Tuesday, 1 March 2016

ONTBIJTMUFFINS
Als we dan weer naar school gaan, start ik wel lekker elke morgen met een feestje als ontbijt. aka ontbijtmuffins. Ik wilde ze al 'n tijdje proberen, want ze zagen d'r zo lekker uit! (en tja, ik heb een zwak voor mooie food-foto's) Maar huh? een muffin als ontbijt? Tja, ze vullen best wel én dit zijn niet zomaar 'muffins', neenee, ze zijn gezond! Een gezonde en heerlijke muffin. ik ben blij.

______________________

HET RECEPT
______________________
voor ongeveer 10 muffins
 • 100 gram havermout
 • 1 tl wijnsteenbakpoeder
 • 2 rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 2 tl kaneel
 • 2 tl vanillepoeder 
 • snufje zout
 • 100 g zwarte gedroogde moerbeien, bosbessen, appel of iets anders
It's very easypeasy: 1) verwarm de oven voor op 180˚C 2) doe alles behalve je moerbeien/bosbessen/appel/iets anders in de blender (of keukenmachine of .... ) en mix tot een glad beslag 3) voeg nu de moerbeien/bosbessen/appel/iets anders toe en roer ze erdoor 4) verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze 30 minuten in de oven (kijk af en toe even of ze niet te donker worden) 5) eeeeen klaar! 


OMNOMNOMNOMNOM-FACTOR: 
__________________________________

Maar als tussendoortje zijn ze ofcourse ook YUMMY (ik bedoel, check de omnomnomnomnom-factor... ding! ding! ding! ding! 4 sterren! ) Even kijken, heb ik nog een grappig verhaal over hoe er iets gigantisch mis gaat terwijl ik dit bakte? Ehhm... wow. ik heb gewoon geen verhaal. Het ging gewoon heel smooth allemaal... hoera! 8e wereldwonder! bel de krant! Nee serieus, meestal gaat d'r wel íéts fout, maar deze keer slaagde ik d'r zelfs ik de keukenmachine normaal te gebruiken. De vorige keer dat ik dat ding aanraakte zat de hele keuken onder het beslag. (okay. ik overdrijf. maar je weet wat ik bedoel.) No offense keukenmachientje, maar sindsdien vond ik je nogal eng. (ik had echt geen idee want ik fout deed dus tja. best creepy dat keuken er een paar seconden later heel wat viezer uit zag) Nou, ik kan echt een boek schrijven met 1001-dingen-die-mis-kunnen-gaan-tijdens-het-bakken, gewoon puur uit ervaring, hihi. Maar ach, ondanks al die dingen staat d'r meestal uiteindelijk wel gewoon iets heerlijks op tafel :)

ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 comments:

 1. Nomnomnomnom wat is dit lekker zeg! Maar ehmm wat is wijnsteenbakpoeder precies? Kan het ook met gewone bakpoeder of is dat te ongezond? ;) Lijkt me onwijs lekker om een keertje te proberen! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het kan ook met gewoon bakpoeder, bakpoeder is namelijk niet ongezond of zo. Waarom rens kroes graag met wijnsteenbakpoeder bakt us me een raadsel...

   Delete
  2. haha, mij ook!! Het enige wat ik op het internet kon vinden is dat wijnsteenbakpoeder "natuurlijker" zou zijn dan bakpoeder...

   Delete
 2. Ohh, dit lijkt me zo lekker! Ik denk dat ik binnenkort een vegan variant hiervan ga maken, want ik vind het zo leuk om zulke ontbijtjes te maken. En wat heb je weer prachtige foto's gemaakt!

  ReplyDelete
 3. Ik word zo gelukkig van je foodposts! Maar doe maar luxe hoor, met je ontbijtmuffins haha. Nee geen grap, ze zien er heerlijk uit!!

  ReplyDelete
 4. HOE TOEVALLIG?! Ik heb deze ochtend ook ochtendmuffins gegeten en mijn recept lijkt echt weer hééééél veel op het jouwe. (Telepathie, ofzoiets geloof ik.) Hoe fotogeniek zijn je cakejes, ik wilde dat mijn cakejes er ook zo uitzagen, pff. (Ze zijn echt van die lelijke platte drolletjes, haha.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi onze telepatie is wel echt on fleek :) waren ze lekker??

   Delete
 5. AH JE MAAKT ALTIJD ZULKE PRACHTIGE FOTO'S!!! En oehhh, ontbijt/healthy muffins zijn zó lekker!!! <3

  ReplyDelete
 6. Ziet er echt heerlijk uit! -x-

  ReplyDelete
 7. Oeeh lijkt me heerlijk! X

  ReplyDelete
 8. Ik krijg hier echt honger van aaah. Het ziet er zozozo lekker uit, ik denk dat ik ze ook maar eens moet gaan maken ;) En je foto's zijn ook weer zo pretty! Liefs

  ReplyDelete
 9. Ontdek net pas je blog, maar wat ziet dit er heerlijk uit!! Dit recept ga ik onthouden!

  ReplyDelete
 10. Oh yes!! Ik zoek zoveel lekkere ontbijtjes, dus dit gaat hier gegarandeerd gebakken worden :))

  ReplyDelete
 11. Hmm, ze zien er echt zo lekker uit! Ik ga deze op mijn lijstje zetten zodat ik ze volgende week kan maken als ontspanning (na die grote presentatie voor een jury die ik moet doen... bluh) Xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oehh, dat klinkt spannend! Succes, ya can do it girl!! (en ze zijn zekers leuk als beloninkje erna! :)

   Delete
 12. Jou foto's zijn altijd zo perfect!!! Echt alles op je foto's ziet er zo fancy uit!! En dit ziet er echt super lekker uit!!

  ReplyDelete
 13. Wat lijkt dit me lekker zeg! Is weer eens wat anders dan een bakje yoghurt haha! x

  ReplyDelete
 14. Ooooh jummie, ik wil die muffins ook wel als ontbijt! En de foodfoto's zijn ook weer on point! Je verhaal over dat er altijd dingen misgaan is heel herkenbaar, ik ben zo'n kluns, maar misschien moet ik het gewoon nog wat vaker doen en dan gaat het hopelijk ook een keertje helemaal smooth ;)

  ReplyDelete
 15. Hmmm zo lekker!! En hahahaha, die laatste alinea, echt heel leuk geschreven (en ik zie het gelijk helemaal voor me: cake als een soort behangpatroontje aan de muur en Arjanne met een onschuldige blik voor de keukenmachine :) )

  ReplyDelete
  Replies
  1. En guess what? Ik heb ze vanochtend gemaakt! Klein beetje anders, want we hadden niet echt goeie muffinvormpjes, maar jij bent wel de inspiratiebron geweest voor wat er nu in mijn buikje zit! Hmmmm, zo lekker. Thanks for sharing!

   Delete
  2. Ahhh wat leuk!! Tof om te horen zeg! :)
   (ik heb trouwens gewoon vierkantjes van bakpapier geknipt, DIY muffinvormpjes zegmaar ;)

   Delete
 16. Ziet er heerlijk uit , misschien zelf ook maar eens proberen! Ik vind je foto's ook erg mooi geworden bij dit artikel

  ReplyDelete
 17. Ik heb het eindelijk geprobeerd, had ik maar eerder geweten dat dit zo goddelijk is!! Ik heb nog een pak havermout die op moet, dus dat gaat nu zeker lukken.

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...