Saturday, 23 April 2016

GREEN
green 
adjective (COLOR)
a ​colour between ​blue and ​yellow; of the ​colour of ​grass

Want Groen moet je doen hé (okay ik kon niet een artikel over de kleur groen te schrijven, zonder even te vermelden dat je groen dus moet doen). 


Weer een kleurenartikeltje! Dit keer over groen. Ik hou van groen, je zou denk ik wel kunnen zeggen dat het mijn lievelingskleur is. Vroeger hield ik vooral van de lichte tinten, zoals bijvoorbeld lime-groen, dat ligt tegen geel aan. Maar nu hou ik vooral van wat donkerdere tinten, zoals die van mijn koptelefoon (en 'hou ik niet meer zo van lime-groen', zegmaar ;) Green is ook de kleur van de natuur (toepasselijk! gister was het "dag van de aarde" toch?) en aaaaaal die cactusjes die ongetwijfeld in jouw kamer te vinden zijn (en zo niet dan adviseer ik u zich naar het tuincentrum te begeven om wat prikkelige vriendjes aan te schaffen).
Als we alle negatieve associaties met groen even wegdenken(gif, evil, slangen, disgust en ga zo maar door), is groen een vredige kleur en geeft het rust (als jullie gestrest zijn gaan jullie dus in het vervolg allemaal naar groene objecten en muren staren). Dit vind ik best logisch, omdat de natuur (vaak) ook vredig is en rust geeft. en ja de natuur is nogal groen. 
In China staat groen voor lang leven en voor Moslims symboliseert het wijsheid, inzicht en toewijding. Bij wijsheid en groen zag ik gelijk van die hele oude Enten (bomen uit LOTR) voor me, oud, wijs en groen, dat klopt dan wel haha. Groen doet mij behalve aan de natuur ook aan avontuur (in de nauur) denken, misschien vind ik het daarom wel zo'n heerlijke kleur, lekker adventurous. Okay, en nu gaat het in mijn hoofd zo: avontuur  zin in! op vakantie  het is vakantie!!  Jongens, het is V A K A N T I E → hoe heb ik dit hele artikeltje kunnen schijven zonder daar ook maar één woord over te reppen? → HOE?? Maar ja. *mini-nee-gewoon-een-groot-feestje-op-je-scherm* want het dus dus vakantie (hier... daar aan de andere kant van het scherm ook?)

* * * 

WAT IS JULLIE LIEVELINGSKLEUR? 

(of kunnen jullie gewoon allemaal lekker niet kiezen ;) 

ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

 1. Leuke collage weer :D Ik ben ook een grote groen-fanaat en dat is dan ook de kleur van mijn blog haha. Het kleur is echt gewoon zo positief en doet me inderdaad denken aan vakantie en reizen en avontuur. Geniet van je vakantie! Ik moet nog 2 maanden :(

  ReplyDelete
 2. Zoals altijd weer een leuke collage! Groen vind ik een super tof kleurtje!

  ReplyDelete
 3. Heerlijk artikeltje weer, ik vind deze serie zo tof!! De foto's hebben een soort analoog sfeertje, love it<3 Ik houd meer van blauw dan van groen, maar groene natuur vind ik prachtig! Fijne vakantie trouwens! (Ik moet nog twee dagen tot Koningsdag haha)

  ReplyDelete
 4. GROEN! Ik heb zo'n donker (olijf kleurige) groene jas. En ik ben er dol op. Maar mijn lievelingskleur is toch denk ik blauw.

  ReplyDelete
 5. Groen , heerlijk deze post weer. Je schrijft gewoon zo fijn het leest echt heerlijk! En we hebben eindelijk vakantie!

  ReplyDelete
 6. Wat een leuke post weer! Mijn lievelingskleuren zijn geel en groen.
  Nog een vraagje: waar heb je die koptelefoon gekocht?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hij is van Urbanears, echt een superfijne koptelefoon! Ze hebben 'm ook in allerlei leuke kleurtjes :)

   Delete
 7. Yay, wéér een kleuren blog! Ik ben echt een blauw-freak haha. Groen is dus niet mijn favoriete kleur, maar ga de kleur wel steeds mooier vinden. Wat je zegt, het is de kleur van de natuur en de natuur is prachtig! Toffe tekening trouwens. :D
  Fijne vakantie!

  ReplyDelete
 8. Yay, wéér een kleuren blog! Ik ben echt een blauw-freak haha. Groen is dus niet mijn favoriete kleur, maar ga de kleur wel steeds mooier vinden. Wat je zegt, het is de kleur van de natuur en de natuur is prachtig! Toffe tekening trouwens. :D
  Fijne vakantie!

  ReplyDelete
 9. Groen is zeker een heerlijke kleur, vooral het donkere naaldbos groen vind ik erg mooi. Het is buiten nu ook opeens heel groen en ja eindelijke vakantie!!

  ReplyDelete
 10. Weer zo'n leuk artikeltje :))

  ReplyDelete
 11. Aaah! Ik ben echt verliefd op jouw kleur-artikeltjes! Mijn lievelingskleur is blauw, maar groen is zo ontzettend mooi in de natuur! X

  ReplyDelete
 12. Oh wauw Arjanne, je nieuwe layout op je blog is zoo mooi! Ik had hem nooit eerder gezien op de laptop, oeps. Echt stom van me maar ik had het best druk met school. Maar het is zooo mooi!! En je logo is ook zo mooi! Heb je die zelf getekend? En groen is inderdaad een mooie kleur. Die achtergrond die je op je telefoon hebt, heb ik op m'n ipad hihi. Hoelang ben je trouwens bezig geweest om al die groene dingen te verzamelen?

  Ps je layout is zooooo mooi!! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje! <3 Jep, ik heb 'm getekend en toen ingescand!

   Delete
 13. Deze blogjes vind ik zo leuk, yay! Ik houd ook echt van groen, doet me altijd aan het bos denken en ik vind het bos heeel erg fijn, hihi. Oh, en aan cactusjes uiteraard, die hebben een speciaal plekje in m'n hart ;) Hele fijne vakantie! Liefs

  ReplyDelete
 14. Ik vind je kleurenartikeltjes zo ontzettend tof!! Groen is een mooie kleur. Doet me inderdaad denken aan de natuur en avontuur. <3

  ReplyDelete
 15. Je foto's zijn weeral zo mooi! Hoe doe je dat toch?! Ik ben zelfs meer voor de kleur (donker) geel (ik vond je geel artikeltje dan ook prettig) en retro blauw. Groen is zeker een rustige kleur. Voor mij is de vakantie helaas twee weken gelden gedaan... Maar voor jou een fijne vakantie gewenst met veel groen, groen, groen, avontuur, avontuur, avontuur!

  ReplyDelete
 16. wat een super leuk en sfeervol artikel!
  mooie foto's

  ReplyDelete
 17. super leuk dit! ik dacht even dat ik de enige was op deze aarde of wat het ook is die van donkergroen hield!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...