Sunday, 8 May 2016

let's bake.... a rainbowcakeeee


Je zult het vast al vaak ( ik in ieder geval wel heul vaak, van iedereen zegmaar) gehoord hebben maar wat een heerlijk weer. Iedereen haalt z'n melkflesjes uit de stap en neemt ze mee uit wandelen, fietsen, picknicken, zwemmen of doet pogingen ze te veranderen in flesjes chocomelk :) de hele wereld ziet er gewoon leuker uit gehuld in zonnestralen, dus ik ben helemaal blij. Behalve dan dat het vandaag -ik durf het bijna niet te zeggen...- mijn laatste vakantiedag is... Ik kijk liever terug op de leukigheid (ik heb echt veel uitgevoerd!) van vakantie dan vooruit naar het einde ervan dus laat ik dat dan maar doen. De eerste week spendeerde ik aan zee in een huisje en de tweede week reisde ik het halve land af (#overdrijvingsforthewin, ik ben in zwolle, amsterdam, utrecht (een meeting! Jaja, i'll tell someth 'bout that very soon) en woerden geweest. Nou. Tja. Best wat voor een weekje toch?). En tussendoor vond ik nog wat tijd om gewoon thuis te zijn ( &uit te puffen van school) en om een rainbowcake te bakken! YASSS.


_________________________
HET RECEPT
_________________________
DE CAKE:
 • 500 gram boter
 • 500 gram suiker
 • 10 eieren
 • 500 gram bloem
 • 2 zakjes vanille suiker
 • 5 tl bakpoeder
 • rode, gele en blauwe kleurstof 
HET GLAZUUR: 
 • 450 gram poedersuiker
 • 80 gram boter
 • 250 gram verse roomkaas, koud (monchou) 
KOOKGEREI:

 • drie (of meer, als je toevallig 6 taartvormen hebt liggen en een mega grote oven hebt he) taartvormen van 20cm doorsnee

eerst bak je de cakes

verwarm de oven voor op 160˚C en zorg dat je 3 bakplaten/roosters in de oven hebt zitten 2) Mix de boter en de suikers in een kom tot het een bleek en luchtig geheel is 3) voeg de eieren één voor één toe. Schraap tussendoor de niet-opgenomen ingrediënten met een pannelikker van de rand van de kom 4) voeg nu ook het bakpoeder en de bloem toe. Klop nog even op de hoogste stand tot alles goed vermengd is. 5) verdeel je beslag over 6 kommen en kleur ze allemaal een andere kleur met kleurstof (hiervoor heb je echt niet veel nodig, begin met een paar druppels en kijk of niet genoeg is om je beslag een mooie, volle kleur te geven, zo niet dan doe je er nog wat (druppel(s)) bij enzovoorts.) Groen, paars en oranje meng je met de primaire kleuren (#geldbesparings.) 6) doe het beslag van de onderste 3 kleuren in een beboterde en bebloemde taartvorm en bak de cakes in ongeveer 25 minuten in de oven gaar. Onze baktijden verschilde heel erg dus blijf erbij. Misschien zijn ze na 20 minuten al klaar, misschien duurt het een halfuur, misschien is de bovenste sneller gaar (de bovenste en onderste kan je eventueel halverwege omwisselen). Ze zijn gaar als een satéprikker er schoon uit komt. 7) wanneer de eerste lading klaar is laat je die afkoelen en doe je de volgende lading in de oven. 

wanneer de cakes af aan het koelen zijn/ bakken kun je goed het glazuur maken:

1) klop de poedersuiker en boter op de middelste stand tot alles goed vermengd is 2) voeg de verse roomkaas toe en blijf kloppen tot alles goed vermengd is 3) schakel de machine nu naar de hoogste stand en blijf nog voor minstens vijf minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is (klop niet té lang, dan kan het glazuur vloeibaar worden) 

en dan....

als de cakes goed afgekoeld (belangrijk!) zijn, verdeel je het glazuur over de cakes (houd wat over voor de zijkanten!), stapel je ze op elkaar en beglazuur je ook de zijkanten.
En dan komt het moment van de waarheid wanneer je 'm aansnijdt :) 

sidenote: wat er allemaal in deze cake gaat, JEMIG WAT VEEL... Maar hij is ook groot. mega groot. super mega groot. heel erg super mega groot. (oké ik denk dat je 't wel begrijpt. grote cake.)


