Saturday, 5 March 2016

LET'S CREATE AN URBAN JUNGLE


Een-plantje-hier-en-een-plantje-daar... Het maakt een kamer gewoon zó veel levendiger en frisser en  wie wordt er nou niet blij als tie een kamer vol leuke plantjes ziet? Dus volgensmij zegt niemand nee tegen een beetje planten-inspiratie (plantspiration! he he.), want plants are friends!


Op mijn whishlist-of-plants staat een gatenplant aka monstera deliciosa heel hoog. want ze zijn giant. en dat is leuk (en die bladeren, hoe mooi??). Ook wil ik al zo'n honderdvijfentachtigduizend jaar wat hangplantjes kopen om op te hangen (duh arjanne. natuurlijk hang je hangplantjes op. nou, weetje dat hoeft eigenlijk niet perse. met "hangplantje" bedoel ik eigenlijk zo eentje waarvan de bladeren zegmaar van nature (dus niet door water-tekort) hangen. Die kan je ook gewoon ergens neerzetten, right?), want hoe leuk ziet dát eruit!? En al sinds Britt's herbarium-artikeltje wil ik ook eens proberen om mooie bladeren en bloemen te drogen. En dan misschien in 'n schilderijtje ophangen (tussen 2 glasplanten, weetjewel...) en ohh... cacti in iets-anders-dan-een-saai-wit-potje (een papieren zak, theekopje, blikje, herbarium, noem-maar-op) zetten, óók nog leuk om te doen... 't laatste wat me plant-related tof lijkt is die spring-vibes een beetje aanwakkeren (want men, ik ben zó klaar met de pogingen van het weer om toch nog een winter te creeëren (natte sneeuw, de kou, de regen etc), het mag wel weer lente worden..) door een dosis (wilde) bloemen door m'n hele kamer te verspreiden, daar wordt je toch blij van??

* * * 
Maar ja, voordat ik aan missie-ver(drie)dubbel-het-aantal-planten-in-mijn-kamer begin, i may as well just try to keep the greenies which are right now in my room alive.... 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

 1. Geweldige planten inspo!! Ik vind ze wel leuk, maar zij mij niet denk ik zo. Ik laat ze allemaal dood gaan, dus vandaar, i guess.

  ReplyDelete
 2. Geweldige planten inspo!! Ik vind ze wel leuk, maar zij mij niet denk ik zo. Ik laat ze allemaal dood gaan, dus vandaar, i guess.

  ReplyDelete
 3. Ik vind planten zo mooi! Die inspiratie foto's zijn ook echt prachtig. Op mijn studentenkamertje heb ik nu een aantal kruiden plantjes die ik in leven probeer te houden. Praktisch en pretty :) Toch wil ik het liefst nog een aantal grote planten!

  ReplyDelete
 4. Ik vul mijn huis ook het liefste vol met planten. Ik heb een monstera gehad. Helaas heb ik deze weg moeten doen omdat hij onhandelbaar werd. De luchtwortels en takken groeide alle kanten op. Het was geen mooi geheel. Toch heb ik een beetje spijt van.

  ReplyDelete
 5. Planten zijn zo leuk he, hihi. Heerlijke inspiratie. Enne, bedankt voor de herinnering om mijn cacti eens water te geven. Hoe lang was het ook al weer geleden... Oeps, haha. Liefs

  ReplyDelete
 6. Oh, zo'n toffe foto's! Ik wil ooit ook wel eens een herbarium maken, maar dat gaat nu gewoon niet door het slechte weer urgh.

  ReplyDelete
 7. Al deze foto's: WAUW!! Ik wou dat mijn kamer er zo uit zag haha. Ik ben ook dol op planten alleen ik vergeet ze altijd water te geven. Oeps.

  ReplyDelete
 8. Wauw! Wat een gave inspiratie foto's!

  ReplyDelete
 9. Super fijne inspiratiefoto's! ♥ Liefde voor planten. Ik wil er ook veeel in mijn nieuwe kamer, maar ik weet niet of dat zo'n goed plan is, aangezien ze ook nog levend moeten blijven inderdaad :'). Ik heb er zelfs al moeite mee mijn cactussen te verzorgen en die hebben bijna geen water nodig.. Oeps.

  ReplyDelete
 10. Woah, dat herbarium artikeltje (hoe oud is dat al ondertussen, haha) Ik wil ook meer plantjes op mijn kamertje. ♥ Maar ik heb een veel te mini kamer en dingen omhoog hangen is ook geen optie. Misschien als ik een mini monstera vind, dan wel. ( : En begin nu alvast met bloemetjes drogen, dan heb je tegen de zomer een hele leuke verzameling, hihi.

  ReplyDelete
 11. Planten maken een interieur! Ik vind een interieur zonder platen heel saai! Mijn cactussen zijn nog steeds niet dood dus ik vind dat ik mijzelf nu wel cactus mama mag noemen ;)

  ReplyDelete
 12. Geweldig artikel dit, aaaah! <3 Je kunt niet genoeg plantspiration hebben, nee, echt niet, nooit. Ik de laatste tijd maar tegen mezelf zeggen; hier moet het bij blijven Anne, 9 plantjes, kom op, da's wel genoeg hè. NEENEE, mooi niet, na dit artikel en de leukste foto's om bij weg te zwijmelen weet ik het zeker; ik wil nog een paar plantjes! (Ik weet zo niet meer dan een paar aparte cactusjes misschien EN JA HET LIEFST EEN MONSTERA want oh die zijn me toch mooi en groot!!)

  ReplyDelete
 13. Dit is gewoon de ultieme pinterestdroomkamer. Al die plantjes, ze geven zo een leuk sfeertje, maar het is zoals je zegt als je al die plantjes moet verzorgen... bijna onmogelijk. Bij mij zullen er meer dode planten zijn dan levende. :)

  ReplyDelete
 14. Haha, dit zijn gewoon mijn toekomstplannen, later, later... Ik heb nu een plantje op mijn kamer en daar gaat het soms niet zo goed mee, maar ik vraag wel een automatische-watergever-machine (?) voor mijn verjaardag ofzo. En mij maakt het soort plant niet heel veel uit. Liefs groot en felgroen denk ik. Succes met de plantjes!

  ReplyDelete
 15. Haha precies wat je zegt. Ik vind heel veel planten prachtig, maar ik kan degene die nu op mijn kamer staat al niet in leven houden. Al denk ik wel dat je er eerder aan wordt herinnert als je kamer vol staat met planten

  ReplyDelete
 16. Super mooi al die plantjes bij elkaar <3 !!! Trouwens je kan echt mooi tekenen! Heb even naar je categorie "Draw, Sketch..." gekeken!!!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...