Wednesday, 30 March 2016

ARJANNE'S (PAASEI-)TRUFFEL-BONBON-GEVALLETJES


Eh tja..... ik weet dus niet echt hoe ik ze moet noemen, maarja ze zijn gwn jummy dus dan maarkt de naam niet heel erg uit, right? In het artikel van de paascake gaf ik al een subtiele hint naar deze choco-bommetjes, je maakt ze namelijk van verkruimelde cake (en mocht ik die nou net over hebben na die cake). En ja, ik weet dat pasen al voorbij is en dat ze best wel op paaseitjes lijken en zo, maar als het niet net pasen was geweest en er niet 'paasei' in de titel zat, dan waren het gewoon truffel-bonbon-gevalletjes geweest. Die je op iedere dag van het jaar zou kunnen maken en eten. (so let's do that then!)_________________________
HET RECEPT:
_________________________
Dit is het recept voor als je een hele cake gebruikt. Als je restjes gebruikt kan je je cake wegen en de hoeveelheid chocola omrekenen.  Het is een heel easy recept en erg aanpasbaar! 


 • 1 chocoladecake (die bakken we natuurlijk zelf! in dit artikel staat ook het recept voor een basis chocolade cake) 
 • 300 gr pure chocola (hou je niet van puur? (ik ook niet! maaaar )je proeft niet niet heel erg hoor, maar doe anders 50/50, 50% puur, 50% melk. of 3/4 puur en 1/4 melk)
 • voor de decoratie: melkchocola, witte chocola, van die zilveren balletjes, hagelslag ( en al het andere dat je kan vinden om op je bonbons te mikken)

1) verkruimel de cake zo fijn mogelijk in de keukenmachine 2) smelt de pure chocola au bain-marie of in de magnetron, werkt ook heel goed. 3) schenk de gesmolten chocola over de cakekruimels en maal tot een egale massa 4) dek de kom af met plastic folie en zet hem 20 minuten in de koelkast 5) rol balletjes ter grootte en vorm van een walnoot van je 'deeg' en leg ze op een bakplaat (of iets dat wél in de koelkast past...) en zet ze nog voor ongeveer 30 minuten in de koelkast en smelt (weer, au bain-marie of magnetron)  ondertussen de chocola die je als 'decoratie' wilt gaan gebruiken 6) nu komt het leukste! Doop de balletjes in de chocola (hiervoor kan het handig zijn even een stokje in de balletjes te steken zodat je ze normaal vast kan houden) en decoreer ze daarna verder met (een andere kleur) choc, hagelslag, zilveren balletjes of .... versierd? Leg ze in een mini-cupcake vormpje. 7) nog even in de koelkast & klaaaaaarrr!! 

note: bewaren in de koelkast Kan Erg Handig Zijn. OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: 
________________________________
Ik had na m'n paascake dus allemaal chococake over en ik dacht: daar gaan we nog iets leuks mee doen. Ik vond wat recepten voor cakepops van verkruimelde cake, mixte ze een beetje door elkaar en ging aan de slag. Opeens bedacht ik me dat het natuurlijk pasen was dus werden het eitjes. En het stokje liet ik weg. En ik besloot ze leuk te versieren. Arjanne's (paasei-)truffel-bonbon-gevalletjes waren ontstaan.

Wanneer je 'deeg'/bolletjes in de koelkast staan gebeuren er wonderen geloof me. Nadat ik het 'beslag' had gemaakt had ik zoiets van omg-dit-lijkt-nergens-op-help-dit-gaat-nooit-lukken. 20 minuten in de koelkast later had ik alweer hoop ;)

* * * 
't is wel een fanceh snack voor bij je British Afternoon Tea, niet? 

ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 comments:

 1. Wat tof dat ze zijn gemaakt van restjes cake! Nog nooit van gehoord, maar het ziet er heeeeel goed uit.

  ReplyDelete
 2. Ziet er super lekker uit! Good job.

  ReplyDelete
 3. Dit ziet er erg goed, heel erg goed zelfs.

  ReplyDelete
 4. Ze zien er zo lekker uit wow

  ReplyDelete
 5. Toen ik ooit ook eens cakepops had gemaakt was ik ook vo-lle-dig in paniek toen ik ze nog niet in de koelkast had laten staan, haha. Misschien moet ik dit maar eens proberen in plaats van die cake pops, want da's zoveel gedoe met dat stokje.. Ziet er lekker uit, jum! Yay voor voedsel recyclage, hehe

  ReplyDelete
 6. Oh, het ziet er echt jummie uit! Wauw! :)

  ReplyDelete
 7. Met je lekkere receptjes zorg je er altijd al voor dat ik megaveel trek krijg, maar dit is niet te beschrijven. DIT LIJKT ME ZO LEKKER! Ik bedoel, cake en chocola?! :) Ik denk dat ik dit receptje wel meer dan eens zal maken, hihi. Liefs

  ReplyDelete
 8. Oh mi gaddo Arjanne.... Dit ziet er inderdaad echt heel fancy, English afternoon tea-erig uit!! En ik heb nooit geweten dat er cake / bonbon / iets ook nog goed voor het milieu kan zijn, want je gooit ten slotte niks weg :) :) (perfecte reden om deze te maken!)

  ReplyDelete
 9. hmm! ze zien er heerlijk uit.
  zou je er eentje willen opsturen? haha :)

  liefs

  ReplyDelete
 10. Ziet er echt jammie uit!!

  ReplyDelete
 11. Wat ben je toch een bakheldin Arjanne! Hóe jummie ziet dit eruit!! En ze zijn niet zo groot dus kun je er gelijk een heleboel naar binnen werken (haha oeps heb je mij weer). En echt superfanceh voor de Afternoon Tea haha (maar niet alleen dan) (oké ik stop weer) Liefs!

  ReplyDelete
 12. Mmmh ziet er zo lekker uit. Ik krijg er echt honger van haha. :)

  ReplyDelete
 13. Dat ziet er zó mooi uit! Net of het uit zo een hele luxe bakkerswinkel komt. Ik ga dit zeker proberen als ik tijd heb. Ik heb al verschillende recepten van jou geprobeerd en ze waren allemaal erg lekker.

  ReplyDelete
 14. Jummie! Ziet er oooverheerlijk uit!
  xxx

  ReplyDelete
 15. Aaah ze zien er super schattig uit!

  ReplyDelete
 16. aah dit lijkt me zo lekker! En het is eigenlijk wel handig om te maken!

  ReplyDelete
 17. Wauw-factor 100. Doe jij ook nog wel eens wat anders dan lekkere dingen bakken haha.

  ReplyDelete
 18. ziet er heerlijk uit! ik vind trouwens dat je echt goede food foto's kan maken!!

  ReplyDelete
 19. ziet er heerlijk uit! ik vind trouwens dat je echt goede food foto's kan maken!!

  ReplyDelete
 20. Prachtige foto's! Ze zien er superlekker uit!

  ReplyDelete
 21. Oh wat lekker en vrolijk ziet dat eruit!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...