Monday, 30 May 2016

ma two favorite breakfast bowls


99% van de tijd eet ik gewoon 'simpel' (met al die bijzondere ontbijtjes die overal voorbijkomen...), een boterham als ontbijt. Prima. Lekker. Maar als ik wat meer tijd heb kan ik er zo veel plezier in hebben om wat specialers te eten. Een breakfastbowl met vers fruit bijvoorbeeld, daar kan ik me echt op verheugen, zo lekker! Alles mooi neerleggen in een kom en het daarna allemaal ruïneren met slechts een lepel als wapen, voor het leukste gedeelte: 'the eating'.  


één: mango-kokos-banaan

m'n bowls bestaan eigenlijk uit granola, yoghurt en fruit/zaden/etc. De eerste met mango, banaan en kokos als fruit/zaden/etc. Enne... granola + mango + kokos + banaan = YES. Dit is echt mijn favoriet van mijn twee favorieten, haha. Ik ben gewoon een enorme mang-fan, god i love mango. En banaan. Dus tja, dat hele beste-bowl-ever-gedoe was dan te verwachten :) Ik heb 1/2 mango, ongeveer hele banaan en wat kokos gebruikt voor één kom. En de granola dus:

_______________________
GRANOLA
_______________________
 • 170 gram havermout
 • 10 gram cashewnoten
 • 50 gram amandelen
 • 35 gram walnoten
 • 15 gram hazelnoten
 • 20 gram zonnebloempitten
 • snufje zout
 • veeeeel kaneel
 • 100 gram honing of 50 gram kokosolie + 40 gram honing
1) verwarm de oven voor op 160˚C 2) gooi alle noten + kaneel bij elkaar in een grote bak. Ik heb de noten ook wat gesneden. 3) verwarm je honing/kokosolie&honing met één eetlepel kokend water in een pan of magnetron 4) meng je honing-water mengsel met de noten, mik alles op een bakplaat en zet hem voor 30 minuten in de oven. Om de 10 minuten de hele boel even omscheppen. 
(dit is hetzelfde receptje dat ik (ongeveer) een jaar geleden ook deelde, toen ik het fenomeen fruit + granola net had ontdekt :)

twee: strawberry-blueberry

Deze berry-bowl bevat aardbeien, blauwe bessen, chai zaad en gewoon yoghurt + granola. smullen!   


*  *  *

HOUDEN JULLIE OOK ZO VAN EEN KOM FRUIT ALS ONTBIJT? 


ARJANNE

PS: iemand trouwens enig idee hoe je 'granola' uitspreekt? is het granola met zo'n 'g' als in 'good' en een beetje engels uitgesproken of granola met de 'g' zoals in 'graan'....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

 1. Wat een leuke foto's! Vooral die tweede lijkt me heel erg lekker.

  ReplyDelete
 2. Haha volgens mij is't op z'n Engels! Superleuke foto's, die eerste heb je echt zo leuk gedecoreerd! Smakelijk hihi, ik zit hier met m'n eierkoek ;) Liefs!

  ReplyDelete
 3. Hihi tijdens het ontbijt, ontbijtblogberichtjes lezen, dat is leuk. :) Zelf ontbijt ik eigenlijk altijd met yoghurt en dan het liefste met blauwe bessen en aardbeien. Of frambozen dat is ook heerlijk. Ik doe er ook altijd een banaan in, want dat vult het veel beter. Leuk berichtje en mooie foto's heb je ook gemaakt. xxx

  ReplyDelete
 4. Oehh, dat ziet er goed uit! Ik heb nog nooit granola op misschien toch maar eens gaan proberen.

  ReplyDelete
 5. Whahaha ik snapte nooit zo goed wat zo'n bowl nu precies doet verschillen van gewoon yoghurt met fruit. Maar dat is het dus gewoon ook? :')

  ReplyDelete
 6. Super toffe foto's (zoals altijd;)) Ik kan ook altijd zo genieten van mooie ontbijtjes klaarmaken (ook al blijft er nooit iets van over, haha) X

  ReplyDelete
 7. Oh, ze zien er heerlijk uit! En prachtige foto's!

  ReplyDelete
 8. Dit ziet er echt zo megalekker uit! Vooral die eerste, yummy. En volgens mij zeg je het op z'n Engels haha.

  ReplyDelete
 9. Nummer twee lijjt mij het lekkerst! Lieeeeefde voor aardbeien haha. Sowieso vind ik iets met fruit in de ochtend wel erg lekker. Het is lekker fris! :)

  ReplyDelete
 10. omg, dat blauwe kommetje is zoooo leuk! Hou echt van cute servies.

  ReplyDelete
 11. Ziet er echt heerlijk uit! Je hebt het echt mooi gestyld!

  ReplyDelete
 12. Ziet er echt heerlijk uit!

  ReplyDelete
 13. Yuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum <3

  ReplyDelete
 14. Oh wat is dit verschrikkelijk lekker zeg!<3 Ik ben dol op fruit en ik wil nog altijd een keer zelf granola maken, yumm

  ReplyDelete
 15. Jaaaa, ik hou van zulke ontbijtjes <3 Hoe krijg jij die mango zo perfect gesneden?!

  ReplyDelete
 16. Granola als G van good toch? Ik weet het niet. Dit soort dingen moet je niet aan mij vragen haha. Even serieus, hoe fotogeniek en perfect en mooi zijn je foto's!?

  ReplyDelete
 17. Ziet er allebei lekker uit! Helaas kan ik niet met yoghurt ontbijten ivm mijn lactose intollerantie.

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...