Tuesday, 15 March 2016

blueblue 
adjective (COLOR)
1. the colour of the sky without clouds on a bright day, or a darker or lighter type of this. 

Ik hou van mooie dingen. Vroeger verzamelde ik continu van alles en nog wat, overal en nergens vandaan. Gewoon van die dingen waar je eigenlijk niks aan hebt, maar die wel gewoon leuk of mooi zijn. Van die dingen waarvan je je (wanneer je in de winkel staat en twijfelt of je ze wel of niet moet kopen) afvraagt waarvoor je ze in wie-dan-ook's naam nodig zou hebben, maar die wel heel leuk zijn, eigenlijk. Maar ook gewoon alledaagse dingen, die soms ook heel mooi kunnen zijn. Wanneer je ze mooi neerlegt, of op een bepaalde manier sorteert kunnen ze er opeens veel specialer uitzien. Waneer je ze op kleur sorteert, bijvoorbeeld. 

and a few seconds later i found myself running through the whole house, searching for everything blue. 

Maar waarom dan blauw? gewoon omdat ik blauw heel mooi vind, eigenlijk. Een vrolijke kleur,  bijvoorbeeld lucht-zonder-wolken-op-een-zonnige-dag-blauw (zoals de lucht de afgelopen dagen was dus. Even een klein feestje om te vieren dat het zulk lekker weer is/was: hoera!), wie wordt daar nou niet blij van? (waarom "being blue" dan "feeling or showing sadness" betekent is me dan weer een raadsel. Groen zien van jaloezie, okay, maar blauw zien van verdriet? misschien omdat water als blauw gezien wordt en verdriet dus tranen dus water?) Volgens allerlei studies hebben kleuren ook effect om mensen. Blauw geeft kalmte. Die begrijp ik wel, blauw heeft een soort rust in zich.ARJANNE 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 comments:

 1. Dit is zoooo leuk, echt waar!

  ReplyDelete
 2. Oooh dit is zo fijn om naar te kijken! Ik hou echt enorm van de kleur blauw! :)

  ReplyDelete
 3. Kei leuk, ik zie je al door je huis rondlopen op zoek naar blauwe dingen, mooie compositie ook hoe je de spullen gelegd heb. :)

  ReplyDelete
 4. Ah, zo mooi! Ik hou ook echt van blauw <3

  ReplyDelete
 5. Ik houuuuu van blauw! Misschien wel mijn favo kleurtje, naast roze, en groen, en ... Wonder is trouwens echt een mooi boek!

  ReplyDelete
 6. Wat een origineel en creatief artikel! Heel gave foto's en tekst<3

  ReplyDelete
 7. ooh, ik hou ook van blauw! Superleuk dat je dit hebt gemaakt, zo'n fotogenieke dingetjes ook. Liefs!

  ReplyDelete
 8. Dit is zo leuk én origineel én creatief én mooi!

  ReplyDelete
 9. Haha ik moest zo lachen om dat zinnetje dat je dan het hele huis door ging rennen. Dat heb ik namelijk ook vaak als ik opeens iets bedenk voor een foto. Bijvoorbeeld gisteren. Ik had een bananenbrood/cake gebakken en wilde een lente-achtig plantje erbij. Eerst het hele huis door op zoek naar een plantje, dan op m'n sokken door de tuin, tot ik het perfecte plantje had gevonden. Oké, lang verhaal kort: leuk artikel! :)

  ReplyDelete
 10. Mooi artikel en prachtig verwoord! Heel leuk om te lezen (en ja, blauw is ook gewoon heel tof!).

  ReplyDelete
 11. Haha, dat je het hele huis door gaat rennen herken ik wel! Dat had ik vorige week nog toen ik een foto wilde maken. Ik vind dit artikel trouwens wel heel erg tof verzonnen. Het is ook gewoon onwijs leuk om naar die foto te kijken. Leuk gedaan! :D

  ReplyDelete
 12. Wat leukk! Blauw is ook een van mijn favo kleuren dus ik kan me hier helemaal in verplaatsen haha.

  ReplyDelete
 13. Superleuk artikeltje Arjanne! Heel origineel en creatief. Blauw is inderdaad een mooie kleur en dan vooral zo blauw als de lucht de afgelopen dagen :) yay. Liefs

  ReplyDelete
 14. Dit is echt super leuk Arjanne!! (ook tof voor een serie *hint**hint*). En had je nou heel toevallig blauwe sokken aan of ze toch stiekem voor de foto aangetrokken? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi 't was toeval dat ook m'n outfit die dag helemaal in het kleurenpalet paste :) Over een serietje had ik ook al nagedacht ja....

   Delete
 15. Ik ben ook gek op de kleur blauw, mooie foto's heb je gemaakt! <3

  ReplyDelete
 16. Ik verzamelde vroeger ook van alles en nu nog eigenlijk. Ook een leuke hobby dus ;)

  ReplyDelete
 17. Die foto's zijn (zoals wel vaker) echt awesome!

  ReplyDelete
 18. Ik dacht dat dat was omdat in de film 'Inside out' het figuurtje Sadness blauw van kleur is.... Maar ja... waar dat dan weer op gebaseerd is. Ziet er mooi uit meid ;)

  ReplyDelete
 19. Zelfs je sokjes/kousen matchen, haha, hoe schattig. En ja, nu je het zegt, waarom wordt dat altijd geassocieerd met verdriet, kalmte vind ik beter, je hebt gelijk!

  ReplyDelete
 20. Wat een super leuk artikeltje! (Op mijn verjaardag hehe). Blauw is ook mijn favoriete leur denk ik :) en rood en zomergeel en lichtgroen...

  ReplyDelete
 21. Vroeger moest ik echt niets van blauw hebben. Ik vond het een verschrikkelijke kleur. Tegenwoordig kan ik het wel weer waarderen :)

  ReplyDelete
 22. Ziet er geweldig uit!! En wat een gave layout heeft je blog! :D
  xxx

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...