Sunday, 7 February 2016

AMERICAN PANCAKES


m'n Amerikaanse vriendjes. I'm happy to introduce ma pancakes to y'all, cuz i luv 'em. Vanochtend bakte mijn zus ze weer. Wat mij erg blij maakte...

_________________
HET RECEPT
_________________
Voor ongeveer 11 pancakes
 • 1 citroen, gehalveerd
 • 3 eieren
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 150 ml melk
 • 1/2 tl kaneel
 • 2 eetlepels suiker
 • 50 gram boter
1) ontvet een kom met 1/2 citroen en wrijf 'm schoon met keukenpapier (dit is nodig om het eiwit goed stijf te krijgen) 2) splits de eieren en doe het eiwit in de kom en de dooiers in een andere kom 3) zeef het bakmeel boven de kom met de dooiers en klop de melk erdoor tot het beslag glad is. Klop ook de suiker en kaneel erdoor 4) ontvet de gardes van een mixer met de rest van de citroen en klop het eiwit in ongeveer 5 minuten stijf. Spatel het door het beslag. Dit is nu klaar. 5) smelt een klontje boter in een pan en bak de pannenkoekjes van ongeveer 8cm op hoog vuur snel gaar, EN EET ZE ALLEMAAL OPERDEPOP. OMNOMNOMNOM-FACTOR: 

Ze zijn mummie met banaan en stroop, heb ik vandaag ontdekt. Ook blauwe besjes doen het altijd goed op pancakes, net als al het andere fruit to ben honest. Maar gewoon met poedersuiker of stroop (of allebei :) zijn ze ook smullen!
* * * 

HOUDEN JULLIE OOK ZO VAN PANCAKES??


ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 comments:

 1. Dit ziet er zoo lekker uit! Ik wil dit soort pancakes al een hele lange tijd maken. Nu met dit overheerlijke recept ga ik het zeker een keer doen! :)

  ReplyDelete
 2. Dit moet ik ook maken want het ziet er zo ontzettend heerlijk uit, leuke foto's!

  ReplyDelete
 3. Oooh, zo lief dat je zus ze gewoon voor je maakt, haha. Dit ziet er zo super lekker uit! Nu ik toch vakantie heb kan ik ze misschien wel eens maken? (Ik werd dolgelukkig toen ik het ingrediënt kaneel zag staan btw, yay voor kaneel!)

  ReplyDelete
 4. Hmm ziet er zo heerlijk uit, toch wel iets lekkerder dan die lunch gezonde pannenkoekje :) Dit moet ik echt gaan maken!
  liefs. Jonne

  ReplyDelete
 5. Aaaw dit ziet er zo lekker uit! Ik kom ze de laatste tijd opeens overal tegen, en nu heb ik eindelijk het recept :)

  ReplyDelete
 6. Yumm, het ziet er echt super lekker uit!!

  ReplyDelete
 7. Aah wat een droom ontbijt! Ik heb eigenlijk nog nooit ontbeten met pannenkoeken, maar eens moet de eerste keer zijn!

  ReplyDelete
 8. Ik moet iets heel eerlijk bekennen.... Want ondanks dat ze er op jou foto's oprecht heel lekker uitzien, ben ik stiekem niet zo'n fan van pannenkoeken... Ik wordt er vaak een beetje misselijk van! Maar goed, dat mag jou pret niet drukken :) Ik eet je banaan er wel af! Haha :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. WHYYY??? Ook niet gewoon lekkere, Hollandse pannenkoeken? Flensjes? En poffertjes dan, lust je die wel? Ach nouja, neem jij de banaan dan maar...

   Delete
 9. ah wat ziet dat er enorm lekker en zelfs ook schattig uit!
  makkelijk receptje ook wel, wil dit zeker eens proberen

  ReplyDelete
 10. Na de zo goed gelukte worteltaart moet ik dit ook maar eens gaan proberen zeg. Want wat ziet dat er goed uit!

  ReplyDelete
 11. Ik kan me geen beter ontbijt indenken dan pannekoeken, yummy <3 Zoveel liefde. Met honing erbij vind ik ook echt heerlijk.

  ReplyDelete
 12. Ze zien er echt puuuuurfect uit. Zo lekker dikkerig, gewoon jum. Het zou echt mijn dag maken om ze elke ochtend te eten.

  ReplyDelete
 13. Nomnomnom! Ik had het er laatst over met mijn moeder en we willen dit toch ook maar eens gaan proberen!

  ReplyDelete
 14. Jaaa, maken die handel. Opgeslagen in mijn 'voeeedsel' mapje haha.

  ReplyDelete
 15. Dit ziet er zo lekker uit! Ik ga het eens proberen :)

  ReplyDelete
 16. Ik maak deze ook heel vaak alleen dan met banaan als basis. Ook echt super lekker!
  x Annabel

  ReplyDelete
  Replies
  1. En dan met havermout erbij? Die heb ik namelijk ook al 'ns geprobeerd, ook echt lekker!!

   Delete
 17. GIVE. IT. TO. ME. (oké even serieus, ze zien er echt perfect uit, zooo lekker) X

  ReplyDelete
 18. Dit ziet er echt heerlijk uit!

  ReplyDelete
 19. Oehhh dat ziet er echt heerlijk uit! Lijkt mij heerlijk met die banaan en rood fruit :)

  ReplyDelete
 20. er staat bij de ingrediënten 150 ml plek en ik snapte er helemaal niks van. Na drie keer lezen kwam ik tot de conclusie dat melk er niet tussen staat en dit waarschijnlijk melk moet zijn. Haha Ik dacht dus dat ik het fout las en het een heel normaal ingrediënt was.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh oeps, da's niet zo handig! Bedankt dat je het even zei, ik verander het gelijk even! :)

   Delete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...