Pagina's

Sunday, 27 March 2016

HAPPY EASTER CAKE


FIJNE PASEN ALLEMAAAAAL! 
Pasen is leuk. Lekker uitgebreid brunchen/ontbijten, eitjes zoeken, de lente komt en een goed excuus om 'ns lekker de keuken in te duiken voor een baksessie in paas-thema. Gister bakte ik een happy-easter-cake (waar de autocorrectie dan weer lekker happy-raster-cake van maakt... grr..), met een leuk konijntje erin (want dat is wel paas-achtig toch?)




__________________
HET RECEPT
__________________

Je bakt voor de happy-easter-cake eigenlijk 2x een cake. Eerst bak je een cake waar je het figuurtje uitsteekt, dan een tweede cake, waar de figuurtjes in komen te zitten. Ik ben gegaan voor een chocolade-konijntje en een vanile (aka. normale) cake eromheen. Dus wat je doet is:

1. bak een chocolade cake:
  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • flink wat cacao poeder (als je van chocola houdt, ander gewoon wat minder)
  • 4 eieren
  • snufje zout
1) verwarm de over voor op 175˚C 2) Mix de boter, suiker en het zout in een kom tot het een bleek en luchtig geheel is 3) voeg de eieren één voor één toe. Schraap tussendoor de niet-opgenomen ingrediënten met een pannelikker van de rand van de kom 4) voeg nu ook het zelfrijzend bakmeel toe en wanneer deze goed vermengd is de cacao. Klop nog even op de hoogste stand tot alles goed vermengd is. 5) doe het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm en bak de cake in 60 minuten  in de oven gaar.

2. ondertussen kun je alvast het beslag voor de 'tweede cake' gaan maken. Dit is precies hetzelfde, alleen dan vervang je het cacao poeder door 8 gram vanillesuiker:
  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • snufje zout
1) Mix de boter, suiker en het zout in een kom tot het een bleek en luchtig geheel is 2) voeg de eieren één voor één toe. Schraap tussendoor de niet-opgenomen ingrediënten met een pannelikker van de rand van de kom 3) voeg nu ook het zelfrijzend bakmeel toe en  klop nog even op de hoogste stand tot alles goed vermengd is. 

3. easy-peasy. Wanneer je chocolade cake gebakken & afgekoeld is, snij je hem in plakken en steek je uit elk plakje een figuur. Vet en bebloem de cakevorm en spreid een dun laagje beslag uit over de bodem, waarin je de uitgestoken konijntjes in een rij zet. Als je ze in een rij in het bakblik zet, is het belangrijk dat ze strak zitten (hierdoor zullen ze niet snel naar boven drijven. je hebt dus de hele lengte van de cake nodig!). Doe nu de rest van het beslag in de vorm, naast & op je rij konijntjes. Nu is het belangrijk dat het genoeg beslag op je rij konijntjes zit, ook weer zodat ze niet naar boven zullen drijven. Bak de cake weer op 175˚C in de oven gaar, maar nu zal je genoeg hebben aan 50 minuten. 

4. laten afkoelen en OMNOMNOMNOMNOM!!







OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: 
________________________________
Als je het nog niet helemaal begrijpt kun je altijd nog even hier voor foto's van "tussendoor", ik weet niet of ik alles had gesnapt als iemand het zo aan mij had verteld zonder foto's :) Je hebt natuurlijk nog een hoop chocolade cake over, die je lekker kan opeten, je maakt er cake pops van of cake-pops-in-paaseivorm-zonder-stokje-tja-een-soort-bonbons-eigenlijk.... aka. un création de la arjanne, about which i'll post something very very soon... (jaja, een cliffhanger...)

ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 comments:

  1. Wow, fancy!! Ik vroeg me al af hoe je zo'n leuk figuurtje in hemelsnaam (ha, pasen, woordgrap. okay niet grappig, i know.) in mooi een een cakeje krijgt! En het ziet er inderdaad echt lekker uit, hoewel ik net alleen iets te veel paasontbijt achter de kiezen heb.... Oeps.

    ReplyDelete
  2. Dit is echt een superleuk recept! Wat schattig met dat konijntje!
    xxx

    ReplyDelete
  3. Oeh jummy, dat wil ik ook nog wel eens proberen

    ReplyDelete
  4. Ooh, wat een geweldige cake! Vrolijk Pasen nog!

    ReplyDelete
  5. Wauw super leuk! Ook goed uitgelegd want ik begrijp het haha.

    ReplyDelete
  6. Ik vroeg me al af hoe je het voor elkaar had gekregen met dat konijntje. hoe tof?! Ga ik zeker onthouden en misschien ook eens proberen met andere dingetjes, hihi. Vrolijk Pasen!

    ReplyDelete
  7. Oh, die ziet er echt zoooooooo lekker uit! Wauw! Nog een heel fijn Pasen, en geniet van die lekkere cake! :) X

    ReplyDelete
  8. Waahh wat lekker zeg! Echt heel leuk, dat konijntje in de cake!<3

    ReplyDelete
  9. Zo cute met dat kleintje (ik bedoel konijntje) (leuk he, autocorrectie)

    ReplyDelete
  10. Aah zo cute! Ik ben echt verliefd op je blog, hij is zo mooi!

    Xx

    ReplyDelete
  11. Ahw, super leuk zo'n cake met een konijntje! Nog een fijne Tweede Paasdag :)

    ReplyDelete
  12. Dit ziet er echt ontzettend tof uit. Ik vroeg me altijd al af hoe je zoiets moest maken haha. En als ik dit zo lees, kan ik het zelfs (feestje!). En die cliffhanger maakt me wel nieuwsgierig hoor, hihi ;) Liefs

    ReplyDelete
  13. Wat ziet dit er leuk én lekker uit zeg! <3

    ReplyDelete
  14. Hoe schattig is deze cake nu niet?! Arjanne je zou beter een kookboek schrijven met al die heerlijke receptjes van jou! :)

    ReplyDelete
  15. Wat een mooie foto's weer! De cake ziet er heerlijk uit, en ook erg leuk zo met dat konijntje haha. Tof gedaan. :) Ik heb vandaag trouwens een stukje over jouw blog geschreven in een artikel van mij, so you know. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dankje! :) Wat leuk dat je me noemde! ik voel me helemaal vereerd, hihi :)

      Delete
  16. Cute! Bijna zonde om het op te eten, maar ja, tijdens Pasen is het allowed om schattige konijntjes op te eten, right? En stiekem daarna ook nog wel ;)

    ReplyDelete
  17. Wauw, die is echt heel goed gelukt. Ziet er fantastisch en vooral lekker uit.

    ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...