Thursday, 4 February 2016

van alles en nog wat


Eigenlijk, schrijf ik altijd over íéts. Wanneer ik iets heb gebakken, ergens ben geweest, iets heb gemaakt, iets leuks droeg, iets heb gefotografeerd of enthousiast heb over iets, dan schrijf ik meestal een post, over dat 'iets'. Toch hou ik van die posts vol kletspraatjes, heerlijk om te lezen vind ik het. Maar  toen ik -na d'r weer 'ns eentje gelezen te hebben- op mijn eigen blog keek viel me op dat ik zoiets nooit doe (oké m'n 'merry-christmas'- en 'happy-new-year'-posts vormen hier een-soort-van-uitzondering), schrijven over niks en alles. dus... 
Vandaag schrijf ik, gewoon over van-alles-en-nog-wat. 
(dus als je geen zin hebt om te lezen zou ik je de "read more" knop afraden. ook al spreekt "read more" ook al wel voor zich, dat het iets met 'lezen' te maken heeft)

But let's be honest, het is nogal moeilijk tot kinda impossible om écht over niks-noppes-nada-njet te schrijven, van-alles-en-nog-wat komt dan ook meer in de buurt. 'van-alles-en-nog-wat', ofterwijl, ik ga mijn hoofd legen op papier ehh, nee.. op het scherm. Om zegmaar te beginnen heb ik alvast drie woorden: studiedag. efteling. vandaag (nouja, nu ik dit schrijf 'morgen' maar nu je dit leest dus vandaag). oh, en 'n vierde: omgikheberzoveelzininwhaaaexcitementhiero! Op dit moment houden deze vier woorden 98.45% (dit is een heel precies berekend percentage, zoals je natuurlijk al wel had verwacht van deze gymnasiast) van mijn gedachtes in beslag. De Efteling is magisch, en het is gewoon al veel te lang gelden dat ik er ben geweest. Wel is er duidelijk íéts tegen ons, want de Winterefteling is letterlijk 4 dagen geleden afgelopen... balen. De Efteling betekent wel een platzakke Arjanne. maar! misschien heb ik een baantje gevonden. Na dit gesprek te hebben gehad met mijn scherm ga ik een motivatie mailen. *duim duim* Dit heeft nog 1.55% van mijn gedachtes om in te verschijnen, maar deze 1.55% wordt ook in beslag genomen door aankomend weekend. Ik ga een hardloopwedstrijd (noem je dat zo? is het niet gewoon 'een loop'. "hallo ik ben arjanne en ik ga een loop lopen," dat klinkt echt totaal niet....) van 10 mijl (=16k) lopen... Zin heb ik zeker, maar spannend is het toch ook wel, "zestien kilometer", dat is echt lang rennen!

Allemaal-leuke-dingen-waar-ik-naar-vooruitkijk, zo had ik dit artikel ook kunnen noemen. Zoals je leest veel dingen, en weinig ruimte in mijn hoofd, want dingen zoals "school" en "rust" moeten ook nog een plekje krijgen. School wurmt zich er -natuurlijk...- wel tussen, maar die rust is soms moeilijk te vinden, de rust in mijn hoofd. Maar wanneer gij zoekt zult gij vinden, niet? 
Dus een goal: die rust vinden. Misschien eindigt m'n zoektocht bij "art before breakfast", waar ik hier al over vertelde, iets anders uit de Flow (er staan vaak echt-best-wel-interessante-artikelen over  mindfullnes en 'leven in het nu' enzo in) of yoga, dat wil ik al best lang eens proberen, wie weet!

Ik heb het idee dat ik op dit moment m'n hoofd aan het legen ben, alsof het een prullenbak is, en dan heb ik nu nog het laatste propje dat erin zit. De layout van mijn blog. Helemaal onderop in die grote prullenbak, lang geleden gooide ik het erin, en het houdt me al lang bezig. Ik wil een wat meer professionele uitstraling (ofzo), maar het toch persoonlijk houden en dat het niet een site wordt, maar gewoon een 'blog' blijft... denkdenkdenk.

________________
Wel een beetje raar, zo'n artikel zonder dat ik eigenlijk iets te laten zien heb. Maar ook wel fijn, vond ik. So... lemmeknowwhatyouthinkaboutthis...

Byeeee!
ARJANNE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

 1. Hihi leuk toch, een keer gewoon schrijven wat in je opkomt. Veel plezier in de Efteling! Ik hoop dat het weer daar iets beter is, hier regent het pijpenstelen.

  ReplyDelete
 2. Yay! De Efteling! Hopelijk heb je daar mooier weer dan ik hier. Hoewel... met regen is het rustiger en hoef je niet zo lang in de rij te staan.
  16 km vind ik trouwens echt lang. Succes! :)

  ReplyDelete
 3. Zo fijn dat je naar de efteling gaat/bent geweest en dat kopje is echt heel erg schattig :)

  ReplyDelete
 4. Je schrijft zo heerlijk! Ik hoop dat je nog een beetje goed weer hebt gehad in de Efteling (en dat het heeeeel leuk was natuurlijk, maar daar twijfel ik niet aan ;)) Liefss!

  ReplyDelete
 5. ik hou wel van spontane blogs:)

  ReplyDelete
 6. Oh, ik vind dit artikeltje echt onwijs leuk. Voelt alsof ik zojuist een kijkje in je hoofd heb mogen nemen, heerlijk

  ReplyDelete
 7. Wat een leuke mok! En heerlijk he, een van alles en nog wat artikel schrijven. Dan kan je echt even je hoofd leegmaken.

  ReplyDelete
 8. Ik vind het altijd heel fijn om gewoon een berichtje over "niet-iets" te lezen. Was het leuk in de Efteling? druk? O en 16k is inderdaad best ver, ik denk dat ik helemaal dood zou zijn. Ik heb in de kerstvakantie voor het eerst een soort van hardloopwedstrijd van 9,5k gelopen maar dat vond ik al echt heel zwaar (wel heel leuk). Maar ik bedoel alvast succes dus, gaat vast lukken!
  liefs. Jonne

  ReplyDelete
 9. Wooow ik ben zo benieuwd hoe je hardloopwedstrijd gegaan is!!! Ik mag me voor een tijdje niet meer in mijn sportklere hijsen, want ik zit met een blessure aan mijn linkerkuit (jij als professional, weet jij misschien door wat het komt?) En omg Efteling, leuk leuk leuk!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha ik ben dus echt geen professional, dus ik zou het echt niet weten... Wel echt balen dat je nu niet kunt rennen!

   Delete
 10. Je hebt inderdaad gelijk, zulke klets praat artikeltjes zijn zo leuk om te lezen! Meestal omdat het gewoon eventjes nergens om gaat, maar meestal om leuke en positieve dingen. Veel succes met je 16 km 'loop'!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...