Monday, 18 January 2016

MEETEN MET RIENEKE IN 'N LEUKE HOTSPOT


"Neeee... regen!!!" dacht ik terwijl ik m'n spullen bij elkaar zocht. "Nouja, let's get it over with... ik moet er anyhow doorheen!" 
Twee minuten later stond ik buiten en was het droog. Meestal is het andersom (dat het begint te regenen wanneer je een voet buiten de deur zet enzo), dus ik stapte helemaal happy op de fiets richting Heerlijk Lokaal, een cafe maar drie minuten stevig doortrappen van mijn huis verwijdert. In die drie minuten raakte ik een beetje gespannen. Wat als we gewoon zwijgend tegenover elkaar zouden zitten? Wat als ik helemaal geen drol te vertellen had? Sneller dan ik dacht kwam ik bij het cafeetje aan en tuurde naar binnen terwijl ik erlangs fietste. Zag ik haar al? M'n oog viel op een meisje bij het raam, ze keek ook naar mij. Zou het...? Toen ik de herkenning ook op haar gezicht las, lachte ik naar haar en stak ik m'n hand op.  Ze lachte terug en bijna had ik "heeeey!" geroepen, maar dat had ze toch niet gehoord want zij was buiten en ik binnen. Snel plantte ik m'n fiets naast het gebouw en ging naar binnen. Dit beloofde een leuke middag te worden....
En dat was het zeker, een gezellige middag! Gistermiddag spraken ik en Rieneke (klik & klik) af, nadat we hadden ontdekt dat we gewoon in hetzelfde dorp (zoals ik het noem) / stad (Rieneke's woorden) wonen! We hadden afgesproken voor lunch bij Heerlijk Lokaal, een superleuk niet-nieuw-en-hotspot-waardig cafeetje (wij allebei verbaasd dat er zowaar een hotspot te vinden was in ons dorpje/onze stad... ). Terwijl Rieneke haar cappuccino dronk en tosti at, at ik shameless caramel-cheesecake (die overigens heeeeerlijk was!!) als lunch en dronk ik een lekkere kop thee.

HEERLIJK LOKAAL • HTTP://HEERLIJKLOKAAL.NL 
____________________________________________________

We kletsten, aten en fotografeerden elkaar (zag er vast vreemd uit. twee meiden met hun camera's op elkaar gericht... ) en de lunchroom. Dat laatste niet zonder awkwardness en lachbuien. De tijd vloog. Nadat we weet-ik-veel-hoelang-nouja-lang-in-ieder-geval-lang hadden zitten kletsen, besloten we buiten wat foto's te gaan maken. Blijkbaar vond iemand/iets dit geen goed idee want opeens begon het kei-hard te waaien, regenen en (natte, jammergenoeg) sneeuwen.Uiteindelijk hield de regen op en maakten we foto's, gingen naar WAAR ( een nieuwe winkel hier, een soort mix tussen Dille & Kamille en de wereldwinkel. En je kon er je eigen muesli tappen, echt een supergave winkel) en de LOFT, waar ik nog een kookboek (Rens Kroes newyork) kocht en zij een  leuke Noosa-knoop.
Het was fijn. 

* * * 
Dus, dat was m'n eerste meeting.... Voor iedereen die erover twijfelt: doen! gezellig! echt! (hé, rieneke?)

ARJANNE

PS: het heeft gesneeuwd. sneeuw die bleef liggen. OMG. YES.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

 1. Oh ik vind dit heel leuk om te lezen. Wat tof dat het zo gezellig was! En dat eten: waaah, krijg ik honger van, hihi. Ik geloof dat Rieneke mij daar ook heel snel mee naar toe moet nemen ;) Liefs!

  ReplyDelete
 2. Oh ik vind dit heel leuk om te lezen. Wat tof dat het zo gezellig was! En dat eten: waaah, krijg ik honger van, hihi. Ik geloof dat Rieneke mij daar ook heel snel mee naar toe moet nemen ;) Liefs!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, zeker! Dat zei ze ook al toen we er waren, dus ik denk dat je binnenkort daar ook een tosti of stuk taart zit te eten!

   Delete
 3. Aah wat leuk dat jullie elkaar hebben gemeet!! Het ziet er ook mega gezellig en lekker uit!

  ReplyDelete
 4. Het was zo ontzettend tof. Ik zit nu ook een artikeltje te tikken en ik word er weer helemaal vrolijk van! Ik hoop je heel snel weer te zien! Liefs!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heb je trouwens al even op hun Facebook pagina gekeken?

   Delete
 5. Yayayay zo leuk dat jullie hebben gemeet! Ik heb de drive helemaal te pakken, ik wil iedereen ontmoeten en jou ook hihi.<3 En ohh dat eten, MJAM!

  ReplyDelete
 6. Wat lijkt me dit gezellig en wat een mooie foto's :)

  ReplyDelete
 7. Ik denk dat je je dorp zéker stad mag noemen hoor als ik allemaal hoor wat voor leuke winkels en hotspots er daar zijn! e foto's hebben trouwens echt zo'n gezellig sfeertje, hihi. Ik zei het toch dat het kei leuk en gezellig ging zijn?!

  ReplyDelete
 8. het ziet er echt heel gezellig uit daar bij jullie. En ohh, wat zag dat taartje er overheerlijk uit.

  ReplyDelete
 9. Wat leuk dat jullie elkaar hebben ontmoet en lekker hebb er 'n geluncht! Die tosti zorgt er echt voor dat ik trek krijg haha. De WAAR en Dille&Kamille zijn inderdaad toffe winkels. :)

  ReplyDelete
 10. Zo leuk!! WAAR zit ook hier in Groningen, inderdaad echt een awesome winkel :) (kan je vast leuke grapjes mee verzinnen: 'kijk, ik heb iets nieuws gekocht!!' 'waar?' 'ja!') Ik wipte vandaag nog even langs maar kon me nog net inhouden bij de verschillende soorten Tony's Chocolonely :)

  ReplyDelete
 11. Ik heb dat dus ook áltijd als ik een blogger ga ontmoeten: 'heb ik wel iets te vertellen? wordt het niet heeel ongemakkelijk?' maar het komt altijd goed :) het klinkt ontzettend gezellig jullie meeting (en wat ziet dat eten er goed uit, daamn!) X

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...