Friday, 15 July 2016

viva la france


"Ahh en waar gaan jullie heen op vakantie??" Die vraag hoor je veel de laatste weken van school. Die vraag stel je veel. Want allemaal hebben we er zin in, vakantie. Het antwoord op die vraag varieerd: de een gaat de halve wereld rondreizen, dan ander blijft wat dichterbij om daar te genieten. Dan is er nog een derde antwoord. De ehm-dat-weten-we-nog-niet. En dat was mijn antwoord.


Het record van mijn ouders staat op 3 dagen vantevoren een bestemming kiezen en de vakantie regelen. Vorig jaar hebben we een geote reis gemaakt, dus toen kon dat niet en volgensmij misten ze het een beetje -de jaren ervoor werd er een boot naar corsica geboekt, dat moest ook van tevoren-, dat kort van tevoren beslissen, want dit jaar was het weer raak. Het record is niet gebroken (maar wel bijna he), daarvoor is er te vroeg een bestemming gekozen. Maar er is dus gekozen! Na de titel van deze post is het vast de grootste verassing evah maar we gaan dus naar... Italië! Haha, nee hoor, grappeke. (Ha-ha arjanne) France it is! Binnenkort dalen we af naar het zuiden en hopelijk ook (daar doe je het toch wel voor. En voor de omgeving. En nog wel voor meer, maar de zon is belangrijk weet je) de zon. En naar de croissants & baguettes, schattige dorpjes en de inwoners daarvan met een zachtere tongval. Tentje (en nog meer troep) de auto in, een gaan met die banaan! Ik heb er zin in! 

*  *  *

Gaan jullie nog op vakantie? Of lekker thuis genieten van de vakantie? (Vakantie... Hoeraaa!!)


ARJANNE

disclaimer: hoi lieve ouders, 't is niet erg dat jullie wat later zijn met de keuze. Maar het is wel een leukig verhaaltje om te vertellen, niet? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

 1. Oeh, Frankrijk klinkt leuk! Dit jaar ga ik naar Barcelona, daar heb ik ook echt mega veel zin in.

  ReplyDelete
 2. Superleuk zeg naar Frankrijk! Ik ga net als vorig jaar naar Cochem, Duitsland :) X

  ReplyDelete
 3. Aaah, zalig! Wij zijn pas terug van Frankrijk. Zo mooi daar. Geniet van je vakantie.

  ReplyDelete
 4. Het wordt vast een heerlijke campervakantie! En ik vind dat zwart-wit de foto's echt heel anders van sfeer maakt. Het lijkt wel in la douce France maar het zijn gewoon oerhollandse plaatjes van De Ventère. Leuk hoor!

  ReplyDelete
 5. Wel leuk eigenlijk, pas heel laat weten waar je naartoe gaat, dan is het een beetje een verrassing (: Lijkt me leuk Frankrijk, veel plezier!

  ReplyDelete
 6. Ik bedoel natuurlijk kampeervakantie, niet campervakantie.

  ReplyDelete
 7. Ik vind het juist wel een leuk idee, pas op het laatst een bestemming kiezen! Zo kom je op plekken waar je niet zo snel aan zou denken. Veel plezier en geniet van je vakantie!

  ReplyDelete
 8. Tof dat je naar Frankrijk gaat, heeeel veel plezier! <3 Ik ga naar Zeeland (vlakbij het strand, jippie) en daar heb ik ook heel veel zin in. Liefs!

  ReplyDelete
 9. Hahah ojee zo herkenbaar dit. Wij gaan altijd met onze minicaravan en tentje weg en beslissen ook altijd ongeveer een week van tevoren waar we heengaan. Ergens ook wel weer leuk natuurlijk! Heel veel plezier <3

  ReplyDelete
 10. Ik ga dit jaar nog eens thuis genieten van de vakantie! (: Maar opzich kan dat ook gezellig zijn! (geen schrik om te verbranden, yas!) En zulke last minute beslissingen, zalig gewoon!

  ReplyDelete
 11. Heeerlijk, veel plezier op vakantie! ♥

  ReplyDelete
 12. Heeeerlijk ! Zuid-Frankrijk heeft ook wel mijn hart gestolen. Ik ben heel benieuwd naar al je foto's en waar je precies heen gaat:) Liefss

  ReplyDelete
 13. Whoop whoop, zo leuk!!! Okay, dit hoort niet bij deze post maar bij de vorige, namelijk dat onder het book van the Perks of being a Wallflower (of waar de hoofdletters dan ook horen) je een typfoutje hebt gemaakt (denk ik) die me deed lachen 😊😊😊 (over het afhaken). Dat wilde ik even zeggen want ik werd er blij van ofzo. Maaaaaargoed. VAKANTIEEE! (Heb je trouwens door dat ik een Arjanne-blog-bijlees-sessie heb? Naja, bij deze.) Ik ga zelf eerst met mama naar België, naar een soort kasteel met workshops en meditaties en ja een beetje zo, en dan met papperds naar España waar ik ook heel veel zin in heb. Adios!

  ReplyDelete
 14. Ah enjoy it! Normaal gesproken (aka zo lang ik me kan herinneren aka elk jaar) gaan wij (ook) naar het zuiden van Frankrijk, maar dit jaar blijven we thuis... Gemixte gevoelens hierover, want aan de ene kant zou ik toch graag weer naar het mooie Frankrijk rijden, maar aan de andere kant voelt het fijn dat ik bijna níks in mijn planning heb (en dus veel kan plannen) (ik bedoel vakantie is niet voor niets vakantie) (dingen doen enzo weetjewel) Fijne vakantie!!
  -Anne

  ReplyDelete

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!

You just made my day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...