Wednesday, 27 April 2016

m'n eerste analoogjes!


Ik legde een tientje op de balie en ontving de envelop. Ik wist niet meer precies welke 36 foto's ik had gemaakt, dus ik stuiterend van nieuwsgierigheid op de fiets naar huis (ik had me even ingehouden om de envelop gelijk in de hema open te maken, dat leek me namelijk niet zo handig, in verband met onhandigheid en sowieso foto's laten vallen of andere dingen enzo ). Zouden ze allemaal overbelicht zijn? Vooral bij de eerste keren 'klikken' was ik hier doodsbenauwd voor... Of misschien wel allemaal bewogen... Thuis aangekomen scheurde ik de envelop open en mijn eerste analoogjes (waar de computer dan weer doodleuk 'knaloogjes' van maakt, nou eehhh niet helemaal dus) rolden naar buiten. Niet overbelicht, en maar één bewogen. #overwinning.



huh-hoe-heb-je-je-analoge-camera-gefotografeerd-met-ja-analoge-camera-zonder-dat-je-er-zelf-opstaat?? Hier zie je de Pentax, waar ik helemaal exciteer ook al een artikeltje over had geschreven. Maar toen ik een rolletje erin wou doen en 'm voor de laatste keer testte, deed de sluiter het niet meer goed. Toen kwam mijn vader aanzetten met een oude camera van hem, een Olympus, die alleen misschien niet helemaal lichtdicht zou zijn. Ik nam het risico, deed het rolletje erin (ehm, prutste het erin, ehhm.. liet het uiteindelijk mijn vader doen uit angst 'm compleet te vermorzelen) en begon met fotograferen. En hooooooraaaayyy, hij was lichtdicht ––> de foto's zijn gelukt!


Wat ik zo leuk vind aan analoge fotografie is ten eerste natuurlijk het sfeertje. Maar ook hoe je over elke foto wel tienduizend keer nadenkt voor je hem maakt. Zo maakte ik 2 foto's van het pannenkoeken-bakken. Met een DSLR in mijn hand waren dat er twintig keer zo veel geweest, terwijl de 2 foto's het bakken ook helemaal weergeven. Ook heb ik heel veel dagelijkse dingen gefotografeerd, die kunnen ook gewoon mooi zijn. Dan dacht ik hé, da's best mooi. Even m'n Olympus erbij pakken en het vastleggen! De camera is ook iets wat ik zo leuk vind. Al die knopjes, draaischijfjes en hendeltjes, zo veel avontuurlijker dan een normale camera :)

ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 comments:

 1. Inderdaad, die sfeer is echt geweldig! Superleuke foto's, die van jouw mama (?) aan tafel met een boek zou zo een foto van mijn mama kunnen zijn, haha. Liefs!

  ReplyDelete
 2. Echt een heel leuk artikel!! Ik hou van analoge camera's, ze zijn zo prachtig. Net als de foto's die je hebt gemaakt. Super gaaf!!

  ReplyDelete
 3. Super mooie foto´s zeg! Stiekem wil ik ook wel graag een analoge camera nu...

  ReplyDelete
 4. Wat een geweldige foto's Arjanne! Juist het alledaagse vind ik zo leuk haha. Ik ben benieuwd naar het volgende volgeschoten rolletje! ;) X

  ReplyDelete
 5. Leuk, een heel fijn sfeertje hebben ze

  ReplyDelete
 6. Leuke foto's heb je gemaakt!

  ReplyDelete
 7. Prachtige foto's, gewone dingetjes zijn inderdaad heel erg mooi!

  ReplyDelete
 8. Aah wauw, wat zijn ze goed gelukt allemaal! Vind het wel knap hoor, dat ze niet bewogen of overbelicht of iets dergelijks zijn, terwijl je het resultaat niet direct kunt zien. Juist wel gaaf om met zo'n analoge camera van die dagelijkse dingen vast te leggen. Ik wil er ook een!!
  X

  ReplyDelete
 9. Zo leuk Arjanne! Ik vind dat analoge sfeertje echt heel tof. En daarnaast zijn ze ook allemaal prachtig, gaaf vastgelegd zo de dagelijkse dingen. Ik ben nu al benieuwd naar je volgende foto's, hihi. Liefs!

  ReplyDelete
 10. Het zijn echt heeeeel leuke foto's, het is zo gezellig om naar te kijken! X

  ReplyDelete
 11. Wauw wat mooi joh! Love it!!

  ReplyDelete
 12. Zo gaaf! Ik wil ook een analoge camera hihi. Het sfeertje is inderdaad super mooi! Je foto's zijn mega goed gelukt voor de eerste keer!!

  ReplyDelete
 13. Wauw ze zijn echt leuk geworden! Toen ik mijn foto's ophaalde maakte ik ze buiten wel meteen open, wat niet zo handig was want het ging regenen, oeps.. Ik vind het echt leuk dat je van die dagelijkse dingen heb gefotografeerd. Het ziet er echt mooi uit!

  ReplyDelete
 14. Wat zijn ze goed gelukt! Ik heb afgelopen zaterdag mijn rolletje bij de hema afgeleverd dus hopelijk zijn ze er morgen, ik heb de foto's alleen een jaar geleden gemaakt dus heb echt geen idee wat er op staat en ik denk echt dat ze allemaal verpest zijn maar we zullen het zien haha.

  ReplyDelete
 15. Wat een mooie foto's heb je gemaakt, inderdaad echt een analoog sfeertje, heel mooi!

  ReplyDelete
 16. Echt héle vette foto's! Liefs

  ReplyDelete
 17. Aaah, echt super mega leuk!!! Ik hou echt heel erg van analoge foto's, en ik vind ze zijn heel goed gelukt! (Volgende keer laat ik ze ook maar afdrukken bij de Hema, want bij de Kruidvat zijn ze veel ingewikkelder met die dingen :)) En opeens word je heel bewust van wat je op de foto's wilt zetten he? Echt leuk!!

  ReplyDelete
 18. Robin Teunissen28 April 2016 at 20:51

  Zijn leuke foto's geworden!
  Klopt het dat ik Apeldoorn herken in je foto van de bibliotheek?
  En welk merk gebruik jij om je foto's in te scannen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi inderdaad!! Ik scan mijn foto's gewoon in op onze printer (eentje van Epson), niks bijzonders eigenlijk!

   Delete
 19. Sfeertje hoor! Vooral die dagelijkse dingen lijken inderdaad opeens zoveel leuker met een analoog fototoestel. Bijzonder ook om je te bedenken dat alle foto's vroeger er zo uitzagen, vind ik altijd.

  ReplyDelete
 20. Och heerlijk. Ik ga gewoon och zeggen door dat sfeertje die van de foto's afstraalt. LOV IT!

  ReplyDelete
 21. Supertof Arjanne, echt! Nu wil ik ook weer analoog gaan fotograferen :) X

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...