OMNOMNOMNOMNOM-factor : ★ ★ ★ ★ 1/2
_________________________________________________________

Okeee ik moet even mijn enthousiasme kwijt, want hoe leuk ziet zo'n kleurenbom eruit? Onze (ik maakte 'm met een vriendin, met dezelfde met wie ik keihard faalde in het maken van cinnamon rolls (read the whole story), maar hé, na deze taart who says we can't bake a cake?) verbazing was groot hoor, toen we hem opensneden, dat de laagjes er zo leuk & goed-gelukt uit zagen :) Behalve z'n looks is het niet een hele speciale cake hoor, gewoon een vanile cake met crème erbij (wel heel lekker though). Voor the next time is het misschien leuk wat te experimenteren met verschillende smaken. Nog een laatste dingetje is dat het echt heel veel tijd kost. Je moet er wel echt zin in hebben om een hele ochtend of middag bezig te zijn met een taart (maar dan heb je ook wat right?)

ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

 1. Hij ziet er super tof uit!
  En hij lijkt me ook echt heerlijk,
  Wil je een stukje naar me opsturen? Haha

  Liefs

  ReplyDelete
 2. Ik zou echt niet het geduld hebben om zo'n cake te maken, haha. Het ziet er wel ontzettend leuk en kleurrijk uit met al die felle kleuren! Hij is echt goed gelukt. En hij is HUGE ja, haha! Nice. :)

  ReplyDelete
 3. Hmm dit heb ik altijd al eens willen maken. Ik denk dat ik je receptje maar eens ga opschrijven. De jouwe ziet er trouwens super lekker uit.

  ReplyDelete
 4. Dit wil ik al zooo lang eens maken, maar ik heb altijd schrik dat het mislukt. Bij jou is het zo goed gelukt :o Super mooi! Dit recept ga ik dus zeker onthouden :)

  ReplyDelete
 5. Deze cake ziet er echt fantastisch uit. Ik denk alleen dat ik geen geduld heb om 'm te maken, hihi. En wat heb je leuke dingen gedaan, benieuwd naar je belevenissen! Liefs

  ReplyDelete
 6. Deze cake ziet er echt prachtig uit en past helemaal bij het weer van vandaag, heerlijk zonnig! Ja, jammer dat we weer naar school toe moeten. we gaan het overleven tot de zomervakantie!

  ReplyDelete
 7. Mijn melkflessen zijn bijna fristiflessen geworden (doe ik nooit meer, haha) HOE LEKKER ZIET DIT ERUIT, ARJANNE?!!!

  ReplyDelete
 8. Wow! Wat ziet dat er gaaf uit zeg! Lijkt me heerlijk! -x-

  ReplyDelete
 9. OMYGOSH. Deze cake ziet er echt zo GOED uit. Hij lijkt me niet alleen heel erg lekker, maar ook leuk om te maken!

  ReplyDelete
 10. Waaauw, hij ziet er zo geweldig uit! Als ik dit zou proberen zou hij waarschijnlijk totaal mislukken, en ik denk dat ik überhaupt niet het geduld ervoor zou hebben. Maar het lijkt me ook wel weer tof als je dan ziet dat hij wél heel goed gelukt is (zoals die van jou, hij is echt zooo gaaf). Je hebt echt een heleboel fijne dingen gedaan in de vakantie trouwens! Succes weer op school! ♥

  ReplyDelete
 11. Wat grappig! Ik ben zelf geen fan van kleurstoffen, maar hij ziet er wel erg leuk uit.

  ReplyDelete
 12. Wauw, ziet er echt super tof en heerlijk uit!

  ReplyDelete
 13. Oh WAW! I like the cake (wat een mooie lagen, mmm... ga ik ook eens proberen!!!) en ook op de manier hoe je schrijft (echt grappig)! <3

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...