Wednesday, 29 June 2016

2 leuke plekjes in Amsterdam
4 mei 2016, Amsterdam 
Lang, lang geleden, in een stad hier ver vandaan, wandelden vier meisjes langs de grachten. Drie met blonde haren, één met bruin haar. Druk kletsen en lachend liepen ze van het stration richting het centrum, hun route bepalend aan de hand van een gekopieerd en beetje verkreukeld kaartje van de stad. Voorspeld waren een hoop regenbuien, maar de zon lachte hen toe en het water schitterde in de grachten. Het was een prachtige dag. 

Dit was écht al lang geleden. De meivakantie. Met drie vriendinnen bezocht ik Amsterdam (wat hier dus best ver vandaan ligt, en nóg verder is wanneer dat leuk in een rijmpje past). Een heerlijk dagje. We struinden de Kalverstraat af, maar gingen ook op zoek naar wat minder bekende plekjes en wandelden voor een lunch richting Wildernis........ niet-wetend dat je er niet kon lunchen, en alleen maar een kopje koffie of thee kon drinken liepen we er binnen. Binnen staarden een half miljoen leuke plantjes me aan, en terwijl we ontdekten dat het geen lunchroom was, legde ik de urban jungle vast en kocht ik een leuke kaart met een cactus erop. Want wát zag het er leuk uit, een beetje cactus-addict of planten-verslaafde voelt zich er onehundred percent thuis. Behalve een kopje koffie of thee en schattige kaarten worden er -surpirse, surprise- ook planten, boeken over tuinieren en andere leuke spulletjes voor in huis verkocht. 

__________________________________
WILDERNIS
Bilderdijkstraat 165 F
AmsterdamDichtbij Wildernis vonden we een leuk tentje waar we wél konden lunchen, dus een tijdje later vulden we onze magen bij, okay ik ben de naam helemaal vergeten.... En het staat ook niet vermeld op google maps... Oh nee... Yes, found it! (ik heb helemaal ingezoomd op een foto, maar ik heb de naam gevonden) We hebben wat gegeten bij Marvin. Ze hebben een superleuk pand, met zo'n halve verdieping ertussen. Naast eten verkopen ze er ook decoration for your home, sierraden en kookboeken. Een superleuke hotspot!

__________________________________
MARVIN
Klinkerstraat 66a*  *  * 

WORDEN JULLIE OOK ZO BLIJ VAN LEUK INGERICHTE HOTSPOTS?


Arjanne
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

 1. Die plantjes geven echt een extra sfeertje, echt mooi!

  ReplyDelete
 2. lijkt me allebei onwijs tof!
  Ik heb al zoveel foto's gezien, en gelezen
  over de wildernis. ik moet er echt eens heen.

  liefs

  ReplyDelete
 3. Wow, die bovenste is inderdaad echt een jungle haha! Wel tof zeg. Ken ze allebei nog niet. Leuk dat die tweede ook onder andere sieraden verkoopt! Ik schrijf ze op in mijn notities. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. De tweede link klopt trouwens niet!

   Delete
  2. Ohja, ik zie het, heb 't gelijk even aangepast, dankjewel!

   Delete
 4. Yay, weer een paar hotspots in Amsterdam, die ik nog wil bezoeken. Mijn lijstje is al zo lang inmiddels hihi. Vooral Wildernis lijkt me tof (een echte plantjesgek hierzo, haha). Liefs!

  ReplyDelete
 5. Superleuke plekjes! Vind die plantjes zo leuk <3

  ReplyDelete
 6. Leuke post! Ik ben nog steeds niet bij Wildernis geweest, shocking he. Ik wil wel heel graag hahaa :)

  ReplyDelete
 7. Oh wat zijn beiden hotspots gaaf!! Wildernis lijkt me zo mooi, maar Amsterdam is ook best ver voor mij :(

  ReplyDelete
 8. Ik denk dat ik toch wel win qua afstand, haha (drie uur rijden, that's life als je in België woont). Dit is echt gewoon een droomparadijsje voor mij, wildernis, oh, amai. Ik heb spijt dat ik alle grote kledingwinkels van Amsterdam heb bezocht in plaats van zulke knusse "onbekende" winkeltjes. Veel toffer.

  ReplyDelete
 9. Ziet er inderdaad super leuk uit! Ik hou van plantjes :)

  ReplyDelete
 10. Ik had alleen van Wildernis wel eens gehoord, dat lijkt me zo'n chill plekje, geweldig zo'n planten-jungle :) de andere hotspot ziet er ook gezellig uit!
  X

  ReplyDelete
 11. Moet ik onthouden als ik eens naar Amsterdam ga! Drie uurtjes rijden, geen probleem ;).

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...