Ik had er al veel over gehoord. Of nouja, gelezen en gezien. Op instagram, op andere blogs en ook in kookboeken, je kan wel zeggen dat havermout overal is. En in de trant van "ik wil ook wel 'ns iets anders ontbijten dan brood", probeerde ik het. De eerste keer was niet echt geslaagd. Ik had er eentje met noten uitgezocht uit het boek 'havermoutje', dat ik voor sinterklaas kreeg (en overigens echt een superleuk kookboek is maar dat terzijde). De eerste helft vond ik lekker -'wel' lekker, niet echt yay-dit-ga-ik-vaker-eten-hoeraaa-lekker ofzo-, maar daarna had ik er eigenlijk wel genoeg van. Toch probeerde ik het again, en (geheel tegen m'n verwachtingen in) ik vond het heerlijk. zalig. YUMMY.
_________________
'T RECEPTJE:
_________________
- 50 gram havermout (ik maak 'm met 40 gram havermout en 220 ml melk, dan is-tie wat dunner)
- handje (een GROOT handje, welteverstaan) blauwe bessen
- 1 tl (bloemen)honing
- 200 ml (soja, deed ik niet maar goed)melk
- 1 el gedroogde cranberry's (die vond ik niet zoveel toevoegen)
- 1 el pecannoten
1) prak 3/4 van de blauwe bessen fijn en doe het met de honing in de pan. Breng ze aan de kook en laat ze pruttelen tot het mengsel een jamstuctuur heeft, en schenk het in je mok/beker/potje 2) breng de havermout en melk in een (andere) pan aan de kook en laat ze 10-15 minuten zachtjes koken. Roer het regelmatig door en voeg halverwege de cranberry's toe 3) schenk de havermout op de bessenjam en "garneer" met de overgebleven bessen en alle pecannoten. Enjoy!!
Havermout is lekker, maar dan wel met de juiste toppings erbij. Hihi. Dit ziet er ook heerlijk uit! Ik zal ook eens een receptje post en (ooooit)
ReplyDeleteik eet nu denk ik sinds mei vorig jaar elke ochtend havermout en ik kan niet meer zonder. er kan echt geen enkel brood tegenop, hihi. die blauwe bessen ga ik dr ook een keer bij doen, ziet er zo jummie uit! Liefs
ReplyDeleteLeuk recept, en gave foto's! Ik hou echt extreem veel van havermout, eet het altijd als ontbijt hihi (: Ik eet het graag met appel, kaneel en rozijnen of met banaan en kokosrasp <3
ReplyDeleteDankje! :) Dat klinkt ooooook al zo lekker!! Gewoon een half appeltaartje als ontbijt, jumm!! Ik hou echt van kokos, met banaan erbij is vast heerlijk! Of kokos met rozijnen (en chocola, dan wordt het een beetje bounty-achtig :), of .... ahh ik wil zo veel proberen!!
DeleteIk heb het een keer geprobeerd, toen vond ik het echt niet lekker. Ik ben meer van de muesli, maar ik moet zeggen, dit ziet er echt heerlijk uit!
ReplyDeleteJummie, blauwe bessen. Daar houd ik echt heel erg van, dat maakt een ontbijtje wel helemaal af.
ReplyDeleteOeh dat ziet er zo lekker uit! Ik heb havermout wel eens geprobeerd, maar het kost altijd zoveel tijd. Hopelijk ga ik het een keer in het weekend maken!
ReplyDeleteJep, kost wel veel tijd, maar deze vind ik zeker 'worth it!'. Ik maakt het eigenlijk ook alleen in het weekend, of als ik de eerste 100 uur vrij ben zegmaar, dat ik niet heel vroeg meer op hoef te staan :)
DeleteYumm, dat ziet er super lekker uit!
ReplyDeleteOooh, jummie, ziet er lekker uit!! Zoals je zegt, 't is eens wat anders dan brood. (Probeer havermout koekjes ook eens en bananenbrood dan ook gelijk, als je dan toch bezig bent. : )) (Hoe mooi zijn je foto's btw?!)
ReplyDeleteMerci :) Bananenbrood wil ik echt al honderd jaar proberen (no kiddin') dus dat wordt écht eens tijd! Havermout koekjes zie ik ook overal voorbij komen, they look delicious!!
DeleteZelf eet ik ook soms havermout maar dan is het alleen met suiker, ik ga eens de suikers proberen te vervangen door fruit en honing.
ReplyDeleteIk heb de laatste tijd ook echt zoiets van, "ik wil echt specialer en gezonder ontbijten". Misschien dat ik dit dan maar een keer moet gaan proberen.
ReplyDeleteZiet er goed uit!! Ik eet eigenlijk niet vaak meer havermout, behalve als mijn moeder weer havermoutkoekjes heeft gemaakt, die zijn echt hemels. 'Vroeger' at ik het in mijn yoghurt (maar nu eet ik alleen nog maar crackers met pindakaas als ontbijt, dus dat ook niet meer hahahah) Dit receptje wil ik wel eens proberen! ♥
ReplyDeleteHavermout ziet er altijd super fancy uit, maar als ik zelf een hapje neem smaakt het toch altijd wat minder spectaculair. Maar vies is het 100% zeker weten niet! Ik heb nu wel weer zin in m'n ontbijtje als ik deze foto's zo zie :) Ik gooi er eigenlijk altijd gewoon een banaantje doorheen, en soms een klein beetje pindakaas. Je kan er zo veel variaties mee maken!
ReplyDeleteDat moet ik ook proberen!! Pindakaas en banaan, klinkt HEERLUKK!! Misschien nog wat nootjes erbij... smullen!
DeleteIk houd super veel van havermout! Ik ga zeker dit receptje een keer proberen, want dat maakt het vast nóg lekkerder! Liefs
ReplyDeleteIk weet niet of ik havermout lekker vind hahah ik moet nog op zoek gaan naar een lekkere combinatie, misschien deze?? Want deze ziet er ongelooflijk lekker uit! ja en die foto's zijn zo mooi!
ReplyDeleteOeh wat lekker zeg, ik wil ook een keer havermout als ontbijt eten hihi!<3
ReplyDeleteIk at ooit havermout in warme melk( niet zo yummy)
ReplyDeleteToen deed ik een keer koude melk, yoghurt appel en havermout mixen, heeeerluk!!!
Jouw ontbijtje ziet er gewoon fotogeniek lekker uit;p
Ik houd van havermout, toevallig heb ik er net ook een artikeltje over geschreven. Deze combo zit er ook heel lekker uit.
ReplyDeleteDit ziet er zo lekker uit! Blauwe bessen zijn ook echt onwijs lekker. Ik eet havermout meestal met appel, kaneel en rozijnen of cranberries. Sojamelk zou je wel een keer kunnen proberen, ik vind het zelf nog net ies lekkerder. Of amandelmelk!
ReplyDelete