Saturday, 11 June 2016

from aaaall the colors, i'm pretty sure my thumbs ain't green
dear mr. Green,

i'm sorry i haven't paid much attention to you, i really am.
was just so busy with this, that 
and you know, forgot to water you then
and the other day.
but here i am,
with my watering can filled and full of loving words.<
it won't happen again, i promise.

with kind regards,


Dus, dit is hoe het er in Arjanne's Urban Jungle aan toe gaat... En de meeste plantjes die ik op mijn kamer heb lijken mijn heel-lang-geen-water-geven-en-boooom-opeens-een-halve-zee-leeggooien-in-het-potje-tacktiek aardig te overleven... *kijkt een beetje rond* *spot een slaphangende plant* *past het deel van halve-zee-leeggooien-in-pot van de zojuistgenoemde strategie even toe*Echt, het lijkt me super om een kamer vol leuke groenigheid te hebben, met 1001 planten á la Pinterest, want planten brengen leven (want duh. ze zíjn levend.) en gezelligheid in een kamer. Maar ja, zoiets zou al snel veranderen in een graveyard for plants, met allemaal slap-hangende en bruine plantjes, ben ik bang. Misschien moet iemand een app uitvinden waarin je al je plantjes in kan voeren, soort én de leuke naam die je ze hebt gegeven (prikje, greeny, henk, noem maar op), die je dan even herinnerd aan het water geven van plantjes, want die heb ik hard nodig. Ik verdenk mijn moeder er ook van om af en toe een rondje met een gieter door mijn kamer te maken, anders is de hoeveelheid leven wel heel onverklaarbaar (okay. die moet je even met een korreltje zout nemen, zo erg is het nou ook weer niet :) Maarja, oefening baart kunst toch? Een jaar geleden had ik ongeveer drie groene vriendjes, en nu zijn het er al zes (3 - 2 + 4 = 6 :). So who knows what the future holds for me... Ik hoop een leuke Monstera-plant, hangende plantjes (die zo fanceh met van dat touw aan je plafond hangen, weetjewel) en misschien iets eetbaars. Bij de AH-moestuintjes kreeg je op een bepaald moment een boekje dat "groene vingers voor beginners" heet (met een EHBM pagina, Eeste Hulp Bij Moestuintjes), dus laat ik daar maar 'ns beginnen! :) (ja, dit is een goal)

ARJANNE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

 1. 2/3 cacti's waren opeens helemaal verrot. en pas was er weer een plant he-le-maal dood. hoe dan? haha. medelijden met de planten die ik nog allemaal ga krijgen... ;)

  ReplyDelete
 2. 2/3 cacti's waren opeens helemaal verrot. en pas was er weer een plant he-le-maal dood. hoe dan? haha. medelijden met de planten die ik nog allemaal ga krijgen... ;)

  ReplyDelete
 3. Ooh, was er serieus een EHBM boek?! Dat is echt wat ik nodig had. Mijn moestuintjes zijn immers zo goed als dood gegaan. Need that book.

  ReplyDelete
 4. Haha, herkenbaar oeps. Mijn cactusjes krijgen heel af en toe wat water, maar ze leven nog steeds. Als ik straks op kamers ga, wil ik wel veel plantjes gaan houden, maar dan zal er wel iets moeten veranderen denk ik zo :')

  ReplyDelete
 5. Wat zou dat tof zijn zo'n kamer vol met plantjes! Maar ja ook zo veel werk...

  ReplyDelete
 6. Same struggles haha, zelfs cactussen gaan allemaal dood bij mij.. En ik wil zo graag een monstera maar ik heb er bijvoorbaat al medelijden mee ;)

  ReplyDelete
 7. Haha, ik ken het gevoel. Gelukkig heb ik een hele fijne moeder die dat soort dingen allemaal doet, waardoor ik lekker kan meegenieten zonder er ook maar iets voor te doen (haha oeps, lekker zelfstandig)!

  ReplyDelete
 8. YES eindelijk ook iemand die AH moestuintjes heeft haha. Ik heb ze ook! Het klinkt mega kinderachtig, maar sommige planten zijn al mega groot bij mij! Ik kan al bijna 1 doperwt oogsten, yeah haha!

  ReplyDelete
 9. haha, serieus, een Eerste Hulp Bij Moestuintjes?? Zalig! Ik ga er eens naar kijken, want ik moet steeds hulp vragen bij mijn mama, anders waren er al een heleboel lieve plantjes gesneuveld hoor. Weet je, die techniek die je toepast (en ik dus ook, want ja, dat is dé truc want hoor nu eens) MIJN CACTUS IS AAN HET BIJGROEIEN. Hij heeft nieuwe cactusjes op zijn blad gekregen, of hoe noem je dat. Alleszins, het is goed nieuws. (((: De techniek werkt, blijven toepassen.

  ReplyDelete
 10. haha zelfde tactiek hier! Tot nu toe hebben ze het ook overleefd maar ja...

  ReplyDelete
 11. Hahaha, herkenbaar en eigenlijk wel erg he?! ;) Ik heb een paar weken terug een gelijkaardig artikeltje geschreven... :)

  ReplyDelete
 12. Haha! Heel herkenbaar: ik vind zo'n groene ruimte zo mooi, maar er komt altijd een punt waarop ik ze vergeet. Misschien moet ik ook aan de EHBM!

  ReplyDelete
 13. Hahaha, ik ben ook echt een ramp qua planten in leven houden....Al m'n AH moestuintjes zijn al gestorven,rip.

  ReplyDelete
 14. erg leuk geschreven!
  Ik was altijd een ramp wat plantjes betreft,
  nu heb ik er meerdere op mijn kamer en het gaat goed.
  ik kan echt niet wachten tot ik straks op mijzelf woon..
  dan komt mijn hele huis, zoals idd op pinterest, vol te staan met groen

  ReplyDelete
 15. Hahaha, echt super leuk geschreven!! :) En lol EHBM, dat zal bij mij ook nog wel van pas komen!

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...