Wednesday, 6 July 2016

oh sweet summer holidays


Hier zou ik een dramatisch stukje kunnen typen over hoe ik mijn rapport ophaalde, veel van mijn klasgenoten voor de laatste keer dat schooljaar zag en daarna over de drempel van de schooldeur stapte, de vrijheid tegemoet. Maarja, ik kan me ook gewoon niet over de drempel van de deur bekommeren, en met de deur in huis vallen, want jongens... het. is. zomervakantie.


les vacances.... wanneer rust en vrijheid domineren, de dagen lang zijn en je doet waar je op dat moment zin in hebt. vakantie. En ik was eraan toe. Een jaar vol school had lang genoeg geduurd, ook al ging ze tegelijk zo snel voorbij. Vandaag moest ik voor de laatste keer dit schooljaar naar school, nog even mijn rapport ophalen en dan is het nu ook voor mij "officieel" vakantie. De afgelopen we(e)k(en) had ik al zo-goed-als-vrij: vrijheid wisselde zich af met boeken inleveren, toetsen ophalen, als je wou nog herkansen en zulk soort dingen. 
Het fijnste aan vakantie vind ik de mindset die ik dan heb. Het is nooit alsof ik helemaal dramatisch een last van mijn schouders af voel vallen, of me spontaan helemaal licht en bevrijdt voel -meestal besef ik pas goed dat ik vakantie heb wanneer die (bijna) voorbij is. Het is meer dat ik gewoon minder van mezelf verlang. Een halve dag lang SIMS spelen is óók a day well spent. Ik denk dat ik meestal ook wel hoge eisen aan mezelf stel, veel van mezelf verlang en soms ben ik ook helemaal klaar met al dat presteren en hard werken. En dan komt de vakantie. Een oase van, niet echt rust, maar een soort vrede met het niets-doen die ik soms maar lastig kan vinden. Ook voor de dagelijkse dingen neem ik wat meer tijd, goed de tijd nemen om te douchen, mijn haar te wassen, het daarna te föhnen, mijn huid verzorgen etc maakt me helemaal ontspannen. Ook ga ik wanneer ik niet naar school hoef veel vaker mee boodschappen doen of wanneer iemand iets nodig heeft het gewoon even halen, je hebt toch de tijd. Ook is er lekker veel tijd voor spontane plannen, om te tekenen, lezen en .... 

*  *  * 

WAT VINDEN JULLIE HET FIJNSTE AAN VAKANTIE?


ARJANNE

PS: in case you were wonderin'... Het is de mooie Dilys die op het bankje in de zon ligt te dromen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

 1. Ja, precies dit. Ik ben meestal net dat tikkie gelukkiger en sta (althans die indruk heb ik toch, haha) meer klaar voor mensen. Zo ga ik ook veel vaker langs bij mijn oma en opa. En gewoon ja, dat gevoel van zeeën van tijd hebben en wat maakt het uit als je een volledige week niks doet? Je hebt nog zoveel andere weken over om het "goed te maken". (Zelfs dat goed maken hoeft niet, want het is toch vakantie, oh zalig gewoon.) Heb je dat trouwens ook nog dat je thuis komt en denkt "oei ik moet nog leren" maar je hebt gewoon niks te doen?!?! Geniet van je vakantie!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaa dat ook, meer klaarstaan voor mensen. En Oh, heerlijk wanneer je er als je denkt te moeten leren achter komt dat je gewoon NIETS hoeft te doen! :)

   Delete
 2. Leuk geschreven! Vakantie is heerlijk, maar ik kom er vaak meer moe uit dan ik erin ging, wil teveel doen in de vakantie en dan blijkt ie altijd tóch te kort te zijn..

  ReplyDelete
 3. Oh, ja, ik herken me echt heel erg hierin. Vooral van die spontane dingetjes waar ik zo onwijs van kan genieten. Meegaan met boodschappen inderdaad, maar ik speel ook opeens onwijs veel bordspelletjes en ik ben wat meer in de keuken te vinden. Heerlijk vind ik het. Hele fijne vakantie toegewenst!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaaa bordspelletjes! En lekker bakken en koken, jup, ook ik ben meer in de keuken te vinden!

   Delete
 4. Als ik vakantie heb, heb ik even 2 maanden een zorgeloos leventje (nu ja, bijna dan) en precies dat is wat ik zo leuk vindt aan vakantie. Oh ja, en dat lekkere weer is natuurlijk ook altijd wel fijn. Alhoewel het tot nu toe nog niet echt spetterend is geweest. Hopelijk komt het zonnetje er snel door!

  ReplyDelete
 5. Ja precies dit! Ik had gisteren mijn laatste tentamen en vandaag dus ook vakantie! Heerlijk :)

  ReplyDelete
 6. Wat een super mooie fotos - as usual- en een heel herkenbaar gevoel: va-kan-tie. Eindelijk! Geniet :)

  ReplyDelete
 7. Heerlijk deze zomerse foto's voor in de zomervakantie waar in het helemaal nog geen mooi weer wil zijn, helaas.

  ReplyDelete
 8. Ah wat fijn dat je lekker vakantie hebt! Geniet er van. :)

  ReplyDelete
 9. wat een prachtige, fijne foto's!
  Ik houd echt van die paars, blauwe bloemen.
  het fijnste aan vakantie vind ik dat je kan ontspannen, niks kan doen wanneer jij dat wil maar ook tijd hebt om allerlei leuke dingen te doen.

  ReplyDelete
 10. Ja ik herken mezelf ook!! Vooral wanneer je het gevoel van echt vakantie hebt wanneer de vakantie al bijna afgelopen is. Maar nu heb ik al zo lang vakanfie dus die gevoel heb ik nu al haha. En die foto's zijn prachtig. Dom van me om te denken dat dit in Amsterdam was haha, oeps.. Geniet van je vakantie Arjanne!!

  ReplyDelete
 11. Ik vind je intro leuk haha
  Mooie foto's ook! Echt vakantiesfeertje!

  Het leukste aan de vakantie vind ik dat je geen sorry hoeft te zeggen als je later uit bed komt en plenty of time hebt om te tekenen!!

  ReplyDelete
 12. Ja, ik ben ook aan het genieten van de vakantie. Wel opletten dat het niet té lang gaat duren.
  Mooie foto's, lekker vrolijk!

  ReplyDelete
 13. Ah precies dit dus. De hele week doe ik eigenlijk geen reet, maar who cares want het is vakantie en na een aantal onwijs drukke weken mag dit ook wel een keer ;) Geniet ervan!! X

  ReplyDelete
 14. Mooi! Het fijnste aan vakantie vind ik dat je eindelijk lekker dingen kunt plannen met vrienden of je vriend. Kan daar zo van genieten! En op vakantie gaan natuurlijk!

  ReplyDelete
 15. Precies dit Arjanne, lekker met een relaxte mindset aan je dag beginnen. De tijd nemen om tot rust te komen door rustig je dagelijkse routine door te lopen. Te kunnen genieten van een goed boek en een lange tekensessie i.p.v. je bezig te houden met dingen die stress bezorgen. I love die kleine simpele dingen.

  ReplyDelete
 16. Hey! Dat ben ik!! (You cutie met je complimentje 😊) En ik snap je dus helemaal. Stiekem baal ik wel dat ik vaak een achteraf vakantie genieter ben, omdat ik me dus op het laatst dus pas besef hoe fijn / leuk / mooi iets was. Natuurlijk word ik ook blij van de momenten zelf, maar het is dus wel... precies hoe jij het dus beschrijft. Maar dat is ook okay! Toch? Geniet van je vakantie (en daarbij telt na-genieten ook!)

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...