Monday, 23 May 2016

zeeland


the salty wind 
blowing me away.
the water curls up
and falls down.
waves, 
from where i stand
till the horizon.
the sea. 
________________________________


Eerst begon ik dit stukje gelijk met "in ons huisje... blablabla", maar toen bedacht ik me van hé, misschien is het wel even handig te vertellen waar deze post over gaat, haha. Afgelopen vakantie zat ik een weekje met m'n fam in een huisje op het strand, waar ik al een paar artikeltjes (dees, deze en this one) over had geschreven, en nu dus another beachy-themed post! (voor als je niet van strand houdt, of niet van zee of niet van zeeland: donut-worry. Dit is de laatste ;)
_____________________

In ons huisje hadden we geen wifi. Wat zorgde voor 1) tochten naar de strandtent om er even ons a-sociale-socialmedia-halfuurtje te houden aka te 'wifi-en' zoals we het noemde, en 2) rust. Niet de hele tijd insta checken of wanneer je je verveelt door Pintereset scrollen, nee je dan gewoon, vervelen. Op die màààm-ik-verveel-me-wat-moet-ik-doen-manier (en daarna elk aanbod dat je moeder doet afslaan met een maar-dáár-heb-ik-geen-zi-hin-in). Ik heb veel gelezen, naar de zee gestaard, gewandeld, hardgelopen, getekend, spelletjes gedaan, gevliegerd, naar de regen gestaard en nou, gewoon heel fijn. 


Domburg was op een-fijne-wandeling(een niet te lange wandeling, maar ook weer niet heel kort)-loopafstand. Het enige dat je eigenlijk over Domburg moet weten is dat je er de lekkerste appeltaart van Nederland? de wereld? nou in iedergeval van Zeeland kan vinden. En het dorpje ziet eruit alsof iemand het uit het panorama mesdag heeft geknipt. Een pittoresk dorpje. 'pittoresk' want schattig, oud en  ook een beetje kneuterig (haha). 

Weggekropen in een warme sjaal en ingepakt in een fleecedeken staar ik door het raam. Het water krult omhoog, zo ver al het kan, en valt dan neer in witte schuimkoppen. En nog een keer. De golven strekken zich uit zo ver ik kan zien, tot de horizon. De zee. Zelfs hier, vanachter het raam, ruik in het zout. Druppels tikken zachtjes tegen het raam. Blijf maar binnen, fluisteren ze. 

Regenen, zoals nu. Ja, dat deed het een hoop toen, de eerste week van de vakantie (het barstte bijvoorbeeld spontaan los toen ik boven op een duin stond. Niet mijn beste ervaring ooit.). Terwijl de tweede week een voorproefje was van de zomer. Maar wanneer de regen 'uit' ging (zoals mijn vader het de hele tijd noemde) waren wij op het strand. En had de regen mooi de rest van de wereld weggejaagd, of terwijl; een strand voor ons alleen. 

* * * 

ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

 1. Dit is zooo toevallig: ik ben deze vakantie ook naar oa Domburg geweest!! En hele mooie foto's heb je gemaakt!! xxx

  ReplyDelete
 2. Prachtige foto's! En nu regent het weer de hele week, wat heeft Nederland toch kan het nu niet eindelijk eens mooi weer worden?!

  ReplyDelete
 3. Oh hoe heerlijk klinkt dit allemaal <3 Hele mooie foto's, ze hebben zo'n fijn sfeertje. Ook heel tof geschreven, het voelde echt even alsof ik een paar minuutjes met je mee was! Liefs

  ReplyDelete
 4. Wouw! Zeeland is zooooooo mooi! De foto's zijn ook adembenemend! En die gedichtjes en tekstjes erbij zijn super mooi! Zo tof dat er een huisje aan het strand staat! Ik wil hier ook wel eens naartoe gaan!

  ReplyDelete
 5. Dit is zo leuk geschreven! Verzin jij al je gedichtjes zelf of vanwaar haal je, je inspiratie?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje!! :) deze bedacht ik op het strand, maar soms haal ik d'r eentje van pinterest (maar dan zet ik de schrijver er wel even bij), daar kom ik vaak wel veel tegen

   Delete
 6. Balen dat je zoveel regen hebt gehad tijdens de vakantie! Maar toch hele toffe foto's gemaakt :) Een heel ander sfeertje zo op het strand dan op een zonnige dag!

  ReplyDelete
 7. Oh wauw Arjanne, je foto's zijn zo maar dan ook zo mooi!!! Echt!! Wel balen dat het veel heeft geregend. Ik wilde dat ik ook zulke mooie foto's kon maken!!

  ReplyDelete
 8. Nou, die Domburgse appeltaart wil ik ook wel eens proberen als ik dat zo lees. :)
  En 'regen die uit gaat' klinkt toch ook wel erg leuk. Mooie foto's heb je erbij gemaakt!

  ReplyDelete
 9. Domburg, Zoutelande en Westkapelle zijn mijn favoriete Zeeuwse dorpjes. En Middelburg mijn favoriete stad. Hehe. Ik hou van deze foto's!<33

  ReplyDelete
 10. Domburg, appeltaart... Ik denk dat ik daar eens naartoe moet! Die eerste foto zo in het zwart wit is echt plaaaachtig.

  ReplyDelete
 11. Lijkt me echt geweldig zo'n weekje aan het strand, dat je wanneer je maar wilt even het strand op kan lopen. Echt zulke prachtige foto's in ieder geval, wel balen dat het net regende die week!

  ReplyDelete
 12. Aahh ik vind het zo fijn om die posts over het strand te lezen! Mooi geschreven stukje en de foto's zijn zo tof. ♥

  ReplyDelete
 13. Wauw, het zijn prachtige foto's!

  ReplyDelete
 14. Dit is echt zoo leuk om te zien. Dit is namelijk de wereld waarin ik me elke dag waag, als een echte Zeeuw. ;) Het strand is altijd de plek waar ik tot rust kom. In de zomer is het net alsof ik elke dag op vakantie ben, maar dan gewoon in mijn eigen omgeving. Als je nog eens terug bent, moet je echt eens fietstochtjes maken door Zeeland, dat is mega leuk. Stuur me een berichtje als je leuke tips wilt haha. (: Pittoreske dorpjes zijn voor mij gewoon mijn hele omgeving haha. Ik mis de stad dus heel erg eigenlijk, maar ik kan er wel heel erg van genieten om dan heel vaak Amsterdam en Antwerpen te bezoeken. Er is altijd rust hier, dat is wel heel erg fijn. Behalve in de winter.. dan is er geen drol te doen. :( Je hebt trouwens ook mega mooie foto's gemaakt. xoxo

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...