

  ReplyDelete
 11. Hij ziet er goddelijk uit, die wil ik ook eens maken! Heerlijk.

  ReplyDelete
 12. Yummy, ik heb al te lang geen brownies meer gebakken. Ziet er heerlijk uit.

  ReplyDelete
 13. Oh, wat zien ze er uit om van te smullen :)! Ik ga ze eens mmmaken... mmm... :)

  ReplyDelete
 14. Dit ziet er echt zó lekker uit! Heb nu echt trek hierin, haha.

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